Reportáže

Berounské prokletí stále trvá

Napsal 15.09.2004 Libor Kult, Martin Ritter
C h o m u t o v - Ve 3.kole zajížděli chomutovští hokejisté na led loňského finalisty HC Berounští Medvědi. Hráčům Chomutova se náramně povedl start do utkání, když v 10.minutě po brankách Jíry a Hájka vedli 0:2. Medvědi se z nepovedeného úvodu dokázali otřepat a postupně získávali převahu, kterou dokázali přeměnit v góly, i když nastoupili bez svého elitního střelce Eiselta. Obrat zahájili ve druhé třetině a dokonali jej gólem do prázdné branky 3 sekundy před koncem. Chomutov tak prokletí nezlomil ani tentokrát a série neúspěšných výsledků na ledě Berouna trvá.
3.kolo st 15.9.2004
BER
4:2(0:2, 1:0, 3:0)
CHM
Beroun
Kopřiva - Černý, Vaněček, Ščerban, Braniš, Sláma, Veber, Holub, Ovčačík - Besser, Kukla, Borovanský - Tvrzník, Křesťan, Toma - P. Horčička, Slížek, Novotný - Klimenta, Pabiška, Jech
Chomutov
L. Horčička - Révay, Hájek, Schneider, Trefný, Szakal, Prošek, Ambrož - Jíra, Šíp, Malát - Buchal, Koláček, Polodna - Charousek, Mikšovic, Boušek - Martenek, Ibl, Hahn

Shrnutí

Po dvou domácích zápasech zajížděl Chomutov letos poprvé ven a hned na led loňského finalisty Berouna. V týmu domácích nenastoupil zraněný kapitán Eiselt a útočník Šinágl. Chomutov do zápasu vlétl, tak jak bylo zvykem v loňské sezoně. Už ve 3 minutě našel pěknou přihrávkou Radek Šíp Petra Jíru a ten trefil přesně 0 - 1 . Beroun poprvé zahrozil až v 9. minutě, avšak nájezd dvou na jednoho nepřinesl gólové zakončení. Chvíli po nevyužité přesilovce Chomutova se od modré dělovkou trefil David Hájek 0 – 2 . Beroun odpověděl akcí v 11. minutě, kdy v sólovém nájezdu netrefil branku Jiří Novotný.

Do druhé třetiny vstoupil lépe Beroun. Hned ve 22. minutě mohl snížit Petr Kukla, ale Luboš Horčička jeho šanci zlikvidoval. V zápětí vyrazil chomutovský brankař se štěstím Slížkovu střelu. Chomutov odpověděl akcí, kterou zakončoval Jaroslav Buchal, jenže berounský Kopřiva byl proti. První branku Berouna na domácím ledě vstřelil ve 32 minutě po chybě chomutovské obrany Petr Kukla 1 – 2. Beroun měl potom možnost hrát dvě přesilovky, ale ani jednu nevyužil.

V úvodu třetí třetiny se Chomutov pokusil odskočit na rozdíl dvou gólů. Formace Kamila Koláčka si vytvořila před berounským Kopřivou velký tlak, ale radost svým věrným fanouškům neudělala. Na druhé straně se vzápětí prosadil Jan Besser. Nechytatelnou střelou vyrovnal ve 44. minutě na 2 – 2 . Ve 48 minutě završil dokonalý obrat zápasu Jiří Novotný , když po vyhraném vhazování v našem obraném pásmu, nedal Horčičkovi šanci 3 - 2 . Poslední branku zápasu vstřelil obránce Filip Vaněček v 60. minutě při chomutovské závěrečné power – play a dal tak výsledku konečnou podobu 4 - 2 . Za nesportovní chovaní byli poté vyloučeni Stanislav Mikšovic a Radek Šíp.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov