Reportáže

Chomutov díky přesilovkám porazil i Olomouc

Napsal 11.09.2004 Martin Bocian
C h o m u t o v - Ve 2. kole přijel na sever Čech soupeř z Hané HC Olomouc. Do utkání vstoupili lépe domácí. V 1. třetině využili dvojnásobné přesilovky k dvoubrankovému vedení. Ve druhé části nejprve Chomutov přidal po Hájkově úspěchu třetí branku, ale v samém závěru ještě snížil Šafařík na 3:1. V poslední dvacetiminutovce už se skóre nezměnilo, a tak i druhý zápas byl pro Chomutov vítězný.
2.kolo so 11.9.2004
CHM
3:1(2:0, 1:1, 0:0)
OLO
Chomutov
Horčička - Prošek, Hájek, Nosek, Trefný, Schneider, Plaček - Jíra, Šíp, Malát - Buchal, Koláček, Polodna - Charousek, Mikšovic, Boušek
Olomouc
Vojtek - Šafařík, Dostál, Faltýnek, Hruška, Světlík, Vlček - Žajgla, Karný, Komínek - Smejkal, Kučera, Ditrich - Hradecký, Ministr, Šakarov - Martinka

Shrnutí

KLH Chomutov nastoupil k tomuto utkání s exolomouckými hráči Proškem a Buchalem, kteří se chtěli před svým nedávným zaměstnavatelem řádně vytáhnout. Olomoučtí naopak měli na své střídačce bývalého trenéra Chomutova Kamila Přecechtěla.

Ve čtvrté minutě úvodní třetiny přelstil Koláček hostující obranu, ovšem v samostatném nájezdu si nepřišel na brankáře Vojtka, který kotouč skryl pod svými betony. Ve 12.minutě měli Kohouti možnost přesilové hry, s jednou střelou na branku Horčičky ji však sehráli velmi špatně. Naopak chomutovští si o čtyři minuty později výhodu početní převahy pěti proti třem nenechali utéct. Noskovu tvrdou střelu golfovým úderem tečoval Radek Šíp a otevřel skóre zápasu na 1:0 pro domácí. Za necelou minutu se opět radoval chomutovský tým. Puk z hokejky Tibora Schneidera proklouzl mezi betony Vojtka a pomalu se doplazil až za brankovou čáru – 2:0. Ke konci třetiny vyplašil brankáře Horčičku hostující tým, dostal dokonce puk do branky, gól však nebyl uznán pro vstřelení nohou.

Hned v úvodu prostřední části šel pykat za hákování chomutovský Jíra, při přesilovce se olomoučtí radovali z gólu, ale puk se do branky vůbec nedostal. V polovině utkání měli hosté více ze hry, usadili se v obranném pásmu Chomutova, vyslali na brankáře několik nebezpečných střel, avšak Horčička měl vše pod kontrolou. V závěru třetiny se čím dál tím více prosazoval Chomutov, vytvořil si nápor a to mu přineslo své ovoce v podobě třetího gólu ve 37.minutě. Zpoza branky poslal Jíra kotouč Davidu Hájkovi a ten zavěsil pod horní tyčku na 3:0. Ve 39.minutě se dostali ke slovu hosté, když Žajglovu přihrávku zužitkoval Michal Šafařík, vymetl z horního růžku Horčičkovi branky všechny chomutovské pavouky a stanovil tak skóre druhé třetiny na 3:1.

Na začátku poslední třetiny si Kohouti vynutili hned dvě přesilové hry, které zůstaly nevyužité. Ve 47.minutě se po krosčeku olomouckého Ditricha těžce z ledu sbíral chomutovský "drobeček" Schneider. Spoluhráči chtěli jeho újmu při přesilové hře pomstít gólem, ale brankář Vojtek byl proti. Stejně tak zůstalo bez gólového zápisu oboustranné vyloučení ke konci utkání. V úplném závěru zápasu byly k vidění velké šance na obou stranách. Nejprve Šíp neuspěl proti Vojtkovi v samostatném nájezdu, na druhé straně pak Martinka v obrovské šanci napoprvé netrefil svou holí puk a při opravě minul Horčičkovu branku.

Hostům z Olomouce tak zůstává v tabulce jeden bod z úvodního kola, naopak Chomutov rozšířil po výhře svou sbírku bodů na rovných šest.

Statistiky z utkání:

Přečíslení 2 na 1:
CHM 1:0 OLO

Přečíslení 3 na 1:
CHM 1:0 OLO

Zakázané uvolnění:
CHM 4:3 OLO

Ofsajdy:
CHM 0:3 OLO

Vyhraná vhazování před brankou Chomutova:
CHM 9:2 OLO

Vyhraná vhazování před brankou Olomouce:
CHM 10:7 OLO

Samostatné úniky + vyložené šance
CHM 4:1 OLO

Počet střídání Chomutova za zápas
1. formace: 29
2. formace: 28
3. formace: 26

Ohlasy trenérů

Vladimír Petrovka (Chomutov): "Dnešní zápas už nebyl tak nervózní jako proti Havířovu. Olomouc přijela bránit modrou čáru a vyrážela k nebezpečným protiútokům. Nám se povedla první třetina kdy jsme v přesilovkách dali dva rychlé góly. Potom jsme se ale nechávali často zbytečně vylučovat a to nám neumožňovalo tolik tvořit hru. Celkově ale bylo utkání z naší strany sehráno dobře, hlavně využité přesilovky.."
×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov