This text will be replaced


Reportáže

Výhra! Piráti v zápase věnovanému nemocnici zdolali vedoucí Letňany

Napsal 18.02.2023 Tadeáš Kožený
Jedenácté kolo nadstavby A skupiny Západ se v Chomutově neslo ve slavnostním hávu. Piráti proti vedoucímu celku tabulky z Letňan na led vyjeli ve speciálních dresech věnovaných místní nemocnici, konkrétně porodnickému oddělení. Hrál se hokej, který se musel divákům líbit. Byl plný osobních střetů, šancí a gólů. Domácí nakonec svého soka na čtvrtý pokus zdolali a připsali si tak důležité tři body do tabulky.
N11 so 18.2.2023
CHM
4:2(1:2, 1:0, 2:0)
LET
Chomutov
Běhula – Seemann, Matai, Petrásek, Havel, Váchal, M. Žižka – Chrpa, Hübl, Lukeš – Kostourek, Koblížek, Chlouba – Zajíček, Mála, Veselý – T. Svoboda, Ekrt
Letňany
Brázdil – Kynčl, Čížek, Chalupa, Gurjevskij, Havelka, Fiala – Kastner, Uhlík, Hrala, Vacín, Kellerstein, Wojnar, Arnošt, Pejchal, Kučera, Turek, Kropáček

Branky a nahrávky

Chomutov
3. Zajíček (Lukeš), 25. Zajíček (Mála, Veselý), 45. Lukeš (Hübl), 59. Chlouba (Havel, Běhula)
Letňany
6. Hrala (Kučera, Uhlík), 16. Kučera (Turek)

Statistiky

Vyloučení
5:6
Využití
2:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
34:37
Diváci
2731
Rozhodčí
Battěk – Tichý, Pěkný

Shrnutí

Slavnostní zápas hraný v rámci projektu PIRÁTI CHOMUTOV PRO NEMOCNICI nabídnul od samého začátku aktivní hru domácího celku. To pramenilo ve vybojovanou a následně využitou přesilovou hru. František Lukeš v rohu podržel puk, počkal, až si do střelecké pozice najede Jakub Zajíček a ten po jeho přesné přihrávce rychlou střelou pod víko otevřel skóre – 1:0. Letci následně využili prostoru, který vznikl po nešťastné srážce dvou domácích hráčů. Ránu Lukáše Kučery ještě Richard Běhula vyrazil mimo tři tyče. K odraženému puku se následně jako první dostal Kryštof Hrala a dorážkou mezi betony vyrovnal stav na 1:1.

Piráti dále pokračovali v aktivním pojetí hry. Po akci hokejových dvojčat v podání Hübl–Lukeš se ROCKNET ARÉNA mohla radovat podruhé, ale gól kvůli postavení Jakuba Chrpy v brankovišti nemohl být uznán. Vedoucí celek z Letňan otočil skóre v přesilové hře. V ní si z rohu až na vrchol pravého rohu sjel Lukáš Kučera, který vymetl pravou pavučinu v brance domácích – 1:2. Piráti odpověděli šancí Františka Lukeše, jehož okamžitý pohyb po vhazování nikdo z hostujících hráčů nenavázal. Zkušený hráč tak byl tváří v tvář brankáři z Letňan, ale ten ho vychytal a udržel těsné vedení pro své barvy.

Chomutovští měli ještě obrovskou šanci na srovnání po šanci Jakuba Veselého, který byl v rozhodující chvíli faulovaný a tak bylo nařízeno trestné střílení. K němu se rozjel Roman Chlouba, jenž se snažil najít skulinku mezi betony Jaroslava Brázdila neúspěšně. Piráti se vyrovnání přece jen dočkali ve druhé třetině. František Mála přihrával kotouč od pravého mantinelu na osu, odkud Jakub Zajíček vystřelil přesně nad brankářovu vyrážečku a svým druhým gólem v zápase stanovil stav na 2:2. Domácí po vyrovnání dále stupňovali tlak, ale šance Jakuba Chrpy ani Jakuba Zajíčka gólem neskončily. 

Za Letňanské se mohl jako střelec zapsat podruhé i Kryštof Hrala. Proti byl výborným zákrokem lapačkou Richard Běhula. Piráti tak šli do vedení až na začátku třetí třetiny v další přesilové hře. Viktor Hübl vyhrál vhazování na Františka Lukeše a ten po dvou vteřinách zamířil přesně na zadní tyčku – 3:2. Chomutovské publikum znovu mohl zmrazit Lukáš Vacín, ale jeho střela jen orazítkovala pravou tyč za domácím maskovaným mužem. 

Piráti o svém vítězství definitivně rozhodli brankou při powerplay hostujícího celku. Nahození obránce hostů vyrazil Richard Běhula ke spoluhráči, jenž obešel soupeře a přihrál na modrou čáru Romanu Chloubovi. Ten se nerozpakoval a rychlou střelou poslal puk do opuštěné branky – 4:2. V samém závěru sice Jakub Zajíček trefil znovu prázdnou branku, ale jeho gól nemohl být uznán kvůli ofsajdu. Domácí to však nemuselo trápit. Před nejvyšší návštěvou sezóny porazili vedoucí tým soutěže a dali tak zapomenout na předchozí tři nezdary s Letci.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „V první třetině nám chvilku trvalo, než jsme se srovnali s tempem zápasu. Jinak jsme odehráli parádní zápas, dali jsme dost branek a musím poděkovat divákům za krásnou návštěvu. Myslím, že jsme hráli opravdu moc dobře.“

Ondřej Poul (HC Letci Letňany): „Parádní utkání, skvělá atmosféra a jsme rádi, že jsme byli součástí tak hezkého dne pro chomutovskou nemocnici. Domácí jsou šťastnější než my, mrzí nás, že jsme prohráli. Rozhodly přesilovky, domácí využili dvě, my jenom jednu. Ačkoliv jsme si vytvořili dobré šance, nebyli jsme schopní vstřelit víc branek. Jinak si myslím, že si diváci přišli na své. Blíží se konec základní části, o přední příčky to bude velký boj.“