This text will be replaced


Reportáže

S Táborem znovu do nájezdů! Piráti po čtyřech výhrách padli, ale zapsali alespoň bod

Napsal 11.02.2023 Tadeáš Kožený, Michal Luxa
V devátém kole nadstavbové části druhé ligy přivítali Chomutovští před vlastním publikem Tábor, s nímž potřetí za sebou ve vzájemných zápasech získali bod. Vedení Pirátům vystřelil Jakub Veselý, ale soupeř převrátil stav na svou stranu. Vyrovnání a tím pádem i prodloužení zařídil v 55. minutě kapitán Viktor Hübl. I díky Richardu Běhulovi došel souboj s Jihočechy podruhé v řadě do samostatných nájezdů, které rozhodl Milan Dančišin.
N9 so 11.2.2023
CHM
2:3sn(1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
HTA
Chomutov
Běhula – Seemann, Matai, Petrásek, Havel, Váchal, M. Žižka – Chrpa, Hübl, Lukeš – Kostourek, Koblížek, Chlouba – Zajíček, Mála, Veselý – Vrhel, J. Ekrt, T. Svoboda
Tábor
Gába – Hubata, Plášil, Kříž, Černý, Krejčí, Suchánek – Bahenský, Matušík, Seidl – Severa, Milfait, Endál – Dančišin, Vlček, Kohút – Prášek, Duchan, Hajič

Branky a nahrávky

Chomutov
5. Veselý (Zajíček), 55. Hübl (Matai, Lukeš)
Tábor
9. Dančišin (Severa, Hajič), 41. Milfait (Hubata), rozh. náj. Dančišin.

Statistiky

Vyloučení
4:3
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
29:25
Diváci
1943
Rozhodčí
Hlinka – Janíček, Sýkora

Shrnutí

Oba týmy od úvodních vteřin zápasu hrály svižný hokej plný osobních soubojů. V úvodní velké šanci Lukáš Endál už zvedal ruce nad hlavu, ale Richard Běhula jeho střelu vykopl včas betonem. Piráti kontrovali rychlou akcí, kterou přetavili v úvodní gól zápasu. Jakub Zajíček dobrým pohybem vybojoval kotouč na modré čáře, zbavil se obránce a přesnou přihrávkou našel na zadní tyči Jakuba Veselého. Pro něj už nebyl problém puk doklepnout do prázdné branky – 1:0.

Kohouti dostali možnost srovnat skóre v přesilové hře. Tomáš Hajič našel na ose Jiřího Severu. Ten se neukvapil a puk nahodil na šikovnou teč před branku. Na hranici brankoviště se nacházel Milan Dančišin a lehkou tečí usměrnil puk za Richarda Běhulu – 1:1. Hra se po vyrovnání ještě více zrychlila a šance střídala šanci. V té asi největší se ocitl Vít Seemann, který tvrdou střelou jen těsně minul Gábovu branku.

Na začátku druhé třetiny se tentýž domácí hráč dostal do další velké šance, ale střelu opět poslal mimo tři tyče. Tábor měl potom místy až drtivý tlak a nepouštěl Piráty do dalších šancí. Obrovskou možnost spálil Karel Plášil, který poslal střelu těsně vedle branky. Piráti se k ohrožení Davida Gáby dostali až v půlce zápasu, kdy ujel Jakub Veselý, ale kotouč nezvedl přes beton hostujícího gólmana. Když se neujala na druhé straně ani tvrdá střela Jakuba Suchánka, tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

Táborští otočili stav zápasu hned zkraje třetí třetiny. Davida Petráska přetlačil Jan Milfait, který se následně natlačil až před Richarda Běhulu. Počkal si na jeho pohyb k zadní tyči a kotouč mu poslal do protipohybu – 1:2. Vyrovnat mohl Radek Havel. První jeho střela šla sice vedle branky, ale odražený kotouč si dojel a hned se snažil ho zamést pod Gábou do branky. David Gába si kotouč včas našel a zklamal tak chomutovské publikum.

Hosté se potom začali soustředit hlavně na obranu a čekali ve středním pásmu. Hráli jednoduchý, účelný hokej. Domácí si s přechodem středního pásma nevěděli rady a když se jim už povedlo se dostat do zakončení, tak proti stál dobře chytající David Gába. Po vhazování v útočné třetině vyslal tvrdou střelu Vít Seemann, jehož pokus orazítkoval tyč táborské svatyně.

Chomutovští pak dostali možnost přesilové hry. Zamknuli hostující celek v obranné třetině a po kombinaci se puk dostal v 55. minutě až k domácímu kapitánovi. Viktor Hübl si puk připravil a přesnou střelou zápěstím vymetl pravý růžek branky – 2:2. Zápas pokračoval ve strhujícím tempu. Po chybě Jakuba Mataie se mezi kruhy objevil Filip Vlček. Hledal mezírku mezi betony domácího brankáře, který domácí tým podržel a následně zlikvidoval i tvrdou střelu od modré.

Možnost přesilové hry dostali v závěru i hostující hráči, ale nevyužili ji, a tak se šlo do prodloužení. V něm pokračovali Jihočeši v lepší formě přesilové hry čtyř proti třem, leč domácí obrana odolala. Když se v samostatném úniku neprosadil ani Jan Milfait, dospěl zápas až k nájezdové loterii. V ní se za Piráty trefil pouze Roman Chlouba. Naopak za hostující celek se prosadili Matušík a Milan Dančišin, který tak Táboru vystřelil druhý bod.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Diváci dnes viděli hezké utkání. Pro oba týmy to bylo těžké, hodně silové. Škoda, že jsme vedení neudrželi trochu déle. Neubránili jsme oslabení, což Tábor docela nakoplo. Druhou třetinu nás zamkli, ale naštěstí to střelecky nevyjádřili. Ve třetí třetině jsme udělali chybu na červené čáře, ale my jsme nesložili zbraně a v přesilové hře vyrovnali. Prodloužení a nájezdy jsou už o štěstí, které jsme dnes bohužel neměli.“

Petr Bačo (HC Tábor): „Jsme spokojení za výhru. Zápas měl obrovskou kvalitu. Chomutov má velmi zkušené mužstvo. Zápasy v nadstavbové části se blíží svojí kvalitou zápasům, co nás čekají v play-off, kde rozhodují maličkosti. V první třetině jsme neměli dobrý pohyb, z toho pramenil obdržený gól. Druhý gól jsme dostali od gólostroju v obsazení dvojice Lukeš - Hübl. Na tyto dva hráče se krásně kouká. Jsme rádi za dva body a dobrou zkušenost. Obrovskou pochvalu si dnes zaslouží David Gába.“