This text will be replaced


Reportáže

Piráti natáhli venkovní vítěznou šňůru! Benátky srazili díky přesilovkám

Napsal 03.12.2022 Tadeáš Kožený
B e n á t k y n a d J i z e r o u / C h o m u t o v - V rámci dvaadvacátého kola druhé ligy se Piráti vydali do Benátek nad Jizerou. Přestože Chomutovští během druhé třetiny ztratili vedení 3:1, nakonec v těžkém zápase zvítězili 5:3. Dvěma góly se blýskl Milan Kostourek, který se prosadil ve vlastním oslabení a v přeislovce. Piráti tak natáhli venkovní sérii neporazitelnosti na tři zápasy.
22.kolo so 3.12.2022
BNJ
3:5(1:1, 2:3, 0:1)
CHM
Benátky n.J.
Stuchlík – Čížek, Klodner, Mrkvička, M. Tondr, Kulvejt – L. Tondr, Bříška, Zumr – Šíma, Šafránek, Jankovský – Dvořák, Král, Hejňák – Kusý, Husák
Chomutov
Horák – Matai, Seemann, Váchal, Petrásek, M. Žižka, Havel – Hübl, Kostourek, Mežnar, Lukeš, Koblížek, Zajíček, Veselý, Mála, Chrpa

Branky a nahrávky

Benátky n.J.
6. L. Tondr (Čížek, Bříška), 33. Šafránek (Bříška, Jankovský), 36. Král (Hejňák)
Chomutov
2. Zajíček (Veselý), 24. Kostourek, 27. Hübl (Lukeš), 38. Matai (Hübl, Lukeš), 56. Kostourek (Veselý, Seemann)

Statistiky

Vyloučení
5:7
Využití
1:2
V oslabení
0:1
Střely na branku
20:37
Diváci
420
Rozhodčí
Domský – Brož, Kettner

Shrnutí

Na první branku se nečekalo příliš dlouho. Na konci druhé minuty se dostali do vedení hosté. Benátecký odchovanec ve službách Chomutova Jakub Zajíček dostal v předbrankovém prostoru až příliš času a zamířil pod břevno – 0:1.

Vyrovnat mohl Bříška, ale při úniku trefil jen vyrážečku gólmana soupeře. Přesto Středočeši vyrovnali. Domácí vyvinuli obrovský tlak a nakonec se z branky radoval Lukáš Tondr – 1:1. V první třetině bylo k vidění ještě několik šancí na obou stranách, ale gólmani své celky podrželi.

Piráti se dostali opět do vedení na začátku druhé třetiny. V oslabení se trefil přesně do šibenice Milan Kostourek – 1:2. Na chomutovské střídačce bylo ještě veseleji, když se zjevil sám před Stuchlíkem Viktor Hübl, jenž si počkal na pohyb domácího gólmana a zakončil naprosto přesně – 1:3.

Snížení přišlo po půl hodině hry. Po chybné rozehrávce hostů byl úplně osamocený před Horákem David Šafránek a trefil se přesně k tyči – 2:3. Benátečtí se dokonce ve 36. minutě radovali z vyrovnání. Petr Král napřáhl na pravém kruhu a zamířil přesně do horního rohu – 3:3.

Ještě ve druhé části ale Chomutov opět odskočil do vedení, když se ranou od modré prosadil v přesilovce Jakub Matai, který domácího gólmana propálil mezi betony – 3:4. Ve třetí třetině měly Benátky ještě možnost více než minutové přesilovky pět na tři, ale nevyužily ji. V 56. minutě Piráti upravili na konečných 5:3, když se podruhé v zápase prosadil Milan Kostourek, jenž si povyjel od pravého mantinelu na střed hřiště a zacílil mezi betony domácího gólmana.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Myslím si, že dnešní utkání bylo vyrovnané. Rozhodovaly speciální formace. Dvě branky jsme dostali z přesilových her. Při hře v pěti jsme byli vyrovnaným soupeřem. 

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): Pro nás to bylo těžké utkání. Museli jsme udržet koncentraci po celých šedesát minut. V jednu chvíli jsme vedli o dvě branky, ale domácím jsme dovolili vyrovnat. Celý zápas jsme ale byli aktivnější, měli jsme dost střel, bohužel jsme to nerozhodli dříve. Vyhráli jsme ale zaslouženě.