This text will be replaced


Reportáže

Domácí neporazitelnost dále trvá! Piráti deklasovali Most devíti góly

Napsal 09.11.2022 Tadeáš Kožený
C h o m u t o v - V patnáctém kole druhé ligy přivítali Piráti na svém ledě Mostecké Lvy, které deklasovali poměrem 9:2. Kanonádu režíroval chomutovský odchovanec Stanislav Vrhel, který vstřelil čtyři góly. Svěřenci Kamila Koláčka s Petrem Martínkem tak dále drží neporazitelnost v domácí ROCKNET ARÉNĚ, navíc posunuli dosavadní střelecké druholigové maximum před vlastními fanoušky na devět zásahů.
15.kolo st 9.11.2022
CHM
9:2(3:2, 4:0, 2:0)
MSL
Chomutov
Hanuljak - F. Hynek, Matai, M. Žižka, Váchal, Seemann, Petrásek - Lukeš, Hübl, Chrpa, Chlouba, Vrhel, Kostourek, Koblížek, Vostiňák, Zajíček
MOSTEČTÍ LVI
Kubík (35. Hosnedl) – Šesták, Steinocher, Poustek, Havlůj, Urban, Hoffmann – Písařík, Zdeněk, Nedrda, Böhm, Kysela, Mical, Smolka, Řehoř, Procházka, Drašar

Branky a nahrávky

Chomutov
6. Vrhel (Chlouba, Kostourek), 18. Kostourek (Petrásek, Vrhel), 20. Chrpa (Hübl, Hynek), 22. Vrhel (Chlouba, Kostourek), 24. Vrhel (Váchal, Chlouba), 30. Vrhel (Kostourek), 35. Zajíček (Koblížek, Vostiňák), 46. Seemann (Chlouba, Kostourek), 59. Kostourek (Žižka, Váchal)
MOSTEČTÍ LVI
7. Mical (Havlůj, Zdeněk), 20. Písařík (Smolka, Procházka)

Statistiky

Vyloučení
3:5
Využití
2:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
33:28
Diváci
1937
Rozhodčí
Battěk – Kučera, Horažďovský

Shrnutí

Domácí hokejisté do zápasu vstoupili aktivně a od samého začátku chtěli diktovat tempo hry. Jejich snaha vyústila ve vedoucí gól v šesté minutě. V přesilové hře se po přihrávce Romana Chlouby do puku opřel Stanislav Vrhel. Kubík puk v lapačce neudržel a ten se dokutálel za jeho záda – 1:0. Hosté se ale hned po vhazování radovali z vyrovnání. Havlůj zavezl kotouč do útočné třetiny, přihrál ho k levému mantinelu na Martina Micala, který lehkým nahozením překvapil Hanuljaka v domácí brance – 1:1. Od té doby to byl boj z obou stran o přesné založení útoku a přechod přes střední pásmo.

Až v sedmnácté minutě se do velké šance dostal hostující Smolka, který sice projel s pukem až před domácího brankáře, ale za jeho záda už ho nepropasíroval. Po této šanci přišel pro hostující celek trest. Tomáš Koblížek založil přihrávkou přes celé útočné pásmo akci, na jejímž konci byl Milan Kostourek, který po střele Davida Petráska dorazil kotouč za záda bezmocného Kubíka – 2:1. Konec první třetiny byl vůbec na góly velmi bohatý. Na 3:1 zvýšil Jakub Chrpa, který zametl odražený puk za záda hostujícího gólmana. Odpověď Lvů byla opět bleskurychlá. Po krásném přechodu středního pásma se do samostatného úniku dostal Pavel Písařík, který kličkou do forhendu nedal Hanuljakovi šanci a snížil na 3:2.

Od druhého dějství ale na ledě už bylo jen jedno mužstvo, to domácí. Na 4:2 zvýšil Stanislav Vrhel, který dorazil střelu Romana Chlouby do prázdné branky. Ve 24. minutě padl další gól do mostecké sítě. Hattrick zkompletoval domácí odchovanec Stanislav Vrhel, když dorazil puk do odkryté klece pod střele Váchala a bylo to 5:2. Domácí ale stále neměli dost. Konkrétně střelec večera Stanislav Vrhel, který svým čtvrtým gólem v zápase tvrdou střelou pod víko stanovil probíhající skóre na 6:2. Odpovědí Lvů byla střela, po které zacinkala tyčka domácí branky. Milan Kostourek poté uháněl sám na Kubíka, ale nepřekonal ho.

V další gólové akci Vostiňák vybojoval za brankou soupeře puk, předal ho přesně na Tomáše Koblížka. Ten se neukvapil a celou akci ještě vyšperkoval pasem na Jakuba Zajíčka. Ten už se do prázdné branky nemýlil a bylo to 7:2. Po tomto zásahu hostující celek vystřídal brankáře. V samém závěru třetiny se ještě do samostatného nájezdu dostal Martin Mical, ale Miroslav Hanuljak Piráty podržel.

Závěrečná třetina se nesla už pouze v duchu bezproblémového dohrání zápasu. Přesto se Piráti ještě radovali ze dvou dalších tref. Už na 8:2 zvýšil bombou od modré Vít Seemann. Na konečných 9:2 upravil po samostatné akci Milan Kostourek.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Myslím, že jsme podali solidní výkon. Proměňovali jsme šance a gólů mohlo být i víc. Bohužel v první třetině jsme Mostu dali kyslík tím, že jsme je nechali dát dva góly. Myslím, že by se nenadechli vůbec k ničemu, kdybychom do první přestávky udrželi vedení 3:1 a neinkasovali druhý gól do šatny.“

Vladimír Kýhos (MOSTEČTÍ LVI): „První třetinu jsme podle mého odehráli dobře. Kromě gólů jsme tam měli ještě dvě nebo tři přečíslení dva na jednoho, která jsme měli využít a zápas by nejspíš vypadal jinak. Od druhé třetiny šel náš výkon bohužel postupně dolů. Děláme hrozné chyby, jsme nedůslední i nedůrazní a působíme odevzdaně, i když má Chomutov v týmu kvalitní hokejisty, kteří hráli vyšší soutěže. Nemůžeme z devíti gólů dostat pět z brankoviště.“