This text will be replaced


Reportáže

Piráti poprvé v sezóně doháněli dvougólové manko, nakonec z Děčína vezou vysokou výhru

Napsal 01.10.2022 Tadeáš Kožený
D ě č í n / C h o m u t o v - Ve čtvrtém kole druhé ligy se Piráti vydali k prvnímu krajskému derby do Děčína. Přestože prohrávali po jedenácti minutách už 0:2, si na nakonec vezou vysokou výhru v poměru 4:9. Čtyřmi góly se blýskl Viktor Hübl. Piráti tak zůstávají nadále neporaženi.
4.kolo so 1.10.2022
DEC
4:9(2:2, 1:2, 1:5)
CHM
Děčín
Lavinger (15. Skokan) – Brož, Černohorský, Kučera, Charvát, Starý, Loukota – D. Tůma, Faigl, Zajan – L. Nezbeda, T. Nezbeda, Trávníček – Macek, Volráb, Fojt – J. Tůma
Chomutov
Běhula – Charousek, Seemann, Havel, Váchal, Žižka, Pavlát, Ferbas – Lukeš, Hubl, Chrpa – Chlouba, Koblížek, Mála – Kostourek, Mežnar, Zajíček

Branky a nahrávky

Děčín
4. Brož (D. Tůma), 11. Brož (Faigl, Trávníček), 32. Černohorský (T. Nezbeda, L. Nezbeda), 51. Kučera (Zajan, Černohorský)
Chomutov
13. Chlouba (Mála, Havel), 15. Kostourek (Zajíček, Mežnar), 32. Koblížek (Chlouba, Seemann), 38. Hübl (Lukeš), 46. Hübl (Lukeš, Seemann), 46. Kostourek (Chlouba, Mežnar), 49. Hübl (Lukeš), 56. Hübl (Lukeš, Kostourek), 59. Mežnar (Chlouba, Váchal)

Statistiky

Vyloučení
4:7
Využití
3:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
24:27
Diváci
723
Rozhodčí
Battěk – Goltsch, Sýkora

Shrnutí

Piráti do zápasu vstoupili velmi vlažně a poprvé v sezóně to také byli oni, kteří museli dotahovat náskok soupeře. Ve čtvrté minutě si na modré čáře sebral puk Vladimír Brož, nabruslil si mezi kruhy a tam vyslal táhlou střelu, která se zastavila až v síti Běhuly – 1:0. Chomutovští hráči pokračovali i nadále v ospalém výkonu a tak přišla druhá branka do jejich sítě. V přesilové hře se po přihrávce Faigla do puku opřel Vladimír Brož, který dělovkou od modré vymetl pavučinku v chomutovské brance – 2:0. Po tomto obdrženém gólu si chomutovská lavička vzala oddechový čas. 

Od této chvíle Piráti začali šlapat. Ve 13. minutě si na modré počkal na puk chomutovský snajpr Roman Chlouba, který v samostatném úniku přesnou bekhendovou střelou nedal Skokanovi žádnou šanci – 2:1. Za další dvě minuty už bylo vyrovnáno. Po vhazování před Skokanem přihrál Zajíček Milanovi Kostourkovi, který si sjel těsně před domácího brankáře. Kolem jeho levé nohy poslal puk do branky a bylo to 2:2. Po tomto gólu se hra uklidnila a přes pár náznaků již skóre první třetiny zůstalo nezměněno.  

Piráti prostřední část zahajovali přesilovou hrou, ale využili ji. V polovině zápasu byl vyloučen Lukeš a medvědi jeho prohřešek potrestali. Od zadního mantinelu poslal puk Lukáš Nezbeda svému bratrovi Tomášovi, jenž posunul kotouč na Jakuba Černohorského, který potřetí propálil Běhulu. Z vedení se domácí ale neradovali dlouho. Hned po vhazování Chlouba z rohu nahodil puk na branku Děčína, kde se dorážkou prosadil Tomáš Koblížek a bylo to 3:3.

Hrálo se dále nahoru dolů, akce střídala akci. Lukáš Nezbeda svůj pokus otřel o pirátskou konstrukci. Ve 38. minutě byl vyloučen domácí Loukota a Piráti se poprvé v zápase dostali do vedení. Hezká přesilovková akce v podání dvojčat Viktora Hübla a Františka Lukeše skončila bekhendovým pokusem prvně jmenovaného až v brance Skokana – 3:4.

Závěrečné dějství začalo šancí Davida Tůmy, který ale v samostatném úniku Běhulu nepřekonal. Na 3:5 zvyšoval svým druhým gólem v zápasu Viktor Hübl, který uháněl v samostatném úniku na Skokana a bekhendovým blafákem mu nedal šanci zakročit. Ihned po vhazování hráči medvědů zahráli zakázané uvolnění. Chlouba vyhrál buly a puk se dostal k Milanu Kostourkovi, který rychlou střelou zvýšil na 3:6. Domácí po tomto obdrženém gólu vystřídali brankáře.

 Piráti ale stále neměli dost, na 3:7 zvyšoval svým třetím přesným zásahem v zápase Viktor Hübl, když ujel s Františkem Lukešem domácí obraně a zakončil kombinaci do prázdné branky. Chomutovští potom šli do oslabení po faulu Kostourka a domácí toho využili. Z levého kruhu napřáhl ke střele Dominik Kučera a počtvrté rozvlnil síť Richarda Běhuly. V závěru zápasu se ještě v přesilové hře trefil střelec večera, Viktor Hübl, který svým čtvrtým gólem zvyšoval už na 4:8. Gólový účet zápasu uzavřel po samostatné akci Erik Mežnar. Piráti si tak z Děčína odvezli vysokou výhru a dále zůstávají neporažení.

Ohlasy trenérů

Michal Oliverius (HC Děčín): „Zápas se mi hodnotí špatně. Výsledek 9:4 je krutý. Chomutov má silné mužstvo. Kdo ten zápas neviděl, tak si řekne, že to byla jasná záležitost. Ale dvě třetiny jsme byli rovnocenným soupeřem. Ve třetí třetině nám to tam bohužel napadalo. Musíme zapracovat na tom, aby nám zápasy takto neutíkaly. Zatím nám vždycky jedna třetina vypadne a pak se to složitě dohání.“

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Bylo to těžké utkání, soupeř vedl 2:0 a nám se potom těžko hrálo. Vstoupili jsme do zápasu trochu laxně. Musíme se vyvarovat těchto chyb, kdy spoléháme na hokejovost a málo bruslíme. Ve třetí třetině bylo vidět, že jsem už domácí přehrávali. Tam už jsme to vyjádřili i gólově. Soupeři gratuluji k výkonu a ať tak pokračuje dále.“