This text will be replaced


Reportáže

Piráti v první domácí přípravě nezaváhali a nadělili Chebu kanára

Napsala 18.08.2022 Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - Piráti se ve třetím přípravném utkání na nadcházející ročník druhé ligy poprvé představili na domácím ledě, kde po jistém výkonu porazili Cheb pohodlně o šest gólů. Čisté konto uhájil ve formě chytající Richard Běhula, o produktivitu se postaral Roman Chlouba, jenž své střelecké konto sezóny odpálil hattrickem.
přát. čt 18.8.2022
CHM
6:0(3:0, 1:0, 2:0)
CHB
Chomutov
Běhula – Charousek, Váchal, Havel, Petrásek, Žižka, Pavlát, Ferbas – Lukeš, Hübl, Zajíček – Chrpa, Josef Rindoš, Chlouba – Koblížek, Mežnar, Mála
Cheb
Kašpar – Strýček, Kořán, Pohanka, Leština, Stejskal, Šikut, Vápeník, Šik – Kirillov, Rozhon, Vašíček, Konášek, Bubanec, Parshakov, Votoupal, Krutina, Šťastný, Trapl, Keprt, Dinga

Branky a nahrávky

Chomutov
2. Chlouba (Havel, Petrásek), 8. Chlouba (Chrpa), 12. Mežnar, 26. Hübl (Lukeš, Charousek), 42. Chlouba (Chrpa, Váchal), 60. Chrpa (Mála, Chlouba)
Cheb

Statistiky

Vyloučení
4:8
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
34:20
Diváci
1106
Rozhodčí
Petružálek – Herles, Pěkný
Vyšší tresty
Žižka – Strýček oba 5 minut a do konce utkání

Shrnutí

Už ve druhé minutě našel Radek Havel z vlastního obranného pásma na útočné modré čáře Romana Chloubu, jenž se skvěle natlačil před obránce a bekhendem zakončil pod víko – 1:0. O šest minut později se mezi kruhy uvolnil Josef Rindoš, jehož snažení vyrazil Jakub Kašpar před sebe. Avšak bekhendová dorážka Jakuba Chrpy se neujala. Ovšem stejný hráč výborně napadal rozehrávku Chebu a vymyslel křižnou přihrávku na vrchol pravého kruhu, odkud Roman Chlouba střelou z první navýšil pirátské vedení – 2:0.

Ve dvanácté minutě zazmatkoval ve vlastní třetině Petr Kořán, a tak se sám před hostujícím brankářem ocitl Erik Mežnar, jehož klička do bekhendu byla úspěšná – 3:0. O chvíli později ve vlastním oslabení ujížděli do přečíslení Petr Rozhon a Martin Trapl. Druhý jmenovaný po přihrávce mířil k bližší tyči, avšak Richard Běhula se skvělým způsobem přesunul a černou gumu vyrazil.

Psala se třiadvacátá minuta, když zazvonila za Běhulou tyč! Přihrávku přes osu převzal na levém kruhu Matěj Bubanec, který střelou zápěstím mířil až příliš přesně. Na světelné kostce svítil čas 25:49, když střílenou přihrávku od modré čáry poslal František Lukeš do hole dobře postaveného Viktora Hübla, jemuž už stačilo usměrnit puk za brankovou čáru – 4:0. O tři minuty později uklouzl na útočné modré čáře Michal Žižka, a tak se hnal do samostatného úniku Nikolaj Parshakov. Chebský útočník hledal mezeru mezi betony, kterou domácí maskovaný muž včas uzavřel.

Necelých sedm minut před vypršením druhé dvacetiminutovky hledal František Mála na vrcholu pravého kruhu Erika Mežnara, jenž výborně mířil do protipohybu hostujícího brankáře. Ovšem Jakub Kašpar rychle reagoval a kotouč maskou vyrazil. O chvíli později si před chebskou brankou vyřizovali účty Michal Žižka a Jan Strýček. Za pěstní vložku oba inkasovali tresty do konce zápasu.

Také do poslední části nastoupili Chomutovští s apetitem. Ihned po vhazování vypálil těsně nad horní tyčku František Lukeš. Cheb se hnal do protiakce, ale ztratil kotouč v útočném pásmu, a tak byl do samostatného úniku vysunut Roman Chlouba, který zůstal za bukem. Chomutovský útočník střelou mezi brankářovy betony zkompletoval hattrick – 5:0. Uteklo jen pár vteřin a od modré čáry do pravé tyče zamířil Ladislav Pohanka, a tak Richardu Běhulovi znovu vypomohlo štěstí.

V polovině závěrečné periody přešel přes obránce František Lukeš, jenž měl kotouč na dlouhou hokejku, a tak jej píchl do jízdy spoluhráči. Jenomže Jakub Zajíček už byl příliš blízko Jakubu Kašparovi, jehož ve složité pozici nepokořil. V pětapadesáté minutě přihrával před chomutovskou branku Petr Rozhon a v nepřehledné situaci se černá guma odrazila od Jaroslava Vašíčka do sítě. Avšak hlavní rozhodčí byl velmi dobře postavený a branku neuznal, jelikož byla dosažena rukou. Šestatřicet vteřin před závěrečnou sirénou zůstal před hostujícím brankářem zcela osamocený Jakub Chrpa, jehož přihrávkou od mantinelu našel František Mála. Chomutovský útočník tak udělal definitivní tečku ve skóre – 6:0.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Zápas byl pro nás těžký a myslím, že sezona bude velmi podobná. Soupeři nás těžko přehrají, a tak se musíme připravit, že nás budou chtít řezat. Budeme se k tomu muset umět i postavit, ale určitě ne oplácet. Asi všichni viděli, že jsme se soupeře přehrávali, když jsme začali hrát s kotoučem a nesoustředili se na to, abychom se s nimi mydlili. Příklad si z toho musejí vzít mladší hráči, kteří často puky rychle neodehrávali a od toho se to odvíjelo. Potěšila mě i s návštěvou, protože nás diváci hnali, což v domácím prostředí bude hrát velkou roli.“

Petr Nekvinda (HC Stadion Cheb): „Jsme hlavně rádi, že jsme si s Piráty mohli zahrát, protože to je ambiciózní tým, který má šanci na postup. Tentokrát jsme byli horším mančaftem, ale na druhou stranu máme za sebou jen sedm tréninků. Takže si myslím, že se s tím dá pořád něco dělat, protože čas do 24. září ještě je. Některé věci jsme měli dobré, jiné zase horší. Musíme na tom ještě zapracovat, podívat se na video a rozebrat si chyby.“

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov