This text will be replaced


Reportáže

Vítězná premiéra bílých dresů, Piráti dali Klášterci čtrnáct branek

Napsal 03.10.2021 Kateřina Kundertová, David Panuška
C h o m u t o v - V rámci třetího kola krajské ligy mužů Ústeckého kraje hráli Piráti na domácím ledě proti nedalekému Klášterci nad Ohří. Tygři začali dobře a dostali se dokonce do vedení. Poté ale přišel koncert chomutovských hokejistů, kteří i v druhém domácím zápase dali nad deset branek, čímž pokřtili bílou sadou dresů, kterou v premiérovém mistrovském souboji s Kláštereckými oblékli vůbec poprvé v krajské lize. Patrik Huňady dal hattrick.
3.kolo ne 3.10.2021
CHM
14:2(4:1, 4:1, 6:0)
TYG
Chomutov
Hanuljak – Bártek, Charousek, Klapka, Kuncl, M. Hartman, Žižka, Cestr, Ferbas – Josef Rindoš, Kůs, Chlouba – Chrpa, Mála, Huňady – Freiberg, Řezníček, Kostourek – D. Šilar
Klášterec n. O.
Tichý (41. Hrdina) – Kosina, Blažek, Týr, O. Koblitz, M. Koblitz, Boháč, J. Hartman – Tenkač, Kanický, Bárta – Strunz, Kulich, Dejmek – Danyo, Vlastník, Procházka – Videv, Prokeš, Toman

Branky a nahrávky

Chomutov
8. Freiberg (Kostourek, Žižka), 9. Rindoš (Chlouba, Kůs), 10. Rindoš, 16. Huňady (M. Hartman), 24. Chlouba (Rindoš), 25. Chrpa (Mála), 28. Huňady (Kostourek, Mála), 31. Chrpa (Mála, Kuncl), 41. Chlouba (Charousek, Bártek), 47. Řezníček (Freiberg, Kostourek), 48. Huňady (Mála, Chrpa), 54. Kůs (Bártek, Rindoš), 55. Kostourek (M. Hartman), 58. Žižka (Řezníček, Kostourek)
Klášterec n. O.
6. Dejmek (Týr), 26. Kulich (Tenkač, Toman)

Statistiky

Vyloučení
5:5
Využití
2:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
59:38
Diváci
1 505
Rozhodčí
Goltsch – Janíček, Zítka
Vyšší tresty
Vlastník (Klášterec n/O) 10 minut

Shrnutí

Start utkání vyšel lépe mužstvu z Klášterce nad Ohří, které v šesté minutě využilo nabídnutou početní výhodu, když Ladislav Dejmek z ideálního postavení mezi kruhy trefil pravou šibenici domácí branky – 0:1.

Piráti měli připravenou rychlou a hned několikanásobnou odpověď. Nejprve Petr Freiberg po přihrávce zpoza brány srovnal a vzápětí na konci střelnice stál s úspěšnou dorážkou Josef Rindoš, jenž ještě před polovinou dějství z individuálního průniku stanovil stav na 3:1.

Od té doby už se ve změti velkých šancí prosadil pouze Patrik Huňady, který dorazil střelu Martina Hartmana od modré čáry – 4:1.

V prostřední třetině se bylo stálo na co dívat, jelikož v jejím počátku udeřilo duo ‚Ch + Ch‘. Roman Chlouba nachytal Jiřího Tichého u první tyčky a následně Jakub Chrpa zužitkoval před odkrytou klecí ideální přihrávku od Františka Mály – 6:1.

V šestadvacáté minutě si Miroslav Hanuljak vybral trochu smůly, když sice zasáhl, ale odražený kotouč od Jaroslava Kulicha už nezachytil – 6:2. Za pár okamžiků Piráti využili početní výhodu zásluhou Patrika Huňadyho, který po přihrávce zpoza klece nedal gólmanovi šanci stejně jako za tři minuty Jakub Chrpa z totožné souhry už v pěti proti pěti – 8:2.

Do třetí třetiny klášterecký brankář přenechal místo Petru Hrdinovi, jehož Chomutovští neušetřili – už za 44 vteřin se prosadil Roman Chlouba – 9:2. A nebylo to všechno. Desítku dokonal po povedené kličce Radim Řezníček, na něhož navázal s drahými góly Patrik Huňady, ten totiž od modré čáry dokonal hattrick – 11:2.

V poslední desetiminutovce se Chomutovští vyšplhali až na čtrnáct branek. Jaroslav Kůs trefil šibenici z pravého kruhu, odkud se prosadil do odkryté branky i Milan Kostourek, finální podobu výsledku dal během početní výhody Michal Žižka ránou z mezikruží – 14:2.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Začátek byl z naší strany trochu vlažnější a hned jsme dostali gól, ale bylo důležité, že jsme vzápětí dali góly. Potom už jsme hráli naši hru, co chceme. Kvalita byla vidět a máme natrénováno, takže to byl dobrý zápas.“

David Suk (HC Klášterec nad Ohří): „Hodnotí se mi to velmi těžko, určitě rozhodla zkušenost chomutovských hráčů. Dali jsme do toho srdíčko, ale po pátém až šestém gólu jsme se na víc nezmohli. Pro nás je tohle velké hřiště taková divočina a věřím, že u nás v Klášterci na menším hřišti budeme více bojovat. Budeme mít soupeři co vracet.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov