This text will be replaced


Reportáže

Piráti zničili Lovosice devatenácti brankami, hned tři hráči dali hattrick

Napsal 19.09.2021 Miroslav Kučera
C h o m u t o v - V prvním kole krajské ligy zavítali na led ROCKNET ARÉNY hosté z Lovosic. Piráti byli jasným favoritem utkání, což potvrdili už zkraje zápasu, kdy v půlce třetiny vedli 5:0. Nakonec vsítili devatenáct branek, tedy o čtyři víc než stejnému soupeři před rokem. Jakub Chrpa a Roman Chlouba vsítili hattrick, Petr Freiberg dal dokonce čtyři góly.
1.kolo ne 19.9.2021
CHM
19:1(6:0, 7:1, 6:0)
LOV
Chomutov
Hanuljak – Bártek, Charousek, Klapka, Kuncl, Hartman, Žižka, Novák – Rindoš, Kůs, Chlouba – Chrpa, Mála, Kostourek – Freiberg, Řezníček, D. Šilar – Jaroš
Lovosice
Vitvar (6. Kopýtko) – Zedek, Andres, Popek, Vandas, Drábek – Pavlata, Gudera ml., Bejček, Šulc, Rusý, Gudera st., Cerman, Suchánek

Branky a nahrávky

Chomutov
1. Kostourek, 6. Josef Rindoš (Chlouba, Freiberg), 6. Kostourek (Mála), 8. Chlouba (Kůs, Josef Rindoš), 8. Chrpa (Kostourek, Mála), 13. Kůs (Kostourek), 22. Kůs (Josef Rindoš, Chlouba), 27. Freiberg (Charousek, Kůs), 28. Kuncl (Kostourek), 29. Řezníček (Novák), 35. Chlouba (Kůs, Josef Rindoš), 39. Žižka (D. Šilar, Jaroš), 40. Chlouba (Kůs), 45. Chrpa (Kostourek), 47. Bártek (Josef Rindoš), 47. Chrpa (Mála, Kuncl), 47. Freiberg (Jaroš, D. Šilar), 50. Freiberg (Žižka, Jaroš), 53. Freiberg (Mála)
Lovosice
37. Suchánek (Bejček, Popek)

Statistiky

Vyloučení
4:7
Využití
4:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
71:23
Diváci
1341
Rozhodčí
Biedermann – Cícha, Zítka

Shrnutí

První zápas, první minuta a první gól – Milan Kostourek z těsné blízkosti procpal se štěstím puk mezi betony – 1:0. V šesté minutě Chloubova zlomená hůl zmátla brankáře Adama Vitvara, takže na Josefa Rindoše zívala prázdná branka, hned za půl minuty přidal Milan Kostourek druhou trefu – 3:0.

Vystřídavší gólman Jan Kopýtko se v brance ani nezahřál a už dostal ledovou sprchu, když se během sedmi vteřin trefli Roman Chlouba do horních pater branky a jeho dlouholetý parťák Jakub Chrpa bezprostředně po buly – 5:0. Jsme v osmé minutě utkání!

V polovině úvodní třetiny se do akce dostal i Miroslav Hanuljak, jenž zlikvidoval únik Radka Pavlaty i dorážku Lukáše Popka. O chvilku později Jaroslav Kůs zakončil únik povedeným bekhendovým blafákem a mohlo být ještě veseleji, jenomže Roman Chlouba v nařízeném trestném střílení nedotáhl Forsbergovu kličku – 6:0.

Druhá třetina, její druhá minuta a druhý zásah Jaroslava Kůse, který i tentokrát udeřil z blafáku do bekhendu – 7:0. Gólová smršť se rozjela zase před polovinou hrací doby, když Petr Freiberg tečoval nahození Kamila Charouska, obránce Miroslav Kuncl v přesilovce prostřelil od modré úplně všechno a po pěkné kombinaci desítku dokonal Radim Řezníček – 10:0.

O góly nebyla nouze ani ve druhé polovině utkání. Roman Chlouba stál na konci úspěšné kombinace, na kterou v početní výhodě odpověděl Tomáš Suchánek, jenž z kruhu trefil pravou šibenici a stanovil skóre o třech jedničkách – 11:1. Před druhou sirénou zvýšili vedení domácích Michal Žižka ránou z mezikruží a Roman Chlouba, jenž lehoulince tečoval Kůsův pokus a dokonal hattrick – 13:1.

Kdo v neděli přišel na hokej, ten se nenudil – velké díky 1341 divákům. Závěrečné dějství gólově otevřel nehlídaný Jakub Chrpa – 14:1. Minuta s pořadovým číslem 47 vystihla celé utkání – Robert Bártek poslal kotouč skrz nohy stojícího gólmana a Jakub Chrpa z levého kruhu po křižné přihrávce završil hattrick do úplně odkryté brány – 16:1.

V téže minutě započal úspěšnou dorážkou Petr Freiberg skvělý individuální počin, za pár minut totiž přidal třetí a hned poté i čtvrtý gól – 19:1. Fanoušky vyvolávaná dvacítka nepadla.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Jsme spokojení s výsledkem i s tím, že jsme ukázali našim fanouškům, že umíme hrát hokej. Je to velký rozdíl, my chodíme na led dvakrát až třikrát v týdnu, jenomže Lovosice byly popáté na ledě. Musím před nimi smeknout, že se na to nevykašlali a dohráli zápas se ctí až do konce. I oni ukázali, že hokej umí, a další zápasy budou třeba mnohem vyrovnanější.“

Karel Gudera (HC Lovosice): „Bylo to stejné jako v loni – herně i přístupem. Akorát jsme dostali více gólů, ale jinak byl průběh stejný. Bez tréninku se nedá hrát, jednou týdně je nás na tréninku osm a pak na zápas přijdou tři hráči, kteří nebyli dva měsíce na ledě. Co pak můžeme hrát? Můžeme chvíli lítat nahoru dolů, ale pak už to nejde. Brankáři taky špatné, pět až šest takových gólů, co padly, nemůžou dostat. Pak to vypadá úplně jinak.“