JUNIOŘI - reportáž

Junioři ani napodruhé neuspěli, doma prohráli s Mladou Boleslaví

Napsala 19.09.2020 Redakce
C h o m u t o v - Chomutov podlehl v předehrávce čtyřiatřicátého kola Juniorské ligy akademií Mladé Boleslavi, která své trefy rovnoměrně rozložila do všech tří třetin. Na straně Pirátů se mezi střelce zapsal pouze dorostenec Jiří Kulich, který snižoval na 1:2, ale více už on ani jeho spoluhráči nezvládli.
34.kolo so 19.9.2020
CHM
1:3(0:1, 1:1, 0:1)
MBL
Chomutov
Bajgar – Houdek, M. Pöschl, Ludvík, Ferbas, Klapka, Matějka – Králíček, P. Šugár, Jiří Kulich, Jurak, T. Svoboda, Benda, Spudich, J. Pöschl, Vyroubal, Pavlák, F. Döring
Ml.Boleslav
Šatný – Sýkora, Vacík, Moravec, Jasečko, Rudolph, Křepelka, Filip – Broš, Závora, Szturc, Snášel, Dlask, Půček, Mežnar, Haas, Hašlar, Šíma, Plíšek

Branky a nahrávky

Chomutov
35. Jiří Kulich (Jurak)
Ml.Boleslav
19. Haas (Snášel), 25. Dlask (Závora), 53. Závora (Moravec, Dlask)

Statistiky

Vyloučení
3:4
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
29:39
Diváci
0
Rozhodčí
Sýkora – Belko, Malý

Shrnutí

Piráti měli vstup do utkání ulehčený, ale přesilovku nevyužili. Na další velkou příležitost si domácí počkali až do přelomu dějství, kdy Jan Spudich v přečíslení dvou proti jednomu našel na levé straně Jiřího Kulicha, který si však vylámal zuby na Oliveru Šatném. Brankové konto otevřel až Oskar Haas, když úplně sám nehlídaný tváří v tvář chomutovskému brankáři uspěl forhendovou kličkou – 0:1.

Domácí si šli od prvních momentů prostředního dějství za vyrovnáním, ale ani velký tlak do branky soupeře jim srovnání nepřinesl, takže Bruslaři odskočili. Jan Závora vystihl chybnou rozehrávku Pirátů a posunul za obranu Tomáše Dlaska, jenž bekhendem našel místo v horním rohu u bližší tyčky – 0:2.

Střelecké mlčení Chomutova ukončil v pětatřicáté minutě Jiří Kulich, který se rychle otočil v pravém kruhu, vzal zodpovědnost na sebe a zblízka udeřil – 1:2. V závěru dějství se povedenými zákroky prezentovali Matyáš Bajgar i jeho brankářský soupeř, takže se skóre nikam nevyvinulo.

V počátku závěrečné periody během signalizované výhody mohli Středočeši definitivně rozhodnout, jenomže před prázdnou bránou selhali podobně jako v pokračujíc početní výhodě. I tak měla Mladá Boleslav poslední slovo, finální podobu výsledku dal během další přesilovky Jan Závora, který z levého kruhu upravil na 1:3. 

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej.

Ohlasy trenérů

Petr Jíra (Piráti Chomutov): „Sehráli jsme podobný zápas jako o den dřív. Polovina zápasu nebyla z naší strany špatná, tahali jsme se s Boleslaví o gól. Pak nás za stavu 0:2 začali přehrávat, ale nám se povedlo z jejich ohromného tlaku snížit. Bohužel víc nám toho soupeř nedovolil a vedení si pohlídal, i když kluci stejně jako proti Havířovu makali. Věřím, že brzo získáme i body.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov