Reportáže

Druhá výhra ve dvou dnech, Piráti zdolali i Porubu

Napsal 09.01.2020 Ondřej Bartůněk, David Panuška
C h o m u t o v - Piráti se v rámci dohrávky třiatřicátého kola Chance ligy představili na domácím ledě méně jak čtyřiadvacet hodin po utkání se Vsetínem. S ostravskou Porubou mělo ovšem utkání jiný scénář. Svěřěnci Miroslava Buchala vedli po první třetině o dvě branky a náskok si podrželi až do konce duelu. V domácí soutěžní premiéře za A-tým vychytal výhru Richard Běhula.
N3 čt 9.1.2020
CHM
3:1(2:0, 0:0, 1:1)
POR
Chomutov
Běhula – Rýgl, Žovinec, Blaha, Piché, Štochl, Lang, Havel – Rudovský, Suchý, Sklenář – Stloukal, Pitule, Hlava – Llewellyn, J. Svoboda, Tomica – M. Svoboda, Koláček, Chrpa
Poruba
Foltán – Urbanec, Krejčí, Husák, Slavík, Dundáček, Dluhoš, Šendera – Gřeš, Hlinka, Sikora – Nejezchleb, Zdeněk, Ďurač – Guman, Jáchym, Špaček – Brodek, Kanko, Ollender

Branky a nahrávky

Chomutov
4. Pitule (Stloukal, Piché), 19. Hlava (Stloukal, Pitule), 46. Lang (Rýgl, Suchý)
Poruba
42. Zdeněk (Husák, Nejezchleb)

Statistiky

Vyloučení
3:3
Využití
2:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
29:33
Střely zblokované
10:11
Diváci
1696
Rozhodčí
Souček, Hucl – Belko, Horažďovský

Shrnutí

Piráti na soupeře z moravskoslezské metropole vlétli již od první minuty. Kýžené ovoce v podobě gólu tento tlak přinesl již ve čtvrté minutě, kdy po Stloukalově křižné přihrávce z pravé strany využil přesilovku Tomáš Pitule – 1:0. Hosté nebezpečně zahrozili, když probíhala čtrnáctá minuta. Dělovku Daniela Krejčího od modré čáry tečoval na levém kruhu Marek Sikora. Odražený projektil však jen rozvibroval brankovou konstrukci.

Další šanci na vyrovnání měli Ostravané o tři minuty později, kdy na Běhulu ujížděl Tomáš Gřeš. Mladý gólman ale parádně vyjel, a když zakončení k pravé tyči vyrazil, chopili se slova Piráti. Zpoza branky našel Petr Stloukal před Frederikem Foltánem volného Nicolase Hlavu, který brankáři nedal šanci, a ještě před koncem první dvacetiminutovky upravil na 2:0.

Fantastický postřeh předvedl Richard Běhula v sedmadvacáté minutě, kdy proti tečované ráně Jiřího Brodka směřující k pravé tyčce skvěle vykopl beton. Zhruba v polovině utkání se k zakončení z levého kruhu odhodlal nejproduktivnější hráč Chomutova Petr Stloukal. Jeho pokus však jen rozezvonil levou tyčku. Další senzační zákrok předvedl maskovaný Pirát v posledních vteřinách druhé periody, kdy se parádně přesunul proti střele z první od Petra Kanka z levé strany.

Poruba však nechtěla dát kůži lacino a v úvodu třetí třetiny se dočkala kontaktní branky v početní výhodě. Z levé strany precizně zamířil k bližší tyči Jiří Zdeněk a Richard Běhula poprvé v utkání kapituloval - 2:1. Domácí hráli přesilovou hru ve čtyřicáté šesté minutě, kdy se dvakrát bombou od modré čáry prezentoval Viktor Lang. První pokus ještě brankář zastavil, ale ten druhý už vrátil Chomutovu dvoubrankové vedení - 3:1.

A mohlo být ještě hůř pro hosty. O necelé dvě minuty později se objevil sám před Foltánem Filip Suchý. Zakončením po ledě však gólmana nepřelstil. Červenobílí měli v padesáté čtvrté minutě dvě obrovské šance. Nejprve z bezprostřední blízkosti zakončoval po nahrávce zpoza branky neúspěšně Marek Sikora. Následně střílel Michal Hlinka po vyjetí mezi kruhy. Puk se po zákroku Běhuly kutálel do odkryté klece, ale skončil na tyčce.

O minutu později unikal na Frederika Foltána Marek Tomica, jehož svižný pokus z pravé strany na gól nestačil. V samotném závěru ještě domácí tlačili, ale na další branku už nedosáhli, i tak se ale mohli radovat z tříbodové výhry.

Ohlasy trenérů

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): „Pro nás to bylo po zápasu se Vsetínem hodně těžké utkání, protože soupeř má houževnatý mladý tým. Ze začátku jsme hráli dobrý hokej, měli jsme šance, dali jsme dva góly, ale projevila se únava z utkání se Vsetínem. Na začátku třetí třetiny měl soupeř přesilovku a snížil. Poruba pak dále tlačila, ale my jsme se ubránili a v naší přesilovce jsme dali pojišťovací branku. Body zůstávají doma a my jedeme dál.“

Miloš Holaň (HC RT Torax Poruba 2011): „Máme velice náročný program. Za pět dnů hrajeme čtvrtý zápas, k tomu cestování, a navíc máme čtyři hráče ze základu zraněné nebo nemocné. Začátek zápasu odpovídal naší momentální situaci, kdy se nám nedaří. Ve třetí minutě jsme udělali zbytečný faul v útočném pásmu a z přesilovky, na které jsme upozorňovali, jsme dostali hned gól. Troufnu si říct, že rozhodla první třetina, kdy Chomutov šel do vedení 2:0. Celou dobu si výsledek hlídal. My jsme měli šance, dali jsme dokonce gól z přesilovky, což je pozitivní. Nicméně výsledky stále dotahujeme, což nás stojí spoustu sil. Na tři body to prostě nestačilo. Jedeme dál, musíme bojovat. Snažíme se od nějakého utkání odrazit, protože šňůra proher se nám natahuje.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
TECHNIKA HOCKEY BRNO
Piráti Chomutov