Reportáže

Piráti venku neuspěli, nad jejich síly byly Litoměřice

Napsala 27.11.2019 Kateřina Kundertová
L i t o m ě ř i c e - Piráti vyrazili v šestadvacátém kole Chance ligy do Litoměřic, kde nenavázali na předchozí cennou výhru proti Přerovu. Když už se Chomutov nadechl snižující brankou, Stadion rychle odpověděl a nakonec nasázel osm branek. Piráti venkovní dvojduel začali vysokým nezdarem, který budou moci odčinit v sobotu na ledě Poruby.
26.kolo st 27.11.2019
LTM
8:3(2:1, 4:1, 2:1)
CHM
Litoměřice
Beran – Jebavý, Kukla, Marcel, Klejna, Mlčák, Strejček, Krutil – Korkiakoski, Střondala, Voženílek – Štohanzl, Havelka, Jánský – Jícha, Kangas, D. Sklenář – Přikryl, Kropáček
Chomutov
Pavlát (41. Altrichter) – Blaha, Rýgl, Štochl, Piché, Žovinec, Seemann, Hlaváček – Klíma, Suchý, Černý – Stloukal, Pitule, Rudovský – Tomica, Llewellyn, J. Sklenář – Chrpa, Doktor, Hlava

Branky a nahrávky

Litoměřice
4. Korkiakoski (Voženílek, Střondala), 6. Kangas (Korkiakoski, Kukla), 22. Jánský (Havelka), 24. Voženílek (Korkiakoski, Klejna), 29. Střondala (Havelka), 34. Kangas (Jícha, Kukla), 47. Korkiakoski (Jícha), 60. Jánský (Havelka)
Chomutov
17. Hlava (Blaha), 32. Seemann (Suchý), 60. J. Sklenář

Statistiky

Vyloučení
7:8
Využití
2:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
37:42
Střely zblokované
14:7
Vhazování
47:38
Diváci
1350
Rozhodčí
Grech, Barek – Janíček, Hnát

Shrnutí

V první nebezpečné pozici se na hranici pravého kruhu objevil Černý, jenže pak úvodní dějství patřilo spíše domácímu Stadionu, v jehož dresu úřadovala finská dvojice. Na sklonku čtvrté minuty doklepl puk do sítě v situaci dva na nikoho Markus Korkiakoski, k němuž se kotouč odrazil po Voženílkově zakončení – 1:0. Za 69 vteřin ho napodobil krajan Kristian Kangas střelou z pravého kruhu na vzdálenější tyč – 2:0.

Chvíli poté ujížděli Litoměřičtí dva na jednoho, ale Korkiakoski, který vzal zodpovědnost na sebe, podruhé Pavláta nepřekonal. Ve druhé polovině třetiny ve hře čtyři na čtyři vyprášil Marcel zblízka Pavlátovy betony, na druhé straně v 17. minutě snížil Nicolas Hlava ranou z pravého kruhu do bližší šibenice – 2:1. Před pauzou hráli Piráti dvě přesilovky po sobě, které se na pět vteřin prolnuly. Klímovu dělovku z levého kruhu zastavil parádně betonem Beran, v oslabení pak ujel Korkiakoski, jenže bekhendem poslal puk do ochranné sítě.

Rovněž vstup do prostředního dějství vyšel gólově domácím, mezi jejichž góly se vešla Suchého střela z mezikruží mimo. Už po 62 vteřinách od úvodního buly třetiny se z dorážky prosadil Peter Jánský, na něhož v polovině 24. minuty navázal povedeným bekhendovým blafákem Daniel Voženílek – 4:1. Před polovinou dějství hráli Piráti dvakrát ve třech. Prvních 44 vteřin proti čtyřem ubránili, v pěti potřeboval Stadion jen tři vteřiny, aby kratičkou převahu zužitkoval zásluhou Vojtěcha Střondaly – 5:1.

V následujícím klasickém oslabení pálil Hlava z levé strany dvakrát do Berana, jehož překonal až ve 32. minutě Vít Seemann střelou od modré, která cinkla o břevno – 5:2. Za dvě minuty už domácí vedli znovu o čtyři góly poté, co přesilovkovou trefu Kristiana Kangase sudí uznali po konzultaci s brankovým kolegou na trestné lavici – 6:2. Do přestávky se ještě podél brankové čáry proháčkoval do zakončení Piché, ale bekhendem z hranice brankoviště mířil jen do Beranovy lapačky. Domácí gólman pak v závěru znovu vychytal Klímu, tentokrát ve hře čtyři na čtyři.

Od začátku třetí části se do chomutovské branky místo Pavláta postavil Altrichter, ovšem častěji se hrálo před Beranem, který zlikvidoval Llewellynovu střelu z otočky. V úvodu 47. minuty se podruhé v utkání prosadil i druhý Fin v litoměřické sestavě, když se střela Markuse Korkiakoskiho odrazila od jednoho z obránců do branky – 7:2.

Polovinu třetiny orámovaly nevyužité velké šance Korkiakoskiho a Llewellyna. Následně Piráti nevyužili zhruba půlminutku v pěti proti třem a přestáli příležitosti Havelky se Střondalou. V čase 59:03 se prosadil Jakub Sklenář, na jehož gól však ještě před závěrečnou sirénou odpověděl po samostatném úniku Peter Jánský – 8:3. Piráti tak poprvé v sezóně inkasovali osmkrát v jediném duelu.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): „S utkáním jsme velice spokojeni, protože to byl první zápas po reprezentační pauze, který se nám skutečně povedl. Takhle se chceme prezentovat a našim hráčům pogratulovat.“

Martin Štrba (Piráti Chomutov): „Těžko se mi zápas hodnotí. Připravovali jsme se na něj a měli plán, který jsme chtěli zrealizovat. Bohužel si v prvních dvou třetinách kluci hráli po svém. Už poněkolikáté jsme zjistili, že pokud nebudeme plnit věci, které máme, budeme prohrávat. S Litoměřicemi bylo po dvou třetinách rozhodnuto. Poslední třetinu jsme sice prohráli, ale aspoň vypadala tak, jak měla. Vstup a celý vývoj v zápase je jenom odraz toho, jaký debakl jsme tu schytali. Jsem velice zklamaný z přístupu některých hráčů v prvních dvou třetinách.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov