Reportáže

Piráti doma zdolali druhý tým ligy, Přerovu nadělili bůra

Napsal 22.11.2019 Miroslav Kučera, Ondřej Bartůněk
C h o m u t o v - Dvacáté páté kolo Chance ligy přivedlo pod vrcholky Krušných hor rozjetý Přerov. Po třech vítězstvích v řadě však hosté narazili. Piráti kompaktním výkonem dlouho drželi soupeře zkrátka a pěti góly si zajistili tři body. Po dvou domácích prohrách, tak v ROCKNET ARÉNĚ opět slavili vítězství.
25.kolo pá 22.11.2019
CHM
5:2(1:0, 1:0, 3:2)
PRE
Chomutov
Pavlát – Rýgl, Blaha, Piché, Štochl, Seemann, Žovinec, Hlaváček – J. Černý, Suchý, Klíma – Rudovský, Llewellyn, Stloukal – Sklenář, Doktor, Tomica – Hlava, J. Svoboda, Chrpa
Přerov
Petrásek – Krisl, R. Černý, Kubeš, Zbořil, Weinhold, Šnajnar – Popelka, Pšurný, Navrátil – Hrabal, Moučka, M. Svoboda – Dvořák, M. Kratochvil, Š. Kratochvil – Kočica, Süss, Indrák

Branky a nahrávky

Chomutov
9. Rudovský (Llewellyn, Žovinec), 28. Stloukal (J. Černý, Llewellyn), 43. J. Svoboda (Chrpa, Hlava), 51. Stloukal (Llewellyn, Štochl), 60. Žovinec (Klíma, Hlava)
Přerov
49. Popelka (Pšurný, Krisl), 50. Popelka (Krisl)

Statistiky

Vyloučení
5:6
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
34:20
Střely zblokované
6:10
Vhazování
24:37
Diváci
1824
Rozhodčí
Zubzanda, Jechoutek - Belko, Tichý

Shrnutí

V první větší šanci se ocitli hosté, kteří jeli dva na jednoho, ale Žovinec dobrým obranným zákrokem zabránil možnému gólu. V podstatě vzápětí ujel domácí Chrpa sám na Petráska, na kterém ale ztroskotal.

Piráti se dostali do vedení přesně v čase 9:00. Po nahození Žovince od mantinelu vypadl puk z clonících hráčů na hokejku Jana Rudovského, který ho zasunul za hostujícího brankáře – 1:0.

Ve 13. minutě mohli hosté vyrovnat v přesilové hře, ale Moučka ani Šimon Kratochvil se neprosadili. V první třetině měli celkově více ze hry Piráti, o čemž svědčil i poměr střel 11:6, jenže Petráska do konce první části nepřekonali Sklenář ani Stloukal, a tak se do kabin odcházelo za stavu 1:0.

Na začátku druhé části hráli Chomutovští dvojnásobnou přesilovou hru, která měla trvat bez čtyř vteřin celé dvě minuty. Tak dlouho ale netrvala. Nejprve nastřelil Llewellyn horní tyčku, vzápětí se pak na vrcholu kruhu napřáhl Petr Stloukal a jeho střela skončila až za Petráskem – 2:0.

Vyrovnat mohli Přerovští v následné přesilové hře, ve které ale málem dvakrát inkasovali. Nejprve ujeli Llewellyn s Doktorem, ale druhý jmenovaný nezakončil přesně. Poté jel sám na hostujícího brankáře Černý, jehož Petrásek vychytal.

Velkou šanci na snížení měl Roman Pšurný, ale první střelou našel pouze hruď Pavláta, druhým pokusem pak beton domácího brankáře. Stav po dvou třetinách tak byl 2:0.

Na rozdíl tří branek odskočili Piráti na začátku poslední části. Po krásné kombinaci se před Petráskem objevili osamoceni Jakub Chrpa a Jan Svoboda, druhý jmenovaný pak dostal ideální přihrávku a zakončil do odkryté klece – 3:0. Nutno však podotknout, že gólu předcházel velmi sporný moment v podobě hákování domácího hráče, ale rozhodčí tento zákrok neposoudil jako faul, což pak musel vysvětlovat i hostující střídačce.

Ke čtvrtému gólu měl velmi blízko domácí Klíma, který se prosmýkl mezi dvěma obránci, ale jeho bekhend si Petrásek pohlídal. Hosté snížili na konci 49. minuty. Od mantinelu poslal Pšurný ideální přihrávku na volného Michala Popelku a ten obstřelil Pavláta – 3:1.

Hosté byli na koni a toho využili hned během přesilovky v další minutě. Kotouč se několikrát zamotal domácím hráčům mezi bruslemi, čehož využil připravený Michal Popelka, který jej sebral a identickou střelou jako u předchozího úspěchu skóroval – 3:2.

Brankové hody pokračovaly opět v následující minutě. Darby Llewellyn ujel podél pravého mantinelu, jeho střelu Petrásek vyrazil betonem pouze na hůl Petra Stloukala, který černou gumu poslal do odkryté klece – 4:2.

Poslední gól přidali Piráti padesát jedna vteřin před koncem utkání. Zpoza brány nahrál Klíma na volného Dušana Žovince na modré čáře. Ten se napřáhl a jeho střelu před Petráskem ještě tečoval jeden z hostujících hráčů – 5:2. Piráti tak po povedeném výkonu obrali druhý tým tabulky o všechny body.

Ohlasy trenérů

Martin Štrba (Piráti Chomutov): „Jsme rádi, že jsme domácí zápas zvládli, protože body potřebujeme jako sůl. Výkon byl velmi dobrý. Zápas jsme ale mohli rozhodnout už ve druhé třetině, kde jsme měli ještě další tutovky. Zbytečnými chybami jsme dostali soupeře do hry, ale poslední desetiminutovku jsme zvládli velmi dobře a zaslouženě jsme vyhráli.“

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): „Rozhodly tři faktory. Neměli jsme tolik energie a hladovosti, jak by bylo potřeba. Druhá věc je ta, že jsme nebyli tak efektivní jako domácí, přitom jsme si svoje šance vytvořili. Třetí věc si nechám pro sebe, ale samozřejmě gratuluji domácím Pirátům k výhře.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov