Reportáže

Trefy Klímy s Llewellynem na body nestačily, Motor potvrdil pozici lídra soutěže

Napsal 20.11.2019 Libor Kult
Č e s k é B u d ě j o v i c e / C h o m u t o v - Ve všední den netradičně už od 16 hodin rozehráli Piráti duel 24. kola Chance liga na ledě lídr soutěže z Českých Budějovic. Svěřenci Martina Štrby sice brzy prohrávali o dva góly, ale v první přestávce je hřál těsný náskok. O ten však ve zbývajících čtyřiceti minutách hry přišli a zapsali druhou prohru v řadě. O chomutovské góly se rovným dílem podělili Darby Llewellyn s Lukášem Klímou, který utrpěl při rozbruslení nepříjemné zranění a hrál s košíkem. Vystřídavší gólman Martin Altrichter si připsal asistenci.
24.kolo st 20.11.2019
CEB
6:4(2:3, 2:0, 2:1)
CHM
Č. Budějovice
Strmeň – Pýcha, Plášil, Suchánek, Allen, Lytvynov, Pavel – Babka, Přikryl, Doležal – Christov, Venkrbec, Holec – Novák, J. Kloz, Endál – Karabáček, Prokeš, Veselý – Beránek
Chomutov
Pavlát (6. Altrichter) – Blaha, Kurka, Štochl, Tejnor, Žovinec, Rýgl, Seemann – Sklenář, Stloukal, Černý – Klíma, Suchý, Rudovský – Tomica, Doktor, Llewellyn – Chrpa, J. Svoboda, Hlava

Branky a nahrávky

Č. Budějovice
3. Venkrbec (Christov, Holec), 6. Holec (Přikryl, Karabáček), 25. Christov (Venkrbec, Holec), 31. Kloz (Novák, Beránek), 45. Veselý (Prokeš), 58. Venkrbec
Chomutov
8. Llewellyn (Altrichter), 12. Klíma (Rudovský, Černý), 20. Llewellyn (Žovinec, Stloukal), 58. Klíma (Suchý, Sklenář)

Statistiky

Vyloučení
5:3
Využití
0:2
V oslabení
1:1
Střely na branku
36:30
Střely zblokované
13:5
Vhazování
41:25
Diváci
6009
Rozhodčí
Kostourek, Šindel – Kreuzer, Polonyi

Shrnutí

V úvodní třetině se diváci na jihu Čech rozhodně nenudili, o což se přičinila obě mužstva. Začátek vyšel lépe domácímu Motoru, který poslal už ve třetí minutě do vedení Matouš Venkrbec, jenž přesně zakončil situaci dva na jednoho – 1:0. Za necelé tři minuty to s Piráty vypadalo ještě hůř poté, co Miroslav Holec vyjel z rohu až mezi kruhy a vystřelil přesně – 2:0. Po tomto gólu přenechal Pavlát místo v brance Altrichterovi a za chvíli byl navíc vyloučen Rýgl.

Namísto třetího zásahu Českobudějovických však přišlo snížení, jež nastartovalo velký chomutovský obrat. Nejprve neuspěli Chrpa a sám před brankou Endál, ovšem Darby Llewellyn už se z pravého kruhu nemýlil – 2:1. Ještě před polovinou třetiny vystihl Černý jihočeskou rozehrávku, ale trefil jen břevno. Následovalo domácí vyloučení a brzy další, po němž měli Chomutovští k dispozici 51 vteřin výhody dvou hráčů. Tuto přesilovku využil bombou z levého kruhu Lukáš Klíma – 2:2.

A to stále nebylo vše! Ve 14. minutě ujel domácí obraně Doktor, ale bekhendový blafák nedokončil a následně se k dorážce do odkryté klece nedostali Llewellyn s Tejnorem. Na druhé straně v oslabení zakončoval přečíslení dva na jednoho slabě jen do betonů Altrichtera útočník Beránek a v téže přesilovce nepřekonal Strmeně ani Rudovský. Jednadvacet vteřin před první sirénou dokonal obrat Darby Llewellyn, jenž mířil z podobného místa jako při svém prvním gólu znovu mezi ruku a tělo Strmeně – 2:3.

Prostřední dějství by se dalo rozdělit na dvě poloviny. Ta úvodní patřila Motoru, který převedl druhý obrat zápasu. Nejprve se Klozova rána odrazila od obou tyčí ven z branky a Veselý sám před Altrichterem nedal, jenže v polovině 25. minuty měl Vít Christov na brankoviště spoustu času k úspěšnému zakončení – 3:3.

Krátce po půlce duelu dostal Jan Kloz dostatek času mezi kruhy, čehož využil ke vstřelení čtvrtého gólu domácích – 4:3. Pak převzali otěže střetnutí Piráti, avšak jejich akce ztroskotávaly na Strmeňovi. Ve 33. minutě pod domácím gólmanem skončila Llewellynova rána z levého kruhu, krátce na to střílel z levé strany Hlava bez rukavice a z vrcholu kruhů nedopravil puk do branky dorážející Svoboda. Pak to ještě zkoušel bekhendem z otočky Rudovský, ale ani on nesrovnal.

Rovněž na startu třetí části hry se jako první prosadila družina domácího kouče Prospala. Jan Veselý si s pukem našel cestu od pravého mantinelu do kruhu, odkud vypálil přesně do vzdálenější šibenice – 5:3. Následovaly nevyužité příležitosti Stloukala s Llewellynem a na druhé straně Karabáčka s Lytvynovem, po nichž mířil Pýcha do tyče chomutovské branky.

Když byl v polovině 57. minuty vyloučen domácí Allen, vzal si trenér Štrba oddechový čas, po němž zůstal Altrichter na střídačce. Po 42 vteřinách chomutovské power-play však trefil prázdnou branku Matouš Venkrbec – 6:3. Ještě v téže početní výhodě snížil bombou z první z pravého kruhu Lukáš Klíma, ovšem to bylo ze strany Pirátů vše, neboť v závěru poslal Černý bekhend zblízka jen do Strmeně – 6:4.

TOP foto: Pavel Kacerovský (www.hcmotor.cz)

Ohlasy trenérů

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): „Pro diváky to byl bezpochyby atraktivní zápas, nám trenérům už se to tak líbit nemohlo. Měli jsme výborný start, vedli jsme 2:0, ale nechali jsme soupeře do utkání vrátit. S ofenzivou jsme tentokrát mohli být spokojeni, s defenzivou vůbec. Byl to úplně jiný Chomutov, než jaký proti nám hrál v první utkání. Jsme rádi za tři body.“


Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Špatně jsme do utkání vstoupili. Se zbytečně velkým respektem. Povedlo se nám skóre otočit, ale ve druhé třetině domácí přidali a potrestali dvě naše chyby. Ve třetí třetině jsme to zkusili, ale dlouhodobě se trápíme v koncovce. Divákům se takový zápas musel líbit.“
×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov