This text will be replaced


Reportáže

Piráti zastavili sérii porážek, premiérovou trefou pokořil Litoměřice Jakub Štochl

Napsal 07.10.2019 Eliška Ratiborská, Michal Luxa
C h o m u t o v - Jedenácté kolo Chance ligy poslalo do ROCKNET ARÉNY nedaleké Litoměřice. Dlouho se hrálo za vyrovnaného stavu, ovšem v poslední dvacetiminutovce se premiérovým zásahem mezi dospělými činil Jakub Štochl. Branka chomutovského mladíka zajistila souboru Martina Štrby tři body a navíc zastavila sérii nevydařených výsledků. Výborný týmový výkon podpořil opět spolehlivý Dominik Pavlát, jenž zaznamenal třiadvacet zákroků.
11.kolo po 7.10.2019
CHM
2:1(1:1, 0:0, 1:0)
LTM
Chomutov
Pavlát – Pařízek, Žovinec, Tejnor, Kurka, Lang, Štochl, Havel – Klíma, Pitule, Chrpa – Hlava, Suchý, Tomica – J. Veselý, Hrala, J. Svoboda – Tupý, M. Svoboda
Litoměřice
Lukeš – Klejna, Mlčák, Strejček, Dajčar, Kukla, Marcel, R. Procházka – Kadlec, Přikryl, Voženílek – Jánský, Střondala, Jícha – Šik, Korkiakoski, Beran – Kangas, Štohanzl, D. Sklenář

Branky a nahrávky

Chomutov
13. Hlava (Suchý, R. Havel), 48. Štochl
Litoměřice
20. Korkiakoski (Strejček, Voženílek)

Statistiky

Vyloučení
5:6
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
36:29
Střely zblokované
10:9
Rozhodčí
Pavlovič, Kostourek – Tichý, Horažďovský
Vyšší tresty
Štohanzl 10 minut, M. Beran (oba Litoměřice) 10 minut a dokonce utkání

Shrnutí

Už v prvních vteřinách utkání hosté na nic nečekali a brzy se ocitli před domácí brankou, kde pohrozili Dominiku Pavlátovi. Poté se k několika střelám dostali i domácí, z nichž nejnadějnější byl pokus z pravého kruhu nováčka v sestavě Jakuba Veselého. Do poloviny první části hry zůstávalo skóre stále nezměněno a brankáři na obou stranách měli dost napilno.

Ve třinácté minutě se rozezněla ROCKNET ARÉNOU oblíbená znělka! Do sítě expiráta Štěpána Lukeše se totiž trefil Nicolas Hlava z mezikruží, kam mu přesně nahrál Filip Suchý – 1:0. Dlouho to vypadalo, že se bude jednat o jediný gól úvodní dvacetiminutovky, jenže v poslední minutě před odchodem do šaten se radovali pro změnu hosté. Ve dvojnásobné přesilovce vyšla střela Markusi Korkiakoskimu, která se odrazila od zadní tyče a rychle vyletěla z branky – 1:1..

Začátek druhé třetiny se projevil jako ještě svižnější a aktivnější než té první. Pěkně rušno před bránou Štěpána Lukeše bylo hned ve 22. minutě, kdy se snažili nejprve kapitán Pirátů Marek Tomica a později ještě Filip Suchý s Nicolasem Hlavou. Ani jeden ale vzniklé skrumáže nakonec nevyužil. Hráči se navzájem ani trochu nešetřili a na ledě tak bylo k vidění několik tvrdých hitů i osobních potyček.

Litoměřice s šancemi příliš nezaostávaly a domácího muže za maskou prověřovaly v první polovině třetiny poměrně pravidelně. Příležitost na druhé straně dostal na hokejku ve velké rychlosti Lukáš Klíma, jenž branku nakonec o pár centimetrů minul. Poměr zápasu se tak nezměnil ani v šestadvacáté minutě. Nedlouho poté zahodili velkou šanci i hosté, když Filip Přikryl narazil jen na připraveného Dominika Pavláta.

Osobní souboje neutichaly a Litoměřice tak vlastními fauly přichystaly ve dvaatřicáté minutě Pirátům sto vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Slovo ale nakonec dostali netypicky právě hosté a ve dvou ujeli domácím hráčům. Další oslava se ale nekonala, jelikož Otakar Šik trefil jen tyčku domácí svatyně. Nerozhodné skóre nakonec přečkalo celou prostřední třetinu.

Ihned po úvodním hvizdu třetího dějství rozezvonil tyčku domácí brány Daniel Voženílek. Stoprocentní nasazení předvedl Tomáš Pitule, když bránil chomutovskou svatyni vlastním tělem a schytal ránu pukem do obličeje. Následně byla vidět velká šance v sedmačtyřicáté minutě před bránou hostů, kde se snažil prosadit Kryštof Hrala.

Osmačtyřicátá minuta přinesla radost! Premiérovou branku mezi dospělými zaznamenal Jakub Štochl, jenž využil toho, že Štěpán Lukeš přes clonícího hráče příliš neviděl – 2:1. Poté se k několika pokusům dostali i hosté, ale domácí zůstávali aktivnější. Za zmínění však stojí pokus zpoza branky Martina Kadlece, domácí brankář byl ale připravený. Do konce klání zbývaly ještě tři minuty, když Štěpán Lukeš zamířil na střídačku a hosté tak využili možnosti power-play. Hostujícím ale vyrovnání nepřinesla a nekonal se ani gól do opuštěné brány Litoměřic. Piráti si už skóre uhlídali a udrželi těsné vedení. V ROCKNET ARÉNĚ tak zůstaly všechny tři body!

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Předem bych chtěl vyzdvihnout výkon celého družstva. Trošku bojujeme se sestavou, máme hodně zraněných hráčů. Kluci, kteří nastoupili, podali výborný výkon. Samozřejmě hokej je o gólech a my máme malinko problém proměňovat šance, do kterých se dostaneme. Kvůli tomu to bylo dlouhou dobu vyrovnané. Po druhé třetině jsme si říkali v kabině, že musíme hrát pořád trpělivě a že ten gól dáme. A ono to opravdu přišlo. Jsme moc rádi za tři body po třech zápasech, které jsme prohráli.“

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): „Dlouho jsme se drželi, ačkoliv jsme do zápasu vstoupili velice špatně. Domácí byli v první třetině suverénně lepší. Pro nás byl výsledek 1:1 po první třetině famózní. V té druhé jsme se zlepšili, ale celé utkání jsme ztratili tím, že domácí byli klidnější a udrželi emoce pod kontrolou. My jsme dostali šanci se zápasem něco udělat ve třetí třetině, kdy jsme hráli přesilovou hru, ale odehráli jsme ji velice špatně. Potom si domácí došli pro tři body díky skryté střele. Myslím si, že v tom, jak probíhal zápas a domácí hráči byli klidnější a koncentrovanější, si výhru zasloužili.“