Reportáže

Piráti zdolali regionálního soupeře z Kadaně po nájezdech, dvě trefy zaznamenal Suchý

Napsal 18.09.2019 Michal Luxa
K a d a ň / C h o m u t o v - Los čtvrtého kola Chance ligy rozhodl o tom, že Chomutov se v regionálním derby postaví Kadani. Piráti sice v utkání dvakrát vedli, ovšem střetnutí dokráčelo až do samostatných nájezdů, v nichž svěřenci Martina Štrby nechybovali a celé střetnutí tak vyhráli 4:3. V souboji s Trhači se dvakrát prosadil Filip Suchý, jehož doplnili ještě Darby Llewellyn a vítěznou trefou z dovednostní akce také Petr Stloukal.
4.kolo st 18.9.2019
KAT
3:4sn(1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)
CHM
Kadaň
Galuška – Šilhán, Trefný, Novák, Eliáš, Chalupa, Foltýn, Poizl – Chlouba, Zabloudil, Matýs – Koblížek, Rindoš, Čech – Dubský, Řepík, Wágner – Miškář, Michnáč, Pilař
Chomutov
Pavlát – Žovinec, Rýgl, Blaha, Tejnor, Štochl, Lang, Havel – Stloukal, Pitule, Suchý – Tomica, Thompson, Llewellyn – Sklenář, Vrhel, Chrpa – Tupý, M. Svoboda, J. Svoboda

Branky a nahrávky

Kadaň
8. Miškář (Chlouba), 37. Koblížek (Řepík), 55. Zabloudil (Michnáč, Chlouba)
Chomutov
4. Suchý (Stloukal), 8. Suchý (Blaha, Sklenář), 57. Llewellyn (Tejnor, M. Svoboda), rozh. náj. Stloukal

Statistiky

Vyloučení
3:3
Využití
2:1
V oslabení
1:0
Střely na branku
29:30
Střely zblokované
6:9
Rozhodčí
Kostourek, Pavlovič – Kotlík, Zídek

Shrnutí

Už ve čtvrté minutě vysunul Petr Stloukal do samostatného úniku Filipa Suchého, jenž vymíchal domácího brankáře a zasunul puk do prostoru tří tyčí – 0:1. V sedmé minutě byl vyloučen Lukáš Chalupa, což znovu rozvířilo skóre zápasu. Ve středním pásmu zabojoval Roman Chlouba, který posunul kotouč na najetého Patrika Miškaře, jehož pokus zamířil nad lapačku bezmocného Pavláta – 1:1.

Ovšem v téže početní výhodě se Chomutovští vrátili do těsného vedení. Jakub Sklenář přihrál z rohu na modrou čáru, kde už byl napřažený Lukáš Blaha, jehož pokus v předbrankovém prostoru tečoval šikovný Filip Suchý. Petr Galuška na změnu směru už lapačkou nezareagoval – 1:2. Ve čtrnácté minutě se Piráti ocitli v další příležitosti, ovšem Thompson s Tomicou puk za brankářova záda neposlali.

Tři minuty po začátku druhé periody mohli Trhači využít zmatků v obraně Chomutova. Jenže Pilařův pokus zamířil jen do brankové konstrukce. O něco později napálil levou tyč také Jakub Sklenář, jenž se ještě pokusil o střelu z dálky, ale ani tou Petra Galušku nepřekonal. Běžela zhruba polovina zápasu, když Ondřej Matýs vypíchl touš a uháněl sám na Dominika Pavláta. Jenže chomutovská jednička předvedla zákrok vyrážečkou.

O pár vteřin později se do přečíslení hnali Roman Chlouba a Albert Michnáč. Druhý jmenovaný vzal odpovědnost na sebe, ale nastřelil jen pravou tyč. Na konci čtyřiatřicáté minuty mohli hosté využít zaváhání Romana Chlouby. Po rychlém brejku mohl do odkryté části branky zakončovat Jakub Sklenář, jemuž střela vůbec nesedla. A tak byli Piráti potrestáni. Za branku si najel Dominik Řepík, jenž předal kotouč na hranici brankoviště, kde se nacházel pohotový Tomáš koblížek2:2.

Dvě a půl minuty po zahájení poslední dvacetiminutovky byl v obrovské šanci Filip Suchý, ovšem jeho pokus do odkryté části branky chytil Petr Galuška. V polovině třetí části byli Chomutovští blízko gólu, když se před brankou Kadaně nacházel Petr Stloukal, jenže ani on brankáře nepokořil. A tak v čase 54:34 přišel trest. Domácí využili zaváhání hostující obrany a přesným zakončením se prezentoval Matěj Zabloudil, jenž zamířil přesně do šibenice – 3:2.

Jenže po dvou minutách bylo znovu vyrovnáno! Na levém křídle měl hodně prostoru Darby Llewellyn, který přesně našel prostor nad gólmanovým ramenem a trefil bližší horní roh branky – 3:3. Duel tak dospěl do prodloužení, v němž se nic zásadního nestalo, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich se postupně prosadili Petr Stloukal, Filip Suchý i mladíček Stanislav Vrhel. Jelikož střelci Kadaně mlčeli, zaznamenal první jmenovaný rozhodující trefu. Elitní útočník Pirátů si skvěle položil Petra Galušku a zamířil do horní části branky – 3:4.

Ohlasy trenérů

Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň): „Utkání bych zhodnotil velice kladně. Sahali jsme sice po vítězství, ale jsme rádi i za bod. Po předchozích duelech jsme se z toho trochu vyhrabali. Po první dvacetiminutovce, která z naší strany nebyla úplně ideální, byla prostřední část už lepší. Oklepali jsme se z úvodu zápasu, začali jsme hrát aktivně a myslím, že jsme Chomutov dostali pod tlak. Do třetí periody jsme měli dobrý nástup, dostali jsme se do šancí. Odměna přišla v podobě rozdílové branky. Je obrovská škoda, že nedokážeme vedení udržet. Co se týče prodloužení, tam je to vabank. Z každé strany tam bylo po jedné šanci. Nájezdy už jsou o šikovnosti útočníků. Piráti byli v tomto lepší, a proto zvítězili na nájezdy. Soupeři blahopřeji a našim klukům děkuji. Doufám, že v nastaveném tempu budeme pokračovat i dál, přijde zlepšení a podaří se nám také ubojovat výhru za tři body.“

Martin Štrba (Piráti Chomutov): „Myslím, že to bylo klasické derby. Kadaň po dvou vysokých porážkách musela něco změnit a velice dobře bránila. Z naší strany byla chyba v neproměněných šancích a pak utkání vypadá tak, jak vypadá. Byly to nervy až do poslední minuty. Nakonec rozhodly samostatné nájezdy, za což jsme rádi. Kdybychom proměnili šance, které jsme měli, tak bychom jednoznačně vyhráli. Beru to jako ztrátu bodu.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov