This text will be replaced


Reportáže

Piráti ukončili sérii čtyř nezdarů, Olomouc přetlačili v nájezdech

Napsal 09.12.2018 Ondřej Bartůněk
C h o m u t o v - V rámci šestadvacátého kola Tipsport extraligy přivítali Piráti na domácím ledě čtvrtou Olomouc. Domácí v utkání dvakrát vedli a jednou dokonce o dvě branky. Hanáci se ovšem do duelu pokaždé vrátili a musely rozhodnout až nájezdy, kde byl jediným úspěšným střelce nájezdový specialista Vladimír Růžička.
26.kolo ne 9.12.2018
CHM
4:3sn(0:0, 1:1, 2:2 - 0:0)
OLO
Chomutov
Peters – Jank, Dietz, Trefný, Knot, Štich, Valach – Koblasa, Růžička, T. Svoboda – Sklenář, Klíma, Stránský – Tomica, Vantuch, Duda – Marjamäki, Klhůfek, M. Svoboda
Olomouc
Konrád – Galvas, Ondrušek, Staněk, Švrček, Dujsík, Jaroměřský – Irgl, Strapáč, Burian – Ostřížek, Knotek, Laš – Jergl, Nahodil, Holec – Podlaha, Mráz, Matiaško

Branky a nahrávky

Chomutov
31. Dietz (Sklenář, Klíma), 41. Koblasa (Růžička, T. Svoboda), 44. Stránský (Tomica), rozh. náj. Růžička
Olomouc
33. Jaroměřský (Nahodil), 48. Jergl (Ostřížek), 50. Jergl (Dujsík, Konrád)

Statistiky

Vyloučení
5:1
Využití
0:1
V oslabení
1:0
Střely na branku
31:40
Střely zblokované
9:5
Hity
8:6
Vhazování
30:21
Diváci
3 134
Rozhodčí
Hejduk, Veselý – Malý, Klouček

Shrnutí

Piráti vlétli do utkání velmi aktivně. Už v první minutě našel černou gumu u levé tyče Vladimír Růžička a přihrávkou přes brankoviště hledal volného Petra Koblasu. Tomu ovšem zakončení do odkryté klece nevyšlo. Obrovskou příležitost ke vstřelení vedoucí branky měli hosté v šesté minutě. Michal Matiaško unikl po levé straně a tvrdou dělovkou zakončoval. Justin Peters puk zasáhl, ale propadl mu a kutálel se do prázdné branky. Včas se ale vrátil Stanislav Dietz, který puk odehrál do bezpečí.

Další ohrožení klece Pirátů přišlo v jedenácté minutě. David Ostřížek tvrdě vypálil z otočky v pravém kruhu, puk však orazítkoval bližší tyč. Zajímavou šanci si vybojoval v sedmnácté minutě Kevin Klíma, který si v přesilovce stáhl od pravého mantinelu kotouč na střed a střílel do pravé šibenice. Stopku jeho ráně však vystavil Branislav Konrád lapačkou.

V úvodu druhého dějství dostal k levé tyči nahrávku zpoza brány Vilém Burian, jehož pohotové zakončení však Justin Peters zastavil betony. Další nebezpečnou akci předvedli Hanáci o dvě minuty později. Aleš Jergl pelášil na brankáře, ale pokus o přehození Petersova betonu mu nevyšel. Až v polovině základní hrací doby přišla první gólová radost. Od modré čáry se mocně napřáhl Stanislav Dietz. I přes pád se chomutovskému bekovi rána povedla a zaplula přímo mezi betony Konráda – 1:0. O půl minuty později to mohlo s Piráty vypadat ještě lépe. Dva na jednoho unikali Vladimír Růžička s Tomášem Svobodou. Druhý jmenovaný se snažil překonat gólmana soupeře bekhendovým blafákem, ale neuspěl.

Ve třicáté třetí minutě bylo vyrovnáno. Ihned po buly vypálil z voleje z hranice kruhu Jan Jaroměřský – 1:1. Ve 37. minutě vybojoval puk za brankou Jan Stránský a natlačil se s ním do brankoviště. Zakončení k vzdálenější tyči skončilo na betonech. V samotném závěru druhé třetiny kličkoval za bránou s pukem Kevin Klíma, jenž našel svižnou nahrávkou volného Petra Koblasu u pravé tyče. Ten střelou bez přípravy neposlal Chomutov do vedení.

V úvodu třetí dvacetiminutovky Piráti překlopili pomyslné misky vah opět na svou stranu. Vladimír Růžička z levého rohu našel chirurgicky přesnou přihrávkou přes hokejku obránce u pravé tyče stojícího Petra Koblasu a ten se z voleje nemýlil – 2:1. Ve 44. minutě se Chomutovští bránili přesilovce hostů. Marku Tomicovi se povedlo zachytit na modré čáře chybnou nahrávku a na gólmana mohl ujíždět sám Jan Stránský. Chomutovská jednadevadesátka z mezikruží hbitě vypálila mezi betony a mohla se radovat z vedení 3:1.

Slabou chvilku zaznamenal Justin Peters ve 48. minutě. Při rozehrávce zazmatkoval a nešťastně přenechal kotouč protihráči za brankou. Ten poslal puk ihned zpět před klec Chomutova, kde ho bruslí usměrnil do sítě Aleš Jergl. Sudí po dlouhém zkoumání situace na videu nakonec ukázal na střed – 3:2. V padesáté minutě bylo opět srovnáno. Aleš Jergl v přesilové hře nabral rychlost ve středním pásmu a projel až na pravý kruh útočného pásma, odkud přesně zamířil mezi betony Justina Peterse – 3:3.

V prodloužení mohl o výhře Hanáků rozhodnout Aleš Jergl, který při přesilovce z levého kruhu označkoval tyč. V nájezdech se jako jediný střelecky prosadil Vladimír Růžička, a stanovil tak konečné skóre na 4:3 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Přivítali jsme soupeře, který má podle našeho názoru jednu z nejlepších forem v extralize. Jednoznačně jsme chtěli hrát zodpovědně z obrany a čekat na šance. Bylo to vyrovnané utkání. Se štěstím jsme se ujali vedení, ale je škoda, že jsme za stavu 1:0 nedali tutovou šanci do prázdné brány. Opět jsme inkasovali gól po standardní situaci, ale do třetí třetiny jsme šli s tím, že chceme před reprezentační pauzou bodový půst ukončit. Tým hrál výborně, dali jsme dvě branky, odskočili jsme, ale bohužel jsme zase lehkovážností dostali soupeře zpátky do hry. Mohli jsme v prodloužení vyhrát, mohli jsme ale naopak inkasovat v oslabení, které jsme srdnatě odbránili. V nájezdech jsme si vzali bod navíc. Pro naši psychiku jsme rádi, že jsme Olomouc porazili.“

Jan Tomajko (HC Olomoc): „Byl to vyrovnaný zápas. První třetina skončila 0:0, po druhé to bylo 1:1. V závěrečné třetině nám Chomutov odskočil na 1:3, musím pochválit kluky, kteří to nezabalili a vyrovnali na 3:3. V prodloužení jsme měli přesilovku, ale nastřelili jsme jenom tyčku. Chomutov byl šťastnější v nájezdech, takže mu gratuluji ke dvěma bodům. Pro nás je to i tak zisk.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
TECHNIKA HOCKEY BRNO
Piráti Chomutov