Reportáže

Další body pro Piráty! Chomutovští otočili utkání se Zlínem, výhru režíroval Jan Stránský

Napsal 14.10.2018 Michal Luxa
C h o m u t o v - V desátém kole Tipsport extraligy přivítali Piráti v ROCKNET ARÉNĚ Zlín, který zdolali 3:1. Ovšem Chomutovští museli stav zápasu otáčet, když se po chybě Štěpána Lukeše prosadil Fryšara. Jenže druhá dvacetiminutovka byla ve znamení Severočechů, kteří třemi góly zařídili vítězství. Postupně se trefili Lukáš Vantuch, Pavel Klhůfek a Jan Stránský, jenž si v duelu připsal tři body.
10.kolo ne 14.10.2018
CHM
3:1(0:1, 3:0, 0:0)
PBZ
Chomutov
Lukeš – Mrázek, Jank, Knot, Štich, Buchtela, Dietz, Valach – Duda, Růžička, Tomica – Svoboda, Huml, Sklenář – Marjamäki, Vantuch, Stránský – Havel, Klhůfek, Koblasa
Zlín
J. Sedláček – Řezníček, Freibergs, Gazda, Žižka, Valenta, Nosek, Ferenc – Ondráček, Fořt, Kubiš – Šlahař, Honejsek, Herman – Kulda, Fryšara, Poletín – Popelka, P. Sedláček, Karafiát

Branky a nahrávky

Chomutov
26. Vantuch (Štich, J. Stránský), 31. Klhůfek (J. Stránský), 36. J. Stránský (Mrázek, Marjamäki)
Zlín
14. Fryšara

Statistiky

Vyloučení
3:4
Využití
0:0
V oslabení
0:1
Střely na branku
23:21
Střely zblokované
17:10
Hity
12:9
Vhazování
32:35
Diváci
3 469
Rozhodčí
Pešina, Pavlovič – Gerát, Hynek

Shrnutí

Domácí začali aktivně. Již ve čtvrté minutě rozvlnila rána Davida Šticha od modré čáry síť branky Zlína. Puk však trefil klec jen z boku. O tři minuty později nahazoval od modré čáry Petr Koblasa. Jeho pokus zblokoval jeden z obránců tak, že puk proletěl jen těsně kolem šibenice hostující branky. Již o několik vteřin později pálil opět od modré čáry Ondřej Buchtela. Jakub Sedláček vyrazil kotouč jen k Petru Koblasovi, který obkroužil bránu a chtěl zasunout touš pod gólmana. Ten ovšem zasáhl.

V osmé minutě unikal na maskovaného Piráta Antonín Honejsek poté, co zlomil David Štich na útočné modré čáře hokejku. Snažil se najít mezírku mezi betony Štěpána Lukeše, ale ten je sklapl včas. Ve čtrnácté minutě si však vybral strážce chomutovské svatyně slabší chvilku. Při rozehrávce zpoza branky nahrál nešťastně puk Štěpánu Fryšarovi, který obkroužil bránu a při vlastním oslabení skóroval – 0:1. Necelé dvě minuty před koncem první dvacetiminutovky střílela z levého kruhu nová posila Pirátů Tomáš Svoboda. Jeho zakončení ale zlikvidoval Jakub Sedláček.

Uběhly čtyři minuty z druhého dějství, když zpoza branky hledal Vladimír Růžička Marka Tomicu. Jeho dělovka prosvištěla těsně vedle tyčky. Ve dvacáté páté minutě nahazoval po buly kotouč od modré čáry Juraj Valach. Jeho pokus tečoval šikovně mezi kruhy Lukáš Vantuch, ale puk zastavil růžkem betonu gólman Zlína. Již o minutu později se však chomutovský dlouhán mohl radovat. Ránu od Davida Šticha od modré čáry se Lukáši Vantuchovi povedlo sklepnout do sítě Beranů. Rozhodčí celou akci dlouho zkoumal u videa a nakonec ukázal na střed – 1:1.

V polovině utkání předvedli Piráti další podobnou akci. Jako střelec od modré se prezentoval Ondřej Buchtela a tečující byl opět Lukáš Vantuch. Po této šanci zacinkala za Sedláčkem konstrukce branky. Již o minutu později šli Piráti do vedení. Rychlou přihrávkou vyslal do protiútoku Jan Stránský Pavla Klhůfka, kterému se povedlo objet obránce a trefit přímo nad pravé rameno gólmana do šibenice – 2:1. Další gól Chomutova padl ve třicáté šesté minutě. Od modré čáry pálil tentokrát Jaroslav Mrázek. Úspěšnou tečí rozvlnil síť v hostující brance Jan Stránský – 3:1.

V závěru třetiny unikali Jakub Sklenář s Radkem Dudou dva na jednoho. Druhý jmenovaný špičkou píchl do křižné přihrávky, a usměrnil tak kotouč na Sedláčka. Ten se však stihl přesunout. V úvodní minutě poslední periody se po střele z levé strany odrazil kotouč k před brankou stojícímu Radku Dudovi. Ten z bezprostřední blízkosti nestřílel, naopak se snažil najít volného spoluhráče u levé tyče. To se mu ovšem nepovedlo. Ve čtyřicáté čtvrté minutě měli Zlínští výhodu čtyřminutové přesilovky. Ránu od pravého mantinelu se snažil usměrnit do sítě Jiří Karafiát, leč neúspěšně. Puk zamířil do rohu.

O dvě minuty později rozezvonil ranou od modré čáry břevno Ralfs Freibergs. V padesáté první minutě utekl obraně Beranů Tomáš Svoboda. Souboj tváří v tvář s Jakubem Sedláčkem zakončil přízemní střelou, která však mířila do betonu. Po čtyřiceti třech vteřinách pálil nebezpečně od modré čáry Dalibor Řezníček, jehož zakončení mířilo těsně mimo tři tyče. V poslední minutě byla místo zlínského náporu vidět pirátská přesilovka, vníž si domácí pohlídali zbytek zápasu. Jedinou větší příležitost zaznamenal Antonín Honejsek, který z levé strany napálil bližší tyč Lukešovy klece, ale skóre už nijak nezměnil.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Piráti Chomutov): „Bylo to hodně bojovné utkání. Dostali jsme v první třetině nešťastný gól na 0:1. Druhou třetinu jsme odehráli velice slušně, měli jsme štěstí v koncovce a dali jsme tři góly. Ve třetí třetině už jsme si výsledek hlídali. Klíčové bylo, že jsme ubránili dlouhé čtyřminutové oslabení, které jsme odehráli velice dobře. Potvrdili jsme bojovnost z předchozích zápasů a udělali za víkend šest bodů, což je pro nás hodně důležité. Chtěl bych hráčům poděkovat.“

Robert Svoboda (PSG Berani Zlín): „Oproti posledním zápasům jsme nebyli úspěšní v koncovce. Dostali jsme do vedení haluzovým gólem v oslabení. Potom jsme neproměnili jasnou šanci dva na nikoho a domácí toho ve druhé třetině využili. Když se nám nepodařilo využít ani dlouhou přesilovku, ve které jsme měli nějaké příležitosti a nedostali puk do prázdné brány, závěr už vyšel do ztracena. Domácí zaslouženě vyhráli.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov