Reportáže

Ani čtyřicet střel nestačilo, Piráti po zlepšeném výkonu těsně podlehli Vítkovicím

Napsal 05.10.2018 Kateřina Kundertová, Michal Luxa
C h o m u t o v - Ani přes zlepšený výkon nedosáhli Piráti na body. V sedmém kole Tipsport extraligy nestačili Severočeši na Vítkovice, s kterými prohráli 2:3. O osudu duelu rozhodla první perioda a také neproměněné šance Chomutova. Svěřenci Vladimíra Růžičky zasypali Patrika Bartošáka čtyřiceti ranami, ale z branek se radovali pouze Ivan Huml a Jan Stránský.
7.kolo pá 5.10.2018
CHM
2:3(0:2, 2:1,0:0)
VIR
Chomutov
Lukeš – Mrázek, Jank, Knot, Štich, Valach, Dietz, Blaha – Marjamäki, Růžička, Sklenář – Skokan, Huml, Tomica – Havel, Klhůfek, Koblasa – J. Stránský, Vantuch, Dlouhý
Vítkovice
Bartošák – Výtisk, de la Rose, Krenželok, Šidlík, Hrbas, Baranka – Szturc, Lev, Schleiss – Dej, Mahbod, Pytlík – Květoň, Roman, Tybor – Kucsera, Š. Stránský, Zdráhal

Branky a nahrávky

Chomutov
33. Huml, 35. J. Stránský
Vítkovice
15. Tybor (Roman), 18. Zdráhal (Š. Stránský, de la Rose), 29. Schleiss (Szturc, Šidlík)

Statistiky

Vyloučení
3:5
Využití
0:0
V oslabení
1:0
Střely na branku
40:20
Střely zblokované
15:6
Hity
20:11
Vhazování
36:31
Rozhodčí
Hribik, Pavlovič – Brejcha, Jelínek

Shrnutí

Utkání tabulově vzdálených soupeřů začalo z obou stran aktivně, což přineslo několik drobných šancí, které zlikvidovali gólmani. V osmé minutě si Piráti vytvořili závar v brankovišti, z čehož gól nevytěžili stejně jako z ponechané výhody i následné přesilovky. Vítkovice hrozily z rychlých protiútoků, v jednom byl na konci akce Jakub Lev, jehož vychytal dobrým zákrokem Štěpán Lukeš.

Domácí brankář se musel sklonit až před Radoslavem Tyborem, jenž se dostal k puku těsně před brankovištěm, odkud ho v 15. minutě zametl mezi betony – 0:1. Zanedlouho už vedli hosté o dvě branky, Patrik Zdráhal se napřáhl na vrcholu pravého kruhu a prostřelil všechno, co mu stálo v cestě – 0:2.

Od začátku prostřední třetiny si šli Chomutovští pro snížení, což vyústilo pouze v tlak a nepotrestaný faul hostů. Před polovinou utkání dostal Jan Schleiss dobrou přihrávku na modrou, popojel si před bránu a ránou do bližší šibenice zařídil třígólové vedení – 0:3. Zbytek dějství byl v režii Chomutova. Zkušený forvard Ivan Huml zajistil prvotní chomutovské snížení ránou z levého kruhu – 1:3.

Následně se měli Piráti bránit, jenomže Jan Stránský byl proti, sebral Eriku de la Rosovi puk ujel a forhendovou kličkou dotáhl ke zdárnému konci – 2:3. Vyrovnat mohl za pár okamžiků Adam Dlouhý, který neproměnil samostatný únik. Po oddechovém času kouče hostů Jakuba Petra měl šanci ještě Vladimír Růžička, ten minul z levé strany úplně odkrytou klec.

Kvůli potyčce v závěru předchozího dějství začali Piráti třetí třetinu v přesilovce, během dvouminutového drtivého tlaku několikrát dunil zadní mantinel i Bartošákova výstroj. Hned poté neuspěla v přesile o jednoho hráče ani Ridera. Po zbytek dějství měli Chomutovští permanentní tlak. Velmi blízko vyrovnávací trefě byl Masi Marjamäki, jehož teč Humlovy rány skončila jenom na spojnici branky hostů.

Gól v oslabení mohl zaznamenat i Roman Szturc, jenž si prohodil za modrou vyjetého Štěpána Lukeše, jenomže v brance nastřelil jenom zaskakujícího Ronalda Knota. Minutu a půl před koncem si Vladimír Růžička vzal oddechový čas a zkoušel power-play, v němž už jeho svěřenci heroický výkon k bodům nedotáhli.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Piráti Chomutov): „První třetinu jsme neměli dobrou. Ve druhé části už se soupeř dostal do vedení 3:0, ale tím, že jsme dali první branku, jsme se dostali do hry. Potom jsme začali Vítkovice přehrávat. Měli jsme hodně našlápnuto k tomu, abychom konečně bodovali, ale bohužel se nám to nepovedlo. Výkon mužstva byl dobrý, navázali jsme na výkon na Spartě, ale musíme dál pracovat. Nic jiného než tvrdá práce nás k bodům nedostane.“

Jakub Petr (HC VÍTKOVICE RIDERA): „Mám rozpolcené pocity. Degradujeme svůj výkon z první poloviny utkání. Dostali jsme Chomutov do hry, což bylo podobné jako v utkání se Zlínem. Jsme spokojeni se třemi body. Jedna strana je ta urputná bojovnost s vynikajícím výkonem gólmana, na čemž chceme stavět. A pak je druhou stranu musím přiznat, že si Chomutov body zasloužil.“

×
Odehrané v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov