Reportáže

Ztráta dvou gólů po první části znamenala další prohru, Piráti proti Mountfieldu neuspěli

Napsala 16.09.2018 Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - Piráti odejeli ke druhému kolu Tipsport extraligy do Hradce Králové, kde po první třetině začali umazávat dvougólové manko. Na Ivana Humla navázal ještě Ronald Knot, jenomže to bylo ze strany Chomutovských všechno, takže svěřenci kouče Vladimíra Růžičky podruhé prohráli kvůli vítězné trefě Tomáše Vincoura v přesilovce. Piráti zatím na úvodní body čekají, udeřit by mohli v repríze historických play-off s Libercem.
2.kolo ne 16.9.2018
MHK
3:2(2:0, 0:1, 1:1)
CHM
Hradec Králové
Maxwell – Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák, Piché, Rosandić, Pavlík – Paulovič, Koukal, Chalupa – Vincour, Cingel, Bezúch – Berger, Bičevskis, Miškář – Kukumberg, Pilař
Chomutov
Stezka – Valach, Jank, Knot, Štich, Blaha, Dietz, Trefný – Klhůfek, Růžička, Sklenář – Skokan, Huml, Tomica – Stránský, Vantuch, Koblasa – Chlouba, Šťovíček, Dlouhý

Branky a nahrávky

Hradec Králové
12. Bezúch (Bičevskis, Berger), 15. Linhart (Berger, Miškář), 43. Vincour (Zámorský)
Chomutov
34. Huml (Valach, Růžička), 54. Knot (Koblasa)

Statistiky

Vyloučení
6:4
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
22:19
Střely zblokované
11:13
Hity
18:19
Vhazování
34:30
Diváci
4268
Rozhodčí
Úlehla, Pešina – Frodl, Polák

Shrnutí

Piráti měli hned na začátku utkání možnost početní výhody, ve které se ale do šance dostal Juraj Bezúch. Další průběh až do poloviny dějství byl protkán vyloučeními, takže se hra kouskovala. Ve dvanácté minutě domácí zatlačili do brány, z čehož vytěžil první gól v lize pro svůj tým Juraj Bezúch – 1:0.

Za tři minuty se Mountfield po soudu videorozhodčích radoval znova, když se rána Tomáše Linharta od modré čáry zastavila až o síť ve Stezkově brance – 2:0. Stejnou práci měli sudí u počítače i v sedmnácté minutě, tentokrát ale gól Pirátů pro vysokou hůl Dávida Skokana neuznali.

Na začátku prostřední třetiny podržel Chomutovské Aleš Stezka, který vychytal úplně volného Dominika Graňáka. O chvíli později mohl snížit Pavel Klhůfek, jenž ale stejně jako předtím domácí forvard ztroskotal na gólmanovi. Ve stejném čase bylo utkání pro závadu na mantinelu přerušeno.

Ve 33. minutě šel Mountfield do tří, čehož svěřenci Vladimíra Růžičky využili. Rána Vladimíra Růžičky pak další v podání Juraje Valacha znamenaly úplně prázdnou bránu před Ivanem Humlem, který se nezmýlil – 2:1. Za pár momentů ještě ve zbytku početní výhody mohl snížit Martin Šťovíček, jenž nastřelil tyč.

Ve 43. minutě byl vyloučen Lukáš Vantuch, jehož i s celým týmem potrestal Tomáš Vincour, který se prosadil z levého kruhu – 3:1. Chvíli poté, co Piráti nevyužili nabídnutou početní výhodu a Hradec Králové přečíslení dva na jednoho, Chomutovští snížili na rozdíl jediného zásahu.

Na modré čáře se napřáhl Ronald Knot a prostřelil všechno, co mu stálo v cestě i s Brandonem Maxwellem – 3:2. Pět minut před koncem šli domácí do čtyř, čehož hosté nevyužili stejně jako závěrečné power-play.

Topfoto: Stanislav Souček, Mountfield HK.

Ohlasy trenérů

Tomáš Martinec (Mountfield HK): „Věděli jsme, že soupeř má hodně pracovité mužstvo a hraje fyzický hokej, výborně do obrany. Myslím ale, že náš tým si od začátku zápasu za vítězstvím šel. Kluky musíme pochválit za velkou bojovnost, pracovitost a obětavost. Vysoký kredit musíme dát hráčům, kteří chodili na oslabení a zblokovali spoustu střel, ubránili spoustu přesilovek soupeře. Jsme šťastní, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce.“

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Do utkání jsme vstoupili tak, jak jsme chtěli, a drželi se herního plánu, jaký jsme si ráno řekli. Přesto jsme dostali dva góly z předbrankového prostoru po takové lehkovážnosti. Do druhé třetiny jsme vstoupili aktivně, snížili jsme a měli šance na to, abychom utkání srovnali jako proti Kometě. Bohužel jsme pak trochu z přemíry snahy udělali faul na domácího brankáře, kvalita Hradce se opět projevila a vstřelil rozdílovou branku na 3:1. Ještě jsme dali kontaktní gól a bojovali o vyrovnání, ale už to bohužel nestačilo. Opět jsme prohráli, ale určitě neskládáme zbraně. Musím říct, že naši hráči bojují, je tam vidět chuť a obrovské odhodlání, ale potřebujeme do utkání přenést klid z tréninku. Soupeři gratuluji.“