This text will be replaced


Reportáže

Piráti nezvládli vyrovnaný duel s Mountfieldem, o osudu utkání rozhodla poslední třetina

Napsal 06.10.2017 Ondřej Bartůněk, Michal Luxa
C h o m u t o v - V desátém kole Tipsport extraligy přivítali Piráti na ledě SD ARÉNY královéhradecký Mountfield, s nímž těsně prohráli 2:3. Skóre zápasu otevřel povedenou střelou Tomáš Slovák, ale poté třemi brankami otočili Východočeši stav zápasu na svou stranu. Naději pro Chomutov vykřesal ještě Michal Poletín, ale Severočeši již vyrovnat nedokázali, a tak si další body do tabulky nepřipsali.
10.kolo pá 6.10.2017
CHM
2:3(0:0, 1:1, 1:2)
MHK
Chomutov
Laco – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák – Vondrka, Huml, Tomica – Skokan, Růžička, Sklenář – Koblasa, Lauko, Poletín – Tomeček, Chlouba, Chrpa
Hradec Králové
Rybár – Cibulskis, Gregorc, Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený – Šimánek, Dragoun, Köhler – Cingel, Kukumberg, Bednář – Červený, Koukal, Vopelka – Látal, Džerinš, Jarůšek

Branky a nahrávky

Chomutov
25. Slovák (Mrázek, Vondrka), 50. Poletín (Valach)
Hradec Králové
26. Pláněk (Koukal, Vopelka), 41. Köhler (Gregorc, Bednář), 45. Koukal (Bednář, Pavlík)

Statistiky

Vyloučení
3:3
Využití
2:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
30:33
Střely zblokované
28:22
Hity
11:5
Vhazování
39:30
Diváci
4298
Rozhodčí
Hodek, Svoboda – Zavřel, Kajínek

Shrnutí

Během úvodních několika minut diváci žádnou vyloženou šanci neviděli. Vše se změnilo až v deváté minutě, kdy po střele od modré čáry se zády před odkrytou klecí ocitl Michal Vondrka. Jeho zakončení z otočky však projelo centimetry od levé tyče královéhradecké svatyně. Ve čtrnácté minutě našel kapitán Pirátů z rohu Michala Poletína. Chomutovský útočník i kvůli tísni jednoho z hradeckých obránců neumístil puk z voleje do branky.

O dvě minuty později se ve velké příležitosti v brankovišti ocitl Bedřich Köhler po přihrávce od Jaroslava Bednáře. Ján Laco podržel domácí tým, když zakončení do prázdné klece vyrazil. Po dalších necelých dvou minutách se mezi kruhy zjevil před chomutovským strážcem branky Martin Látal. Ten si Laca položil, ale kotouč do odkryté klece neposlal.

Ve 24. minutě měli Chomutovští výhodu jednoho hráče na hřišti po faulu Michala Dragouna. Nejprve dlouho v útočné třetině držel puk Ivan Huml, který si následně od mantinelu sjel až mezi kruhy. Jeho pokus přes obránce ale Rybár vyrazil. Poté se z vrcholu pravého kruhu napřáhl Tomáš Slovák. Jeho dělovka nejprve rozezvonila tyčku a následně se puk od gólmana hostů odrazil za brankovou čáru – 1:0.

Po povedené souhře se Hradeckým podařilo rychle srovnat. Již po necelých dvou minutách našel Petr Koukal na vrcholu levého kruhu sjíždějícího Martina Pláňka, který zakončením po zemi poslal puk do klece Pirátů – 1:1. V polovině zápasu přihrával z pravého rohu do brankoviště Michal Vondrka. Najíždějící Jakub Lauko ihned mířil pod ruku brankáře, ale ten utěsnil mezírku včas. Ve 33. minutě se po nenápadné přihrávce zpoza branky těsně před Lacem nacházel Roman Kukumberg. Jeho bleskové zakončení opět zastavil slovenský fantom v dresu Chomutova.

Třetí část hry začali hosté dvojnásobnou přesilovkou. Těsně po vypršení trestu prvního z hráčů Východočeši skórovali. Po střele od modré čáry byl v brankovišti nejdůraznější Bedřich Köhler, který vyražený kotouč poslal do branky Chomutova - 1:2. Ve 44. minutě předvedl Mountfield pěknou souhru. Opět v tom měl prsty Jaroslav Bednář, když od modré čáry našel u vzdálenější tyče připraveného Petra Koukala. Ten z voleje zvedl puk nad beton gólmana, a Piráti tak prohrávali 1:3. V 48. minutě hráli Chomutovští přesilovou hru a opět předvedli parádní kolotoč kolem Patrika Rybára.

Zhruba v polovině výhody mezi čtveřicí bránicích hráčů pálil Michal Poletín na Rybára. Ten však jeho pokus k tyči zneškodnil. Pět sekund před vypršením trestu se už Michal Poletín dočkal. Po bombě Juraje Valacha od modré čáry se na něj odrazil kotouč, který nevědomky nohou poslal do sítě hostů - 2:3. V 54. minutě si mezi obránce sjel Roman Chlouba, který dlouhou nahrávku poslal těsně mimo tři tyče. V závěrečné hře bez brankáře nejprve nedokázal zakončit do prázdné branky Ivan Huml a následné vyhození Rudolfa Červeného orazítkovalo tyčku, a tak Chomutov podlehl Hradci 2:3.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Viděli jsme vyrovnané utkání s minimem šancí. Byla velká škoda, že jsme po našich chybách v obranném pásmu inkasovali hned potom, co jsme se dostali do vedení. Na konci druhé třetiny jsme měli dvě zbytečná vyloučení, která hosté potrestali. Snažili jsme se utkání zkorigovat, ale bohužel se nám to povedlo jenom na 2:3. Hradec si to poté pohlídal.

Václav Sýkora (Mountfield HK): „Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně, chtěli jsme mít dobrý pohyb, což se nám povedlo. Obě mužstva hrála z pozorné obrany a moc šancí k vidění nebylo, i když byla na každé straně jedna neproměněná gólovka. Dostali jsme sice do vedení 3:1, ale Chomutov rychle snížil z přesilovky, takže to byl vyrovnaný zápas až do konce. Jsme rádi, že se nám podařilo týmovým výkonem a nasazením dotáhnout utkání do vítězného konce.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov