This text will be replaced


Reportáže

Piráti padli s Plzní a přišli o vedoucí příčku, rozhodl závěr druhé třetiny

Napsal 29.09.2017 Kateřina Kundertová, David Panuška
C h o m u t o v - Piráti v rámci osmého kola Tipsport extraligy přivítali třetí Plzeň, která v případě tříbodového vítězství mohla Piráti přeskočit, což se také stalo. Chomutovští hokejisté sice vedli po brance Vladimíra Růžičky, v následujících dvou periodách se ale Škodovka dočkala čtyř gólů a odvezla si z Chomutova všechny tři body. Piráti tak na osmý pokus poprvé nezískali z utkání ani bod.
8.kolo pá 29.9.2017
CHM
1:4(1:0, 0:2, 0:2)
PLZ
Chomutov
Laco – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Rašner, Slovák, Szathmáry – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, Růžička, Tomeček – Poletín, Skokan, Koblasa – Chlouba, Hlava
Plzeň
Svoboda – Jones, Moravčík, Kadlec, Sklenička, Čerešňák, Pulpán – Gulaš, Mertl, Indrák – Kindl, Stach, D. Kubalík – Kratěna, Kracík, Schleiss – Straka, Preisinger, Kodýtek – Hollweg

Branky a nahrávky

Chomutov
12. Růžička (Tomeček, Poletín)
Plzeň
29. D. Kubalík, 39. Mertl (Čerešňák, Kindl), 51. Stach (Moravčík, D. Kubalík), 53. Mertl (Gulaš, Jones)

Statistiky

Vyloučení
4:4
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
33:28
Střely zblokované
6:16
Hity
5:4
Vhazování
41:29
Diváci
5 028
Rozhodčí
Hradil, Bejček – Zíka, Klouček.
Vyšší tresty
Valach 10 minut

Shrnutí

Do utkání vstoupila aktivněji Plzeň, která si vytvořila několik šancí. Nejzávažnější měl na holi Dominik Kubalík, jenž z levého kruhu nevyzrál na domácí jedničku. O chvíli později ve vlastním oslabení Michal Vondrka vybojoval puk a vyzval ke skórování Tomáše Slováka, jenž z pravé strany nenašel mezírku v podpaždí Miroslava Svobody.

Krátce po polovině periody Vojtěch Tomeček vybojoval za bránou puk a poslal ho mezi kruhy na Vladimíra Růžičku, jenž zakončil do odkryté části klece – 1:0. Ve čtyřech proti čtyřem ujel Dominik Kubalík, ale tváří v tvář opět na Jána Laca nevyzrál. V závěru si po šanci Dávida Skokana v brankovišti Piráti zahráli ještě jednu přesilovku, ve které ostřelovali plzeňskou klec, ale gól nepřidali.

Na začátku prostřední části Dominik Kubalík ani na potřetí Jána Laca nepřekonal. Následně se Vladimír Růžička natahoval pro přihrávku, na kterou nedosáhl, protože byl faulován. Na konci výhody o jednoho hráče jel sám na plzeňskou klec Vojtěch Tomeček, jenž Miroslava Svobodu nepřekonal. Na druhou stranu vyrazil v devětadvacáté minutě Dominik Kubalík, jenž při postupování tvrdě srazil Juraje Valacha a zakončil po ledě – 1:1.

Po polovině duelu předvedli hosté povedenou kombinaci v početní výhodě, ale na pokus Petra Kadlece z kruhu si chomutovský strážce brankoviště počíhal. O vedoucí gól se postaral přibližně minutu před druhou sirénou Tomáš Mertl, jenž dlouho míchal z pukem v pravém kruhu a nakonec zakončil – 1:2.

Na začátku třetí části napadala Plzeň rozehrávku domácích hluboko v jejich pásmu a komplikovala jim zahájení útoku. Za Piráty se ale do dvou nadějných šancí dostali Juraj Valach a Vladimír Růžička, ani jeden však svůj výpad nezakončil úspěšně. Ve 49. minutě Vladimír Růžička přihrál přes pásmo na najíždějícího Jaroslava Mrázka, který ale Miroslava Svobodu střelou z první nepřekonal. Krátce poté se David Stach protlačil mezi dvěma obránci a střelou do šibenice nedal Jánu Lacovi šanci – 1:3.

Za necelé dvě minuty Milan Gulaš přihrál zpoza klece na hůl Tomáše Mertla, jenž upravil na konečných 1:4 z pohledu domácích. Za pár momentů byl za podražení vyloučen Miroslav Indrák, ale dvouminutovou výhodu svěřenci Vladimíra Růžičky nevyužili. V samotném závěru Roman Chlouba nahodil ze střední třetiny na bránu, kde Miroslavu Svobodovi puk propadl mezi betony, ale nakonec zamířil jen vedle tyčky.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Přivítali jsme velmi dobrého soupeře. Začátek utkání nám dělal velké problémy. Soupeř hodně bruslil a byl aktivní, jen díky Jánkovi Lacovi jsme neprohrávali. Oklepali jsme se a dali gól na 1:0, po čemž se hra srovnala. Klíčový moment byl, že Vojta Tomeček neproměnil nájezd. Kdybychom odskočili do dvoubrankového vedení, utkání by vypadalo jinak. Plzeň si následně vytvářela šance a dala nám lekci v zakončení. Soupeři musím pogratulovat, protože hrál výborně.“

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Do utkání jsme výborně vstoupili. I přes obdržený gól jsme byli v celém zápase lepší a zaslouženě jsme vyhráli. Snažíme se hrát aktivně a v pohybu. Pokud budeme takový výkon opakovat, v každém zápase máme šanci na body.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov