This text will be replaced


Reportáže

Třetí zápas přípravy Piráti nezvládli, s Plzní prohráli o tři přesné zásahy

Napsal 09.08.2016 Vojtěch Honzík, Kateřina Kundertová
P l z e ň / C h o m u t o v - Po první bezbrankové třetině šli do vedení Piráti, když otevřel skóre během ponechané výhody Marek Račuk. Odpověď našel devětadvacet vteřin před koncem prostřední periody Tomáš Svoboda. Druhou i třetí branku domácích vstřelil Dominik Kubalík, který je se čtyřmi góly v přípravě nejlepším plzeňským střelcem. Skóre uzavřel na konečných 4:1 Ondřej Kratěna, jenž dovezl puk do opuštěné klece.
přát. út 9.8.2016
PLZ
4:1(0:0, 1:1, 3:0)
CHM
Plzeň
Machovský – Špaček, Čerešňák, Kadlec, Sklenička, Moravčík, Holý – Kubalík, Lev, Indrák – Johnson, Stach, Kratěna – Svoboda, Preisinger, Yellow Horn – Krliš, Kodýtek, Suchý
Chomutov
Král – Skinner, Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Tejnor, Chalupa, Havel – Poletín, Huml, Koblasa – Tomica, Šťovíček, Skokan – Sklenář, Kämpf, Račuk – Chrpa, Kaše, Hlava

Branky a nahrávky

Plzeň
40. Svoboda (Johnson, Kratěna), 48. Kubalík (Indrák, Stach), 55. Kubalík (Stach, Indrák), 59. Kratěna
Chomutov
37. Račuk (Kämpf)

Statistiky

Vyloučení
6:7
Využití
3:0
V oslabení
1:0
Střely na branku
19:22
Rozhodčí
Svoboda, Sýkora – Pešek, Jelínek
Vyšší tresty

Shrnutí

Do utkání vstoupili aktivněji domácí a Král se po první vážnější akci pouze otáčel, když Preisinger v situaci dva na jednoho našel Svobodu, který tísněný nastřelil pouze boční konstrukci. Po chvilce pomohla hostům tyč, kterou z mezikruží nastřelil Lev. Na druhé straně v početní výhodě vybruslil do podobné palebné pozice od mantinelu Skokan, našel však pouze připravenou náruč Machovského. Jen co se modrobílí dostali do plného počtu, dostal se za obranu soupeře Indrák a ranou po ledě znovu rozezvučel tyč. Další podobný výpad předvedl Kratěna po pasu Lva, Král zasáhl ramenem. A tak do vedení mohli jít Piráti. Havel našel před Machovským Tomicu, který ovšem zblízka přestřelil.

Druhou část odstartoval tečí Yellow Hornovy příhry Kubalík, touš se mezi tři tyče nevešel. Yellow Horn se po chvíli proměnil ve střelce a vyprášil Královy betony. S tvrdou ranou přispěchal i Svoboda, puk mířil příliš nad. Hosté se osmělili Šťovíčkem, který se vracel z trestné lavice, Machovský byl však připraven. Činil se i Král proti Kratěnovi z mezikruží betonem, jemuž zpoza brány naservíroval Kubalík. Podobně Račuk předložil Kämpfovi na druhé straně, finální střela ale mířila mimo. Jenže akce pokračovala a po pár vteřinách hry si oba hráči role vyměnili a Marek Račuk otevřel střelecký účet střetnutí - 0:1.

Brzy měl srovnání na holi Kadlec, tvrdou ránu od modré gólman Pirátů zlikvidoval. Zanedlouho poté Suchý naservíroval puk Holému, jehož pokus z první na Krále neplatil. Devětadvacet vteřin před koncem se ale již domácí dočkali. Johnson předložil přes obránce od tyče k tyči na Tomáše Svobodu, jehož pokus z první zamířil přesně do horního růžku - 1:1.

Dlapa byl první střelcem závěrečné části, Machovský ovšem nezaváhal. Poté Kudělka oslovil střílenou přihrávkou Šťovíčka, ten kotouč netrefil ideálně. Chomutov zahrozil i v oslabení, když všem na ledě ujel Kämpf, dobruslil ho však Čerešňák a čistě zasáhl. Domácí brankář již brzy zasahovat musel, když skvěle vytáhl pokus Račuka po přihrávce Sklenáře. A tak nakonec udeřila Plzeň. Indrákovu střílenou přihrávku Dominik Kubalík protečoval za záda Krále - 2:1. S brzkou snahou o vyrovnání přispěchal Flemming, jehož tvrdá a přesná rána byla pro Machovského těžkým oříškem. Podobně to zkusil i Račuk, brankář indiánů i přes značně zakrytý výhled zvládl své barvy podržet.

A tak Západočeši rozhodli třetí brankou v početní výhodě. Dominik Kubalík obdržel kotouč k levé tyči, udělal otočku a zasunul do prázdné klece u pravé tyče - 3:1! Chomutov už i přes velkou snahu v závěru, navíc i v přesilové hře, skórem pohnout nedokázal – naopak. Puk do opuštěné svatyně Pirátů doslova dovezl Ondřej Kratěna – 4:1!

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): „My jsme už konečně chtěli vyhrát zápas, kluci makali, trénovali a dosáhnout vítězství jim nešlo. Chomutov je nepříjemný soupeř, naposledy došel až do čtvrtfinále. Věděli jsme, že to nebude lehké, mladí kluci se ale ukázali opravdu dobře. V první i druhé třetině jsme byli více na kotouči, ale napadalo nám to tam až v té třetí.“

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Zbytečná vyloučení nás stála zápas. První třetinu jsme zvládli celkem v pohodě, v té druhé nás domácí zatlačili a my jsme začali zbytečně chybovat, z čehož pramenily naše chyby. Domácí přesilovky hráli výborně a rozhodli tím zápas.“