This text will be replaced


Reportáže

Dlouhá série skončila! Piráti doma porazili Kladno díky trefě Hovorky v nastavení

Napsal 08.12.2014 Jan Thöma
C h o m u t o v - Piráti porazili Rytíře Kladno 3:2 v prodloužení, když o vítězství rozhodl Marek Hovorka v přesilové hře. Kladno v utkání dvakrát vedlo o jednu branku, přesto odjíždí jen s bodem, za který může poděkovat především brankáři Janu Lukášovi. Piráti si tak připsali deváté domácí vítězství v řadě a po letech porazili před svými fanoušky Kladno, s nímž doma v předcházejících osmi duelech padli. Jedná se o první triumf Pirátů nad Rytíři v SD ARÉNĚ od postupu do extraligy na jaře 2012. Předtím se oba celky v soutěžním duelu utkaly během ročníku 2002/2003 a Chomutov tehdy doma vyhrál 2:0. To se psal 5. října 2002.
38.kolo po 8.12.2014
CHM
3:2p(1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
KLA
Chomutov
Kopřiva (Hanuljak) – Rutta, Mrázek, Koma, Bartejs, Rýgl, Šulák – Hovorka, Gajovský, Hřebejk – Květoň D., Růžička V., Sinisalo – McGregor, Dušek, Veselý – Kaše O., Kämpf, Květoň L..
Kladno
Lukáš (Vladař) – Kaberle, Klouček, Růžička D., Gutwald, Jaroměřský – Hlaváč, Švaňhal, Rudovský – Tenkrát, Stach, Horna – Hořava, Dragoun, Eberle – Redlich, Dalecký, Strnad – Lukáč.

Branky a nahrávky

Chomutov
13. David Květoň (Koma, Dušek), 47. Rutta (Hovorka, Hřebejk), 63. Hovorka. (Skinner)
Kladno
2. Kaberle (Stach), 35. Stach (Jaroměřský, Eberle)

Statistiky

Vyloučení
5:8
Využití
3:1
V oslabení
0:0
Diváci
4139

Shrnutí

Začátek šlágru kola vyšel lépe Kladnu. Po vyloučení Mrázka se ke střele dostal TOMÁŠ KABERLE a trefil přesně horní růžek domácí klece – 0:1. Piráti se snažili odpovědět. V přesilovce skončila střela na betonech Lukáše. Na druhé straně prověřil Kopřivu Hlaváč, ale domácí gólman by pozorný. Posléze byl ve velké šanci Hřebejk, jenž střelou z úhlu prověřil Lukáše, ale ani následná dorážka neskončila v síti.

Teprve v následné přesilové hře se Piráti dostali do gólové šance. Koma vystřelil a puk do sítě tečoval DAVID KVĚTOŇ - 1:1. Po odehrání čtvrt hodiny zápasu se k větší příležitosti dostalo opět Kladno. Redlichovu střelu tečoval Kopřiva před sebe a strhla se strkanice o puk, která skončila zákrokem gólmana. Chvíli poté tečoval Skinnerovu střelu Hřebejk. Gólový stav se ale v první dvacetiminutovce již neměnil.

V úvodu druhé periody měli Piráti k dispozici krátkou přesilovou hru. V ní zkusil Hovorka táhlou střelu, Lukáš s problémy zasahoval. Velkou šanci měl i Veselý, který po chybě obrany trefil jen tyč brány. Do šance se dostal i Sinisalo, který naskočil jako šestý hráč při výhodě, a zvolil přihrávku na McGregora. Ten minul kotouč, jinak by trefil odkrytou klec.

Piráti pokračovali v aktivní hře, ale nedařilo se jim v zakončení. Na druhé straně trefil hostující Švaňhal tyč. Další ze série chomutovských šancí předvedl McGregor, který trefil beton Lukáše. Radovalo se ale Kladno, když do sítě tečoval puk DAVID STACH - 1:2. V závěru třetiny musel ještě zasahovat Kopřiva proti unikajícímu Dragounovi, ale skóre zůstalo stejné.

Z počátku třetí části se museli Piráti bránit ve čtyřech. V té se ubránili a vzápětí měl šanci Dušek, který v situaci dva na jednoho zvolil slabou střelu. Chvíli poté se puku ujal Veselý a poslal na bránu bekhendovou střelu, tu brankář lapil. Po pěti minutách hry se do šance dostal Horna, ale jeho střela se do brány nevešla. Chvíli poté se ale dostali do šance domácí a osamocený JAN RUTTA se trefil přesně nad rameno gólmana – 2:2.

Vyrovnání dalo domácím křídla. Vzápětí útočili Ondřej Kaše s Kämpfem, přičemž druhý jmenovaný nedostal puk do odkryté sítě. Piráti se snažili i nadále. V posledních pěti minutách měl Lukáš hodně práce, zejména když vychytal povedenou střelu Lukáše Květoně. V základní hrací době již branka nepadla, a tak utkání dospělo do prodloužení.

V něm dostali domácí příležitost přesilové hry. V té se prosadil pěknou střelou MAREK HOVORKA a rozhodl o majiteli druhého bodu.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (Piráti Chomutov): „Jsme rádi, že jsme porazili výborného soupeře jako je Kladno. Ve druhé třetině jsme měli spoustu šancí, ale soupeř se z jediného protiútoku dostal do vedení. Ukázali jsme morálku a dokázali jsme vyrovnat na 2:2, rozhodnout v prodloužení a všechny tři branky jsme dali z přesilovek. Ceníme si dvou bodů, jedeme dál, nic se pro nás nemění. Soutěž je dlouhá, končí až v únoru a mys musíme dále pracovat.“

Jiří Kopecký (Rytíři Kladno): „Viděli jsme vyrovnané a zajímavé utkání. Bohužel naše nedisciplinovanost a zbytečný faul poslal Chomutov do přesilovky a soupeř vyrovnal. Když jsme se připravovali na nájezdy, udělali jsme chybu ve třetině, z čehož byl faul a dostali jsme třetí gól. Trápí nás to už třetí nebo čtvrtý zápas. Máme kolem deseti vyloučených a není možné takto hrát. Myslím si, že nás soupeř jinak ničím nepřekvapil. Bylo to vyrovnané utkání.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov