Reportáže

Piráti vezou z Kladna cenné tři body! Ty jim zařídil kanonýr David Hruška

Napsal 01.12.2013 Petr Horčička
C h o m u t o v - Piráti po třech neúspěšných zápasech porazili Kladno a připisují si do tabulky nesmírně cenné tři body. Tipsport extraliga pokračovala v neděli svým 26. kolem, ve kterém Chomutovští zavítali na led Kladna, kam jeli s jasným cílem bodovat. Do zápasu vstoupili lépe, ve 14. minutě otevřel skóre David Hruška. Ten v závěrečné třetině přidal i druhý gól, a protože domácí dokázali šest minut před závěrečnou sirénou pouze snížit, tak si Piráti připsali páté vítězství po základní hrací době v aktuálním ročníku tuzemské nejvyšší soutěže. Výborným výkonem se na tomto úspěchu podílel i brankář Martin Růžička, který za svá záda pustil jediný puk.
26.kolo ne 1.12.2013
KLA
1:2(0:1, 0:0, 1:1)
CHM
Kladno
Chábera – Černošek, D. Růžička, P. Hořava, Jankovič, Procházka, Doudera, Kolařík – Kuchler, Patera, M. Hořava – Machač, Dragoun, Rudovský – Hlaváč, Dalecký, Bajaruns – Šilhavý, Lukáč, Strnad
Chomutov
M. Růžička (Hanuljak) – Pulpán, Novák, Mrázek, Krstev, Trefný, Rutta, Šulák – Hřebejk, Bartečko, Hruška – Kubinčák, J. Straka, Bomersback – Šagát, Divíšek, Sikora

Branky a nahrávky

Kladno
54. M. Hořava (Patera, Hlaváč)
Chomutov
14. Hruška (Hřebejk), 47. Hruška (Bartečko)

Statistiky

Vyloučení
4:5
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
27:27
Diváci
2528
Vyšší tresty
David Růžička (KLA) 10 min. a do konce utkán

Shrnutí

Utkání nezačalo zrovna zvolna. Hned ve druhé minutě měli kladenští hokejisté výhodu přesilové hry. Domácí ji ovšem i přes velký tlak nevyužili a tak se stejná situace opakovala na druhé straně. Piráti měli s přesilovkou větší problémy a také se neprosadili. Piráti se přesto objevili v první velké příležitosti večera, když po chybě Davida Růžičky mohl skórovat kapitán Bartečko. Z blízkosti bohužel netrefil bránu.

A byli to opět hostující hráči, kteří otevřeli skóre zápasu. Ve čtrnácté minutě se prosadil David Hruška. Brankáře Cháberu překonal střelou na přední tyč, poté co nikým neatakován přejel hřiště. Přestože Rytíři v první třetině hned dvakrát trefili tyč brankové konstrukce, skóre se již neměnilo.

Druhá třetina začala stejným způsobem jako ta první. Opět byl vyloučen chomutovský hráč. A Kladenští ji opět nevyužili. Ve velké šanci se objevil především Hořava, který sice roztáhl brankáře Martina Růžičku, ale pak trefil pouze beton chomutovského gólmana. Po rušnějším začátku třetiny se však hra již uklidnila a druhá třetina tak skončila bez branek. Domácí byli rozhodně aktivnějším týmem, ale chomutovská obrana v čele s Martinem Růžičkou pevně držela a především neinkasovala.

Závěrečnou třetinu ostřeji rozjeli Piráti. V dobré příležitosti byl opět Bartečko. Dostal se do brejku, ale tváří tvář brankáři Cháberovi trefil pouze tyčku jeho branky. Co se nepodařilo zkraje třetiny, se podařilo o pár minut později. V sedmačtyřicáté minutě již podruhé v zápase rozvlnil síťku v kladenské brance David Hruška. Bartečko vybojoval puk za brankou a přesnou přihrávku našel dobře postaveného spoluhráče, který se tak stal hrdinou utkání.

Domácí stále tlačili na chomutovskou obranu, ale kladenským útočníkům nebylo přáno. Další tyč trefil Růžička. Štěstí se na Kladenské usmálo až v závěru zápasu. Hlaváč přihrávkou od modré našel Miloslava Hořavu, který po zpracování konečně prostřelil gólmana Růžičku. To však již bylo od Rytířů vše. Ti tak tedy díky dvěma zásahům Davida Hrušky zůstali bez bodu.

Ohlasy trenérů

Jiří Kopecký (Rytíři Kladno): „Chtěli jsme dát první gól, protože naše střelecká potence je takřka děsivá. Bohužel se nám to nepodařilo, šancí tam bylo spoustu, dali jsme tři tyčky. Po ostudném výkonu v Brně hráči dali do zápasu maximum, ale střelecký um tam prostě není. Navíc nám chyběli čtyři špičkoví hráči Kaberle, Tenkrát, Majeský a Treille, který jako jeden z mála jde před bránu.“

Robert Kaše (Piráti Chomutov): „Za tři body jsme moc rádi. Navázali jsme tak na dobrý výkon s Plzní, kdy jsme neměli štěstí. Tentokrát jsme štěstí šli naproti a přiklonilo se k nám. Šli jsme do zápasu s tím, že nechceme dostat gól a pokusíme se jeden dát. Povedlo se to, nakoplo nás to a na hráčích bylo vidět odhodlání se o výsledek porvat. Velké díky patří gólmanovi Růžičkovi, který nás hodně podržel.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov