Reportáže

Piráti ztráceli už tři góly, v úžasném závěru vydřeli bod a padli v nájezdech

Napsal 27.09.2013 Miroslav Kučera
C h o m u t o v - Piráti Chomutov přivítali v rámci devatého kola Tipsport extraligy na ledě SD ARÉNY vedoucí pražskou Slavii. Po první třetině prohrávali 1:4 a zdálo se, že je o zápase rozhodnuto. Po vyrovnaném druhém dějství ale předvedli modrobílí perfektní obrat a bouřící SD ARÉNA je dovedla až k samostatným nájezdům, ve kterých bohužel padli. Pirátům ale patří všechna čest, že se dokázali do utkání vrátit a dát šest gólů Slavii, která v předchozích pěti duelech inkasovala pouze čtyřikrát.
6.kolo pá 27.9.2013
CHM
6:7sn(1:4, 1:1, 4:1 - 0:0)
SLA
Chomutov
Hanuljak (13. Řehoř) – Malec, Lakos, Pulpán, Šulák, Bartejs, Kučný, Mazanec – Bartečko, Svoboda, Balej – Kubinčák, Divíšek, Hruška – Šagát, Sikora, Hřebejk – Račuk, Kämpf, Kaše
Slavia
Furch – Štich, Kadlec, Holub, Kolařík, Wharton, Valach – Tomica, Jelínek, Bednář – Sklenář, Růžička, Krenželok – Poletín, Klhůfek, Žejdl – Doležal, Skokan, Micka

Branky a nahrávky

Chomutov
2. Divíšek (Hruška, Kubinčák), 33. Bartečko (Balej, Svoboda), 48. Balej (Račuk, Lakos), 54. Balej (Lakos, Bartečko), 55. Kubinčák (Divíšek), 60. Pulpán (Hruška)
Slavia
1. Kolařík (Bednář), 7. Sklenář (Růžička, Štich), 11. Klhůfek (Žejdl), 13. Štich (Kadlec, Žejdl), 34. Bednář (Jelínek, Wharton), 56. Skokan (Krenželok, Micka), rozh. náj. Krenželok

Statistiky

Vyloučení
3:4
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
34:33
Diváci
3122

Shrnutí

Vedoucí tým tabulky vstoupil do zápasu bleskově. Uběhlo pouhých pětačtyřicet vteřin a PAVEL KOLAŘÍK poslal Slávii do vedení.

Od začátku bylo jasné, že nepůjde o nějaký opatrný zápas. A potvrdil to i TOMÁŠ DIVÍŠEK, který dorazil kotouč do brány. Během prvních dvou minutách se diváci určitě nenudili.

Piráti však drželi remízu jen další čtyři minuty. Miroslav Hanuljak předvedl obrovskou chybu, když pouze odrazil střelu Růžičky a JAKUB SKLENÁŘ měl už jednoduchý úkol.

Domácí Jaroslav Svoboda mohl znovu vyrovnat, když ujížděl obraně sešívaných. Tvrdou ránu z kruhu však Dominik Furch vyrazil rukou do bezpečí.

Na druhé straně chomutovský gólman marně hledal klid a přišla další branka hostů. PAVEL KLHŮFEK z boku vyzkoušel Hanuljaka, který však v testu neobstál, když si dostatečně nepokryl svou levou tyč.

Jako by toho nebylo během chvíle na Piráty moc. DAVID ŠTICH vystřelil od modré na branku a Hanuljak lovil puk ze sítě počtvrté. Chomutovský strážce svatyně neměl svůj den a tak uvolnil místo Milanu Řehořovi.

Piráti ale rozhodně nehráli odevzdaně. Dál doráželi na Furchovu klec, ale maskovaný muž byl bezchybný. Po první třetině domácí ztráceli na pražský klub tři branky, rozhodně však nešlo o jednoznačnou průběh třetiny.

O něco klidnější byla druhá třetina. Vladimír Růžička mladší byl sice v úvodu třetiny vyloučen, ale domácí následnou početní výhodu nevyužili.

Domácí hokejisté se snažili s nepříznivým stavem ještě něco udělat, vždyť na to měli ještě dostatek času. Proti organizované obraně sešívaných se však severočeši jen těžko prosazovali.

V jeden okamžik to však přeci jen vyšlo. Jaroslav Svoboda nejdříve elegantně projel mezi tři hráče Slávie, po následné dorážce skóroval L’UBOŠ BARTEČKO, který zaznamenal svou první extraligovou trefu.

Ale radost chomutovským fanouškům dlouho nevydržela. O minutu později zvyšoval též dorážkou střelec JAROSLAV BEDNÁŘ.

Chomutovští marně dobývali Furchovu branku, Slavia se bez obtíží bránila.

Třetí třetina a tři branky k dobru pro hosty. Domácí nečekal lehký úkol, ale nakročili si k němu velmi nadějně.

Přišla osmačtyřicátá minuta a Račukovu střelu šikovně tečuje JOZEF BALEJ.

Bojovnost Pirátů se konečně začala vyplácet a domácí cítili šanci. Když už přišlo na 53. minutu, Piráti znovu zásluhou JOZEFA BALEJE ztráceli pouze jednu branku. A to rozhodně ze strany domácích nebylo všechno.

Domácí pronikli do útočného pásma a VOJTĚCH KUBINČÁK svou přesnou střelou vyrovnal.

Obrovskou eufórii však opět utichla rychlá odpověď pražského celku. DAVID SKOKAN si sjel před branku Milana Řehoře a svou tečí poslal tým z Vršovic znovu do vedení.

Jak jsem již napsal, Piráti rozhodně ve své show nepřestali. Branka, která doslova rozduněla SD ARÉNU. Zbývá jen třiadvacet vteřin do konce třetiny a Chomutov po obrovském tlaku v powerplay 6 na 4 znovu vyrovnává. Švih LUKÁŠE PULPÁNA od modré pošesté rozvlnil síť Furchovy klece, když puk zazvonil o jednu z horních tyček.

Domácí si svým heroickým výkonem vynutili prodloužení. Opravdu neuvěřitelná bojovnost donutila hosty k dalším pěti minutám.

Chomutov v prodloužení rozhodně nehrál druhé housle, sil stále bylo dost. Po teči Sikory svítilo na kostce pořád stejné skóre. V závěru pak jel sám L’uboš Bartečko na Furcha, avšak branka to nebyla. Vítěz musel tedy vzejít ze samostatných nájezdů, ve kterých se Pirátům letos vůbec nedaří.

Nejdříve začínal Jozef Balej, na jeho blafák však hostující gólman vystačil. Slavia na první kolo nasadila Bednáře, ten se ale nedostal ke střele, jelikož Řehoř mu puk vypíchl z hole.

Jaroslav Svoboda měl v tomto zápase hodně šancí, ujala se ale až tato. Střelou pod vyrážečku domácí vstřelili první gól. Na ten však odpověděl také Vladimír Růžička mladší.

Ve třetím kole bylo rozhodnuto. Lukáš Pulpán minul branku a LUKÁŠ KRENŽELOK vstřelil rozhodující nájezd.

Drama, které udělalo na hokej skvělou reklamu nakonec znovu vyhrála Slavia Praha, tentokrát to ale měla těžké.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Skořepa (Piráti Chomutov): „První dvě třetiny jsme nehráli zrovna dobrý hokej. Nedělali jsme to, co jsme si řekli před zápasem. Ve třetí třetině jsme se nastartovali. Ale vzhledem k průběhu zápasu jsme za jeden bod rádi.“

Ondřej Weissmann (HC Slavia Praha): „Těžko hodnotit. Se dvěma body jsme spokojeni, ale ten třetí jsme tu bohužel propásli. Pod dojmem, že už to je v našich rukou, jsme se až moc uvolnili a odehráli to laxně. S výhrou jsme spokojeni, ale s předvedenou hrou hlavně ve třetí třetině určitě ne.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov