Reportáže

Piráti Chomutov mají bod z Plzně. Indiánům podlehli 1:2 až v prodloužení

Napsal 05.10.2012 Václav Mohelník
C h o m u t o v - Jeden bod si Severočeši připisují po zápase se Škodou Plzeň. Po základní hrací době, ve které se na každé straně prosadil pouze jeden hráč, se zápas na západě Čech protáhnul, až do prodloužení. V prodloužení mohl rozhodnout hostující Martin Rýgl, ale sólový nájezd neproměnil. Bonusový bod bere Plzeň, když se střelou od modré prosadil Tomáš Vlasák.
9.kolo pá 5.10.2012
PLZ
2:1p(1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
CHM
Plzeň
Rask - Slovák, Jiří Hanzlík, Ševc, J. Jeřábek, Marušák, St. Pierre, od 43. navíc Frolo - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Balej, Havlíček, Dvořák - Petruška, Pitule, Lev.
Chomutov
Řehoř - Palin, Pulpán, Rýgl, Mrázek, Lučka, Bartejs, Rutta, Macháček - Michael Frolík, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Duda, M. Procházka - Důras, Sikora, Hromas - Lušňák, Zálešák, Hafenrichter.

Branky a nahrávky

Plzeň
1. Vlasák (Gulaš, Straka), 64. Vlasák (Straka, Ševc)
Chomutov
18. Frolík (Rýgl, Hřebejk)

Statistiky

Vyloučení
2:8
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
55:24
Diváci
5210

Shrnutí

Diváci se plzeňské ČEZ Aréně ještě ani nestačili usadit na svá místa a na světelné kostce se už měnilo skóre utkání. Od postranního mantinelu přihrál Milan Gulaš před branku do prostoru mezikruží, kam si sjížděl Tomáš Vlasák, jenž okamžitě vypálil. Chomutovský gólman Milan Řehoř sice na svém těle ucítil intenzitu projektilu, ale nepovedlo se mu zkrotit puk, který se mezitím pomalu došoural k tyčce za brankovou čáru. Časomíra se zastavila po čtyřiadvaceti sekundách hry. O dvě minuty později ale mohlo být srovnáno. Finského brankáře v plzeňských službách Tuukka Raska zaskočila svižná střela chomutovského Patrika Lušňáka, která ale jen rozezvučela brankovou konstrukci. Vyrovnání se Chomutov přecijen dočkal ještě v první třetině, i když téměř v jejím závěru. V 18. minutě vyslal od modré střílenou přihrávku směrem k plzeňskému gólmanovi Martin Rýgl. Michael Frolík, který clonil před plzeňskou brankou, se povedlo tečovat puk takovým způsobem, že na něj Tuukka Rask nestačil zareagovat a musel tak i on lovit puk ze své sítě.

Druhá třetina se nesla ve znamení přetahované o puk. Na pohlednou šanci si museli diváci počkat přibližně do poloviny druhého dějství, kdy si Straka s Gulašem naráželi puk v přechodu ze středního pásma do útočného. Nakonec Straka vypálil, ale Řehoř stál na svém místě pozorně a puk lapil. Na konci 32. minuty přihrával Balej skrz brankoviště Dvořákovi, který puk zametl do branky. Na krátko tak rozjásal plzeňské fanoušky, ovšem jejich radost skončila tak rychle, jako začala. Branka nebyla uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Do vedení se mohl dostat poté Chomutov, když Zálešák skvěle našel najíždějícího Hafenrichtera. Chomutovský útočník však ve vyložené šanci přestřelil plzeňskou branku. Ačkoliv Plzeň přestřílela Chomutov ve druhé třetině 20:6, branka nepadla ani na jedné straně a stav skóre zůstal nerozhodný 1:1 jako po první třetině.

Do největší šance utkání se dostal David Hruška, který si najížděl na útočné modré a Hafenrichter ho přesnou přihrávkou našel. Hruška od modré lajny uháněl úplně sám na Raska, ale plzeňský brankář jeho střelecký pokus zachytil ramenem. V 56. minutě se Plzni naskytla krátká dvojnásobná přesilová hra. Patnáct vteřin ji ovšem nestačilo, aby výrazněji ohrozila Řehořovu branku. Rozhodnutí nepřišlo ani do uplynutí šedesáté minuty hry, tak přišlo na řadu pětiminutové prodloužení.

V nastaveném čase mohl rozhodnout Martin Rýgl, jenž upaloval osamocen na Raska. Jeho zakončení ale postrádalo přesnost, plzeňský gólman ani nemusel zasahovat a puk skočil na zadním mantinelu. Promarněné šance mohl Rýgl okamžitě litovat, jelikož Plzeň rozhodla hned z protiútoku. Z hloubky útočného pásma Plzně vyslal Straka přihrávku k modré lajně, kde už čekal Vlasák. Jeho pohotová střela skončila v síti chomutovské branky a tím bylo rozhodnuto o dělbě třetího bodu.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (Chomutov): Domácí dneska prokázali velkou kvalitu, ta se projevila hned v první minutě. I v průběhu celé třetiny byli jasně lepší. My jsme ubránili veškeré situace díky snaze a obětavosti. Vzhledem k tomu, jak jsme hráli prodloužení nás ztráta mrzí, ale jinak musím říct, že domácí si vítězství zasloužili.

Milan Razým (Plzeň): Měli jsme územní a střeleckou převahu, ale dneska dominovali brankáři. Pro nás je pozitivní, že dobře zahrál i třetí a čtvrtý útok. Tak dlouho jsme do soupeře bušili, až jsme byli odměněni druhým gólem v prodloužení. Hodně nám pomohl také Tuukka Rask, který se zápas od zápasu zvedá. Vzhledem k průběhu zápasu jsme se dvěma body spokojeni.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov