Reportáže

KLH Chomutov zdolal v utkání bohatém na branky Hradec Králové

Napsal 08.01.2011 Pavel Kadeřábek
C h o m u t o v - Od úvodní buly měli jednoznačně navrch domácí, kteří svůj tlak korunovali vedoucí brankou ve 22. vteřině, když se trefil Kuběna. Hosté ale v páté minutě vyrovnali Budínským. Domácí po střelách Kuběny a Skořepy zvýšili svůj náskok a šli do šaten ve větším klidu. Ve druhé třetině hosté snížili Bergerem. Klid na domácí hokejky dali poté Hrdel brankou v oslabení a po něm Zucker. V poslední minutě dal naději hostům Jindřich, který snížil na 3:5. Ve třetí třetině zvýšil domácí Jíra, poté za hosty snížil Jindřich. V 56. minutě se trefili Hruška a Hrdel a bylo to již 8:4. Konec domácím nevyšel a Moskal dvě vteřiny před koncem upravil na konečných 8:5.
34.kolo so 8.1.2011
CHM
8:5(3:1, 2:2, 3:2)
HKR
Chomutov
Hanuljak (Štěrba) - Bombic, Pulpán - Slovák, Mucha - Mudroch, Kántor - Jíra, Kraft, Kuběna - Hruška, Zucker, Skořepa - Novák, Hrdel, Hřebejk - Stránský, Radulay
Hr.Králové
Pavelka (Alexa) - Klement, Křetínský - Čáp, Heindrich - Chmelíř, Vágner - Popela - Kubica, Roubík, Kadlec - Budínský, Šejnoha, Volráb - Hruška J., Moskal, Čermák - Berger, Jindřich, Hruška O.

Shrnutí

Úvod utkání byl pro Chomutovské jako z pohádky. Hned ve 22. vteřině se po vysokém lobu obránce dostal ke kotouči Kraft, který nahrál před branku Pavlu Kuběnovi a ten bez problémů zakončil.

Hradečtí rychle vyrovnali, k čemuž jim ale domácí velmi pomohli. Při přesilovce hosté vyšachovali domácí obranu a Vít Budínský zakončoval do odkryté klece.

Nicméně domácí byli i nadále aktivnější a vypracovali si dvě obrovské příležitosti. Nejprve pálil na branku domácí obránce, puk propadl za záda brankáře, ale za brankovou čáru nikoli. Při druhé šanci se David Hruška netrefil do kotouče, který ležel osamocen před bránou.

A aktivita Chomutova byla odměněna. Po výborné akci zakončoval a svou druhou branku přidal Pavel Kuběna. Hned vzápětí domácí kapitán Zdeněk Skořepa přidal třetí branku, když sklepnul ze vzduchu kotouč mezi betony Pavelky, který nebyl ve svém brankářském postoji.

Pro Chomutovské ale nastaly krušné časy. Za ne zcela jasné fauly byli vyloučeni hned tři domácí hráči za sebou, ale ani předlouhá přesilovka nestačila Hradeckým ke zkorigování stavu.

Prostřední část začali Chomutovští ve strhujícím tempu a prakticky nepustili Hradecké ke kotouči. Ale ani několik výborných šancí nepřineslo branku. Ba naopak. Domácím bekům ujel Berger a perfektní střelu, která zazvonila o horní tyčku, zavěsil přesně.

Krušnohorci byli ale stále aktivnějším celkem. Důkazem toho byla i branka ve vlastním oslabení. Navrátilec z Mladé Boleslavi Zbyněk Hrdel ujel obráncům a ač tísněn, bekhendem přehodil beton Pavelky. A opět se Chomutovským povedlo vstřelit slepené branky.

Z aktivní hry vytěžili přečíslení tři na dva a po střele Nováka tečoval kotouč David Zucker, který neskrýval svou radost.

Domácí neměli již potřebu se hnát do útoku a soustředili se především na obranu. Hosté ale nebyli s výsledkem spokojeni a dokázali do konce druhé třetiny ještě snížit. Povedlo se to z otočky Vladislavu Jindřichovi.

Poslední třetina začala v poklidném tempu. Domácí drželi kotouč na hokejkách a nikam nespěchali. Hradečtí se hnali do útoku, ale domácí se tím pádem dostávali častěji do brejků a byli faulováni. Při jedné z přesilových her navýšili své vedení. Po výborné kombinaci zakončoval Petr Jíra.

Ale Hradečtí opět dokázali snížit. Při přesilové hře se uvolnil Jaroslav Roubík a přesnou ranou vstřelil čtvrtou branku Hradce Králové. Tímto gólem ale brankostroj zápasu neskončil. O pár minut později vypálil domácí bek na hostujícího brankáře, tomu se kotouč zapletl mezi nohy a David Hruška si vychutnal branku.

Hned vzápětí přišla osmá branka domácích. Z brejku se prosadil Zbyněk Hrdel, který zakončil přesně mezi betony. Snížení stavu na konečných 8:5 pro domácí zařídil dvě vteřiny před koncem zápasu hradecký Patrik Moskal.

Ohlasy trenérů

Milan Kašpárek (Chomutov): Je dobře, že máme tři body, ale jinak spokojenost téměř nulová - výsledek 8:5 je jako kdybychom hráli benefiční utkání. Pět inkasovaných branek je strašně moc. Dostali jsme dva góly z oslabení, to se stane, ale zbytek byly laciné góly, které si nemůžeme dovolit.

Vyjádření hostujícího trenéra se nám nepodařilo získat.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov