Reportáže

Ač Chomutov vedl v Litoměřicích o dvě branky, prohrál 3:4 v prodloužení

Napsal 04.12.2010 Lucie Štěrbová, Michal Sabó
C h o m u t o v - KLH Chomutov podruhé v řadě prohrál v prodloužení. Tentokrát 3:4. V Litoměřicích sice v zápase dvakrát vedl, když se postupně trefili Hluchý, Skořepa a Kraft, ale domácí tým vždy dokázal vyrovnat a nakonec zápas otočil ve svůj prospěch. V prodloužení bonusový bod pro Litoměřice vystřelil Šinágl.
25.kolo so 4.12.2010
LTM
4:3p(1:1, 1:2, 1:0 - 1:0)
CHM
Litoměřice
Volke (Wegert) - Brož, Štěpánek, Kolbaba, Vobořil, Evan, Martinka, Mizera - Hašek, Slížek, Přeučil - Novák, Šinágl, Horčička - Rod, Heinisch, Rindoš - Doležal, Hlusička, P. Kříž
Chomutov
Hanuljak (Štěrba) - Kántor, Bombic, Havíř, Rutta, Prošek, Mudroch - Hřebejk, Kraft, Hluchý - Kuběna, Skořepa, Jíra - Seman, Sikora, Horna - Zucker, Radulay

Shrnutí

První třetina po dlouhé době nabídla divákům v Kalich Areně něco jiného než nudu a průměrný hokej. Úvodní dvacetiminutovka byla strhující přehlídkou rychlých kombinací a výborných zákroků brankářů. Ten první předvedl k nelibosti domácích chomutovský Hanuljak když přivedl do zoufalství Šinágla, který střílel do odkryté branky, ovšem bleskurychlá lapačka brankáře hostí vystavila stopku kotouč mířícímu do sítě. Gólový účet tak nakonec otevřeli hosté z KLH. Štěpán Hřebejk v 10. minutě zavěsil kotouč parádně pod horní tyč. Poté přišla řada vyloučení, což ve výsledku znamenalo dvojnásobnou početní výhodu pro Stadion. Litoměřičtí však tuto příležitost zahodili, a tak se čekalo, kdy je za to favorit potrestá. Došlo však na pravý opak. V polovině 19. minuty uplatnil svůj důraz před brankou hráč, který Chomutov velmi dobře zná, Martin Heinisch. Úspěšnou dorážkou protlačil kotouč do sítě a zařídil vyrovnání. V poslední minutě první třetiny mohli navíc Litoměřičtí zcela otočit stav celého střetnutí, ale Novák ani v jednom ze dvou úniků neskóroval. Po dvaceti minutách tak byl stav nerozhodný 1:1.

Ve druhé třetině se jako první výrazněji ozvali domácí. Slížek s Horčičkou nebezpečně doráželi před Hanuljakem, pro něhož to nebyla poslední horká chvilka. Gól ale přidali opět v polovině třetiny Chomutovští. Využitou přesilovkou vrátil svému týmu vedení zkušený Skořepa a ve 30. minutě tak hosté vedly 1:2. Litoměřičtí se pokoušeli odpovědět. Po každé střele, kterých bylo v následujících minutách hned několik, se sjížděli k Hanuljakovi na dorážku, ale ničeho zatím nedosáhli. Naopak skóre se měnilo znovu na chomutovské straně. Kraft dorazil z levého kruhu střelu Hluchého a stav byl 1:3. Volke i celý tým domácích spolu s diváky však protestovali, za což padlo několik trestů, včetně osobního trestu pro domácího brankáře. Litoměřičtí však velice záhy zasadili hostům rázný protiúder ve vlastím oslabení. Šinágl projel po pravé straně a střelou pod Hanuljakovo rukavicí snížil opět na rozdíl jediného gólu. Do druhé sirény se pokračovalo ve strhující podívané, ale žádný gól na jedné ani druhé straně nepadl. Do kabin tak šla obě mužstva za stavu 2:3.

Závěrečná dvacetiminutovka znamenala rychlé protiútoky z jedné strany na druhou. Oba brankáři byli v plné permanenci, ale Chomutovští byli stále ve vedení. Zdálo se, že si zápas zkušeně pohlídají, ale outsider z Litoměřic je měl za několik okamžiků vyvést z omylu. Při vyloučení Sikory si hosté zřejmě nemysleli, jak velký důsledek jeho hákování bude mít. Přesně o minutu poté však rozjásal domácí Petr Přeučil a v 56. minutě tak bylo vyrovnáno. Kotel Chomutovských naopak ztichl. Utkání dospělo až do prodloužení, kde jak se zdálo, chtěla obě mužstva ponechat rozhodnutí až na nájezdy. Vše se ale zcela změnilo po dalším vyloučení hostů z KLH. Střelec první chomutovské branky Štěpán Hřebejk právě seděl na lavici hříšníků, když Milan Vobořil z voleje vypálil. Před Hanuljakem jeho střelu tečoval Petr Šinágl a svým druhým gólem zařídil největší překvapení celého kola. Vedoucí celek tabulky podlehl v prodloužení 14. mužstvu tabulky 4:3 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Liška - KLH Chomutov:

Do utkání jsme vstoupili solidně a o našem výsledku rozhodla druhá třetina. Za stavu 1:3 pro nás nastal výpadek a my jsme při naší přesilovce inkasovali. To byl rozhodující moment utkání. Diskuze okolo třetího gólu nás asi trochu zabrzdily. Utkání bylo vyrovnané, ale s výsledkem spokojeni být nemůžeme.

Daniel Tvrzník - HC Stadion Litoměřice:

Já souhlasím. Gól za stavu 1:3 nás nakopnul. Kdyby to bylo po dvou třetinách 1:3, tak bychom se proti tak zkušenému mančaftu těžko vraceli do hry. Byla by velká škoda, kdybychom dneska prohráli, protože jsme odehráli dobrý zápas. Dalo by se říct, že jsme si dali dva vlastňáky a třetí gól byl sporný. Proti kvalitnímu mužstvu jsme podali kvalitní výkon, což nás těší. O to jsou ty dva body pro nás cennější. Obránci Ondřej Kříž a Matěj Stříteský nemohli do zápasu naskočit, a tak jsme odehráli utkání na šest beků stejně jako soupeř. Martin Štěpánek odvedl dobrou práci, určitě pro nás bude platným hráčem.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov