Reportáže

Chomutov si na svém ledě poradil s Pískem a připsal si další tři body

Napsal 27.11.2010 Miroslav Kučera, David Matula
C h o m u t o v - Dalším kolem pokračovala první liga a na chomutovský led zavítal aktuálně poslední celek prvoligového pelotonu Písek. Úvod zápasu patřil domácím, ale jako první se radovali hosté, když se v přesilové hře prosadil Luňák. Ještě v první dvacetiminutovce srovnal Filip Seman. Ten samý hráč ve druhé třetině proměnil jednu z několika šancí a domácí po čtyřiceti minutách hry vedli 2:1. Třetí část hry přinesla bojovný hokej a také třetí branku za zády Jágra. Milan Hluchý sám proti hostujícímu brankáři nezaváhal a blafákem do bekhendu uklidnil svůj tým, který nakonec získal tři body po vítězsví 3:1.
22.kolo so 27.11.2010
KLH
3:1(1:1, 1:0, 1:0)
PIS
Chomutov
Hanuljak - Pulpán, Bombic, Havíř, Mudroch, Prošek, Pavlas, Mucha - Selingr, Kraft, Horna - Jíra, Kůs, Hluchý - Seman, Sikora, Davídek - Kuběna, Zucker, Radulay - Hruška
Písek
Jágr - Procházka, Kalečík, Vráblík, Výborný, Dvořák, Všetečka – Stejskal, Dragoun, Kudrna – Bauer, Fadrný, Ferebauer – Luňák, Slavík, Suja – Polodna, Kellner.

Branky a nahrávky

Chomutov
15. Seman (Jíra, Havíř), 23. Seman (Davídek), 53. Hluchý (Jíra, Kůs)
Písek
10. Luňák (Kudrna)

Statistiky

Vyloučení
5:7
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Diváci
1226
Rozhodčí
Vampola - Guth, Rittich

Shrnutí

Písek přijel na sever Čech s cílem odehrát dobré utkání a třeba vybojovat alespoň bod. Začátek první třetiny tomu ale neodpovídal. Domácí na soupeře vlétli a Bombic měl obrovskou šanci, ale minul. Byli to však hosté, kteří dokázali skórovat. Lukáš Luňák si v přesilové hře dobře objel branku, z nulového úhlu vypálil a Hanuljakovi propadl kotouč mezi bruslemi. Hosté nabuzeni vstřelenou branku tlačili na Chomutovské, ale ti se nevzdávali, ba naopak. Čas Chomutova přišel ve čtrnácté minutě. Při přesilové hře zkoušel své štěstí Seman, ale ztroskotal na výborném Jágrovi. Při následné dvojnásobné přesilovce se však Filip Seman dokázal prosadit, když dostal ideální přihrávku před prázdnou bránu. Hostům nepomohla k brance ani další přesilovka, a tak první třetina skončila za stavu 1:1.

Krušnohorci nechtěli nic nechat náhodě a hned na začátku druhé třetiny odskočili svému soupeři o jednu branku. Martin Davídek našel opět Filipa Semana ideálně mezi kruhy a ten poslal domácí přesnou ranou nad lapačku Jágra do vedení. V hostujícím dresu byl nejvíce vidět autor branky Filip Luňák, který si vypracoval několik velmi slibných šancí. Bohužel pro něj, z žádné nedokázal vytěžit kýžený gól. Stav po druhé třetině byl tedy 2:1 pro domácí hokejisty.

V závěrečné části bylo na ledě vidět prakticky jen jedno mužstvo, to v modrobílých dresech. Domácí si vypracovali velkou spoustu tutových šancí, ale dlouho soupeři nedokázali odskočit více jak na jednobrankový rozdíl. To se jim povedlo až v padesáté třetí minutě. Milan Hluchý se prosmýkl mezi dvěma obránci a jel sám na Jágra. Kličkou do bekhendu a následným zasunutím kotouče mezi jeho betony vstřelil třetí branku domácích. Hosté se nedokázali dostat ani k tradiční závěrečné powerplay, a tak odjeli domů z prázdnou. Nutno říci, že nebýt opravdu výborného výkonu Jaroslava Jágra v brance Písku, mohlo skóre vypadat jinak.

Ohlasy trenérů

Milan Kašpárek (Chomutov): Mé dnešní hodnocení bude podobné těm minulým. Jsem spokojený se třemi body, ale s hrou až tolik ne. Mužstvo se ale o body popralo. Proti týmům ze spodní části tabulky se nám nehraje moc dobře, protože ve hře je mnoho drobných hákování, sekání a podobně, které utlumují naší hokejovost, kterou jistě máme. Chápu ale rozhodčí, že kdyby toto všechno pískali, tak se nehraje v pěti lidech.

David Míka (Písek): Dnes jsme proti favoritovi soutěže podali výborný výkon. První třetinu jsme odehráli dobře. Ve druhé třetině jsme měli dvě tři tutové šance a kdybychom je proměnili, mohli jsme si odvézt z Chomutova třeba bod. Nicméně musím naše hráče pochválit za perfektně odvedenou práci.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov