Reportáže

Rebelové přetrhli bodovou šňůru Chomutova. Zvítězili vysoko 7:2

Napsal 27.10.2010 Pavel Kadeřábek
C h o m u t o v - Potvrdit vedoucí postavení v tabulce zajížděli hráči KLH Chomutov na led Rebelů z Havlíčkova Brodu. Ten jim v loňské sezóně ukončil šňůru bez prohry, a tak letošní cíl hráčů KLH byl jasný: Složit úspěšně reparát. Do vedení šli v přesilovce hosté zásluhou Petra Selingra, domácí ale také svou početní výhodu využili ke srovnání skóre po střele Petra Šenkeříka. Obrat ve skóre předvedli domácí 7 vteřin před koncem třetiny. Hosté sice ubránili své oslabení, ale chvilku po jeho skončení poslal domácí do vedení 2:1 Lukáš Endál. Do 2. třetiny vlétli hosté jako blesk a odměnou jim bylo vyrovnání. Autorem branky byl Petr Selingr. Domácí ale dvěma brankama strhli vedení na svou stranu. Nejprve se prosadil Vojtěch Němec a po něm ve vlastním oslabení dnes podruhé Lukáš Endál, který tak uzavřel účet druhé třetiny na 4:2. Třetí třetina začala náporem domácích, který byl posléze korunován pátou brankou v síti Hyláka. Ve 49. minutě ho prostřelil Jakub Ondráček. Na 6:2 zvyšoval ve dvojnásobném oslabení Lukáš Endál a debakl hostů završil dalším přesilovkovým gólem v 57. minutě Martin Ondráček, čímž upravil na konečných 7:2.
13.kolo st 27.10.2010
HBR
7:2(2:1, 2:1, 3:0)
KLH
Havl.Brod
Suchan (Opršal) – Kempný, Šenkeřík, Vošmik, Morava C, Pavlík, A. Jelínek, Soldán – Meidl, Třetina A, Voj. Němec A, Endál, P. Jelínek, Rytnauer, Knotek, Zábranský, J. Ondráček, M. Hlinka, Stromko, M. Ondráček, Fiedler.
Chomutov
Hylák (Hanuljak) – Mudroch, Rutta, Pulpán, Bombic A, Havíř A, Mucha, Dóczy, Benda, Hluchý, Hrdel, Radulay, M. Procházka, Kuběna, Jíra, Selingr, Kůs, Duda C, Seman, Sikora, Davídek.

Branky a nahrávky

Havl.Brod
12. Šenkeřík (Třetina), 20. Endál (Morava), 28. Němec (Meidl, Třetina), 33. Endál (P. Jelínek), 49. J. Ondráček (Knotek, Zábranský), 51. Endál (Morava), 57. M. Ondráček (Knotek, J. Ondráček)
Chomutov
8. Selingr (Havíř, Duda),22. Selingr (Duda, Kůs)

Statistiky

Vyloučení
7:8
Využití
3:1
V oslabení
2:0
Diváci
1351
Rozhodčí
Přikryl - Goňa, Obadal
Vyšší tresty
0:2

Shrnutí

Začátek utkání přinesl vyloučení Pulpána a tím i tlak domácích Rebelů, který zůstal ale nevyužit. Zásluhu na tom měl Saša Hylák, který se i dnes postavil do chomutovské branky, povzbuzen vychytanou nulou v minulém kole. V 6. minutě byl vyloučen domácí Endál a hosté, ač se jim letos v přesilovkách zatím moc nedaří, trestali. Chvilku před vypršením trestu se prosadil PAVEL SELINGR a poslal hosty do vedení. V 11. minutě šel ale podruhé ven Lukáš Pulpán a Rebelové už tento přestupek hostů přetavili ve vyrovnávací branku. Na střelu PETRA ŠENKEŘÍKA od modré čáry Hylák nedosáhl.

Ve 14. minutě měli domácí další přesilovku, po faulu hostujícího Rutty, čtvrté oslabení ale hosté celkem bez potíží zvládli. Domácí byli poté lepším celkem, jelikož jim vítr do plachet vnesla nedisciplinovanost hráčů KLH. V 17. minutě jim dal další příležitost hostující Mucha, který musel zatáhnou na poslední chvíli za záchranou brzdu v podobě faulu na pronikajícího Meindla. Těsně před koncem jeho trestu měl vedoucí branku na své holi Třetina, Hylák ale potvrdil své kvality a hosty podržel. To už ale neplatilo v čase 19:53. Přetížená hostující defenzíva, která musela čelit celkem pěti oslabením neustála nápor Rebelů a inkasovala podruhé. Do vedení poslal domácí LUKÁŠ ENDÁL, který poslal odraženou střelu za záda bezmocného Hyláka.

Druhá třetina přinesla tlak hostů, který vyústil vyrovnávací brankou ve 22. minutě. Podruhé se prosadil PETR SELINGR, kterému předložil krásnou přihrávku Radek Duda. Hostům rázem narostla křídla a byl jich plný led. Domácí se jen horko těžko bránili a Suchan v jejich brance se měl co ohánět. Ve 24. minutě fauloval domácí Morava a hosté dostali šanci jít opět do vedení. Přesilovka se jim ale moc nedařila, navíc v ní zbytečně fauloval hostující Havíř a dostal 5 min.+ trest do konce utkání. Toto vyloučení domácí dokázali potrestat a šli dnes podruhé do vedení. Ve 28. minutě se po kombinaci celé pětky prosadil VOJTĚCH NĚMEC. V téže minutě mohl zvýšit náskok domácích Knotek, prázdnou branku hostů ale trestuhodně přestřelil. Zbytek dlouhé přesilovky již hosté přestáli a hned jak byli v plném počtu, vrhli se do útoku. Jejich aktivita byla odměněna přesilovkou po faulu domácího Stromka.

Tato přesilovka se jim ale nepovedla, naopak se dokázali prosadit ve vlastním oslabení domácí a zvýšili své vedení o dvě branky. Po úniku se prosadil dnes podruhé LUKÁŠ ENDÁL. Ve 35. minutě hosté dostali další možnost přesilovky po vyloučení Soldána. Tato přesilovka se jim ale vůbec nepovedla a domácí se v poklidu ubránili. Zbytek druhé třetiny si domácí pohlídali a zaslouženě šli do kabin s náskokem dvou branek.

Třetí třetina začala spálením 100% šance domácích. Meindl netrefil odkrytou hostující branku, kdyby tomu bylo naopak, bylo by už zřejmě rozhodnuto. Domácí si i nadále počínali aktivně a snažili se držet puk co nejdál od své branky. Hosté se nemohli dostat skoro do útočného pásma. Navíc jejich snahu o snížení zhatil vyloučením Hluchý ve 45. minutě. V přesilovce mohl vstřelit pátou branku domácí Třetina, Hylák ale předvedl bravurní zákrok a držel stále hosty nad vodou. Páté branky se domácí přece jenom dočkali. Ve 49. minutě prostřelil hostujícího brankáře JIŘÍ ONDRÁČEK a s hosty to začalo vypadat nedobře. Po vyloučení Meindla a Kempného v rychlém sledu po sobě si hosté vyžádali oddechový čas. Důvod byl jasný, zmobilizovat všechny síly a snažit se s nepříznivým stavem něco udělat.

Tento tah jim ale nevyšel, jelikož ujel LUKÁŠ ENDÁL a ve dvounásobném oslabení vstřelil šestou, svou dnešní třetí, branku domácích. V další přesilovce při vyloučení hostujícího Procházky se domácí radovali po sedmé. Autorem této branky byl MARTIN ONDRÁČEK. a završil tak debakl hostujícího týmu. Hosté tak opět potvrdili, že se jim na Rebely z Havlíčkova Brodu dlouhodobě nedaří a odjíždějí z Kotliny s debaklem v podobě prohry 7:2.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Rebel Havlíčkův Brod):

Dnešní velký dík patří celému týmu a také panu Žákovi, který na něm má asi největší zásluhu, protože zajistil dnešní účast prakticky všech našich hráčů na střídavý start. Hráli jsme ve velkém nasazení, chtěli jsme na soupeře vlétnout, protože se ho většině soupeřů spíše bojí. Byl to velký risk, ale vyšel nám.

Jaroslav Liška (KLH Chomutov):

Chtěl bych pogratulovat soupeři, hrál velmi dobře, o čemž svědčí i konečný výsledek.Utkání zřejmě ovlivnila první třetina, v níž jsme byli hodně vylučovaní. Nemohli jsme se dostat do tempa a naší obvyklé hry, což zřejmě ovlivnilo další průběh utkání. Soupeř dnes naprosto zaslouženě zvítězil.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov