Reportáže

Olomoucká flotila utrpěla druhý zásah, Piráti KLH úspěšní v poměru 4:2

Napsal 09.03.2010 Pavel Kadeřábek
C h o m u t o v - Ve 2. semifinále šli do vedení poprvé v této sérii hosté, když se prosadil v 7. minutě Lubomír Korhoň. Domácí ale ještě do konce třetiny stačili výsledek otočit, když se prosadil ve 14. minutě v přesilovce Jakub Grof a v 19. minutě Standa Mikšovic. Ve druhé třetině domácí odskočili na rozdíl dvou branek dokonce ve vlastním oslabení. To se trefil ve 26. minutě Milan Procházka. Na začátku 3. třetiny využili hosté svou přesilovku, když se prosadil hned v 41. minutě Jaroslav Koma a zdramatizovali tak toto utkání. Domácí se ale skvěle bránili a v 56. minutě definitivně rozhodli o svém vítězství, když se hezkou tečí prosadil Milan Trochta.
SF2 út 9.3.2010
CHM
4:2(2:1, 1:0, 1:1)
OLO
Chomutov
Chábera (Hanuljak) - Pulpán, Bombic - Hájek, Grof - Brňák, Tribuncovs - Trefný, Posmyk - Duda, Kraft, Hruška - Skořepa, Trochta, Procházka - Hašek, Mikšovic, Jíra - Polanský, Domin, Jeslínek
Olomouc
Hylák (Žigárdy) - Mikel, Jenáček, Lhotský, Koma, Nedbálek, Vyrůbalík, Bartoň, Ondrušek - Ministr, Mikšan, Davídek, Černý, Brančík, Řípa, Zbořil, Jenáček, Tomajko, Korhoň, Haluza, Bordowski, Kucharczyk

Shrnutí

Produktivita:
Milan Procházka (1+1)
Jakub Grof (1+1)
Stanislav Mikšovic (1+0)
Martin Trochta (1+0)
Čas strávený na ledě:
Zdeněk Skořepa  - 21 min.
Martin Trochta – 21 min.
Milan Procházka – 20 min.
Jakub Grof – 20 min.
David Hájek – 19 min.
Atvars Tribuncovs – 19 min.
Petr Jíra – 19 min.
Vhazování (vyhrané/prohrané):
Milan Kraft    12/11
Martin Trochta  4/1
Stanislav Mikšovic  14/7
Petr Domin  1/1
Zdeněk Skořepa  11/8

Druhé semifinálové utkání začalo úplně jinak než to předchozí. Hosté pravděpodobně nechtěli nic ponechat náhodě a pustili se do zápasu s vervou. Domácím obráncům dělali velké problémy, což vyústilo v sedmé minutě v první branku hostů. Od plexiskla se nešťastně odrazil kotouč ke Kucharczykovi, ten předal před odkrytou branku Lubomíru Korhoňovi, který poslal kotouč nad beton Chábery. Inkasovaná branka domácí hodně nabudila a rázem byli pány oni. Nakonec domácí vyrovnali ve 13. minutě. V přesilovce 5 proti 3 se po několika neúspěšných pokusech chomutovských útočníků dostal ke kotouči na modré stojící Jakub Grof a po jeho dělové ráně skončil kotouč až za zády výborného Hyláka. Konečný stav skóre po první třetině však skončil 2:1, domácím se podařilo dát ještě jednu branku. Odchovanec Petr Jíra vyslal střelu na bránu Hyláka, před kterou ležel Stanislav Mikšovic a šťastným odrazem od nohy domácího útočníka skončil kotouč v síti.

Začátek druhé třetiny byl vyrovnaný jak herně, tak šancemi. Až domácí oslabení toto změnilo. Ovšem byli to právě Krušnohorce, kdo se radovali. Hostující obraně ujeli Grof s Milanem Procházkou a druhý jmenovaný překonal Hyláka. V prostřední části se také hodně přiostřilo. Obě mužstva měla k dispozici přesilové hry, ale gólově je nedokázala využít. Excelentní samostatnou akci předvedl Radek Duda, který obelstil tři hostující hráč, najel si před Hyláka, ale ten ho vychytal.

Poslední část nezačalo pro domácí moc dobře. Hned po 40 vteřinách hry se po přihrávce Milana Ministra prosadil Jaroslav Koma. Tato branka naopak nabudila hostující Moru a hosté jako by byli politi živou vodou. Najednou jich bylo plné kluziště a pořádně zatápěli domácí obraně. Nutno podotknout, že hosté se mohli spolehnout na svoji jistotu v bráně, tedy Alexandra Hyláka, který je několikrát podržel výborným zákrokem. I přes všechnu snahu Hanáků to byli domácí, kdo vstřelili pojišťující branku. Pět minut před koncem bylo definitivně rozhodnuto. Tribuncovs vyslal střelu na Hyláka, před kterým kotouč tečoval Martin Trochta a kotouč skončil až v bráně.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Chomutov): Očekávali jsme, že Olomouc bude aktivnější než včera a to se potvrdilo. Naštěstí nás nepoložila ta první nešťastná branka, spíše naopak. Byl to bojovný zápas z obou stran a jsem rád, že vedeme v sérii 2:0.

Petr Fiala (Olomouc): Dnes jsme byli určitě odvážnější. Tak, jak jsme skončili včerejší utkání, tak jsme začali to dnešní. Byli jsme aktivnější a dokázali jsme vstřelit branku. Poté nás dostala pod tlak ta vyloučení, kdy se domácí dostali do tempa a z toho pramenilo vítězství v první třetině 2:1 pro domácí. Zbytek zápasu byl celkem vyrovnaný. Domácí sice měli vícekrát kotouč na holi, ale nevytvářeli si tolik šancí a poté, co jsme snížili, se myslím trošku začali bát o výsledek. Nakonec to bohužel nevyšlo, ale dnes jsme podali dobrý výkon a doufám, že na domácím ledě to bude ještě lepší.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov