Reportáže

Chomutov na svém ledě přetlačil nováčka z jihočeského Tábora

Napsal 23.11.2009 Václav Mohelník, David Matula
C h o m u t o v - Dalším prvoligovým kolem pokračovala první hokejová liga a do Chomutova zavítal celek Tábora. Chomutovští hokejisté na svého soka v úvodní dvacetiminutovce vlétli a z několika šancí se ujaly dvě, když se prosadili Mikšovic a Jeslínek. V druhé části se však hosté vzpamatovali a zásluhou Kuchejdy a přesilovkové trefy Ivana Padělka srovnali s domácími krok. Rozdílovou branku ve druhé třetině potom zajistil Jaroslav Hašek. V poslední části hry nejprve srovnal hostující Ferebauer, ale tři body pro domácí zajistili Skořepa a Eiselt.
23.kolo po 23.11.2009
CHM
5:3(2:0, 1:2, 2:1)
TAB
Chomutov
Hanuljak (Štěrba) - Pulpán, Bombic - Trefný, Pavlas - Malínský, Grof - Všetečka, Révay - Procházka, Kraft, Duda - Hašek, Skořepa, Jíra - Fiala, Eiselt, Mikšovic - Míka, Domin, Jeslínek
Tábor
Kučera (Klestil) - Kudrna, Černý, Jank, Lukáč, Vomela, Poživil, Havran - Kanov, Padělek A., Mrkvička - Padělek I., Nedorost, Voříšek - Kocar, Stejskal, Rod - Kuchejda, Ferebauer, Matušík

Shrnutí

Do utkání lépe vkročili domácí, když hned od začátku svého soupeře zatlačili do svého obranného pásma. Ovšem tlak domácích přerušilo v čase 04:15, první vyloučení v zápase na domácí straně. To ovšem hostům nevyšlo podle představ, a nic kloudného v přesilovce nepředvedli. Důležitá pro domácí byla pátá minuta, kdy v čase 04:15 dorážel odraženou střelu Stanislav Mikšovic - 1:0. Asistence: Petr Jíra a Ondřej Malinský. Od té doby, se začala projevovat domácí převaha. Ta vyvrcholila vyloučením hostujícího Lukáše Vomelu, za krosček. Domácí sice hosty zamkli ve své třetině, ale druhou branku vsítit nedokázali. V desáté minutě měli Severočeši další možnost na skórování, ale proti byl hostující gólman, který nejprve zabránil Radku Dudovi ve skórování, a poté i Milanu Kraftovi. Ve dvanácté minutě, měl Václav Eiselt další šanci, ale brankář střelu vyrazil lapačkou. V polovině čtrnácté a patnácté minuty vyvrcholila domácí nemohoucnost, kdy nejprve Petr Míka a následně Milan Procházka, své šance neproměnili. Vysvobození domácích přišlo, až v minutě devatenácté. Michal Jeslínek, po sporné situaci před domácí bránou ujel všem, a nedal brankářovi hostí šanci. Posléze ještě dvacet sekund před sirénou trefil Milan Kraft tyč. První třetina tak skončila pro domácí, v poměru 2:0.

Druhá třetina, tak jako první začala náporem domácích, ale Radek Duda sám před brankářem Kučerou selhal. Vážná situace na straně hostů se urodila v minutě čtyřiadvacáté poté, kdy ani jeden z bratrské dvojice Padělků neprostřelil domácího brankáře Hanuljaka. To ovšem neplatilo o minutu později, kdy najíždějícímu Davida Kuchejdu, počkal David Nedorost a naservíroval mu bezchybnou přihrávku - 2:1. Místo toho, aby domácí odpověděli zvýšením na tři jedna Václavem Eiseltem, tak naopak kapitulovali podruhé. A opět v tom měli prsty bratří Padělkové. Při přesilovce hostů, Aleš Padělek nahrál před modrou čarou Ivanu Padělkovi, a ten z lehkostí prokličkoval až před brankáře, kterému puk poslal do brány – 2:2. Tato událost, jako by domácí nakopla. Již o tři minuty později, byl vyloučený hostující útočník David Kuchejda. Přesilovku domácí rozehráli stylově, a o pár vteřin později znova vedli. Jakub Grof bránu ještě netrefil, ale po přihrávce zpoza brány od Petra Jíry, se prosadil Jaroslav Hašek - 3:2. Domácí do konce druhé třetiny, již nic většího nevymysleli, a tak po druhé třetině svítil na ukazovateli skóre 3:2, pro domácí borce.

Ve třetí třetině začali lépe domácí hráči, když nepustili Tábor, celé čtyři minuty do své třetiny. Ovšem kdo by čekal, že se Tábor vzdá bez boje, byl na omylu. Právě Jihočeši v čase 44:27, vstřelili vyrovnávací branku v zápase. Hostující Vojtěch Mrkvička nahazoval puk do útočné třetiny, tam ho Hanuljak vyrazil před sebe a Jiří Ferebauer, bez problémů dorazil puk do brány. Vyrovnáno 3:3. Asistence: Vojtěch Mrkvička a Vladimír Stejskal. Na začátku padesáté minuty ujel domácí František Bombic, ale svojí šanci zahodil. O dvanáct sekund později, to však již neplatilo. Zdeněk Skořepa několikrát naznačil střelu, a poté neomylně propálil hostujícího Kučeru 4:3. Asistence: Jaroslav Hašek. Neuběhla ani minuta, a domácí se radovali popáté. Stanislav Mikšovic měl dost síly, vybojoval puk za bránou,a poslal přesnou přihrávku na Václava Eiselta, který vymetl růžek hostující branky. Poté si domácí vedení pohlídali a bezpečně dovedli zápas do vítězného konce. V poslední minutě se ještě strhla šarvátka mezi Radkem Dudou a hostujícím Kamilem Černým, kterou rozhodčí odměnil vyloučením na obou stranách. KLH Chomutov porazil HC Tábor 5:3.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Chomutov): V první třetině jsme se dostali do vedení a Tábor to zabalil. Ve druhé třetině jsme polevili a dostali jsme zaslouženě ty dvě branky. Jsem rád, že poté mužstvo nedopustilo nějaké překvapení, obzvlášť když Tábor srovnal na 3:3, a že si připisujeme tři body.
×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov