Reportáže

Chomutov potřetí nestačil na soupeře. Z Olomouce si veze prohru 2:6

Napsal 06.12.2009 Václav Mohelník, Helena Hadvičáková
C h o m u t o v - Do utkání lépe vstoupili domácí. Již od druhé minuty měli na svém kontě první branku. Autorem se stal Petr Polodna po trestném střílení. Hosté se sice snažili, leč marně. Domácí měli navrch. První třetina skončila 0:1 pro hosty. V prostřední části byli opět lepší domácí, kdy Chomutovu nasázeli celkem tři branky. Postupně se trefili Lhotský a dvakrát Korhoň. Závěrečnou dvacetiminutovku měli pod palcem jak jinak než domácí. Olomouc si ještě utvrdila vedení pátým a šestým gólem, které vsítili Branský a Čuřík. Domácí pak nechali hosty párkrát vystřelit, ale z mnoha střel vzešly pouze dvě kloudné, a to v podobě branky od Petra Domina a Jaroslava Haška. Chomutovu se tedy ani potřetí venku nezadařilo.
22.kolo ne 6.12.2009
OLO
6:2(1:0, 3:0, 2:2)
CHM
Olomouc
Žigárdy (Sedlář), Zábranský, Mikšan, Coufal, Černý, Brančík, Čuřík, Paška, Mikel, Ondrušek, Zbořil, Nedbálek, Tomajko, Korhoň, Venkrbec, Bartoň, Lhotský, Staněk, Polodna, Kucharczyk.
Chomutov
Hanuljak (Kaššák), Všetečka, Bombic, Malinský, Grof, Mazanec, Revay, Procházka, Kraft, Duda, Hašek, Skořepa, Jíra, Fiala, Mikšovic, Eiselt, Jeslínek, Domin, Míka.

Shrnutí

Domácí do utkání vkročili velmi aktivně. Hned na začátku druhé minuty fauloval ujíždějícího Kucharczyka chomutovský Ondřej Malinský a bylo nařízeno trestné střílení. Nájezd bez větších problémů proměnil exchomutovský Petr Polodna a poslal domácí do vedení. Domácí mohli odskočit na rozdíl dvou branek v páté minutě zápasu, ale to by musel Michal Černý zakončit přesněji. Chomutov mohl vyrovnat v minutě jedenácté, kdy tvrdě střílel obránce Ondřej Malinský. Domácí brankář byl však pozorný a střelu betonem vyrazil mimo své území. O minutu později měl chomutovský Petr Jíra další možnost na vyrovnání, ale ani tuto střelu domácí brankář Žigárdy za svá záda nepustil. První třetina tedy skončila v poměru 1:0 pro domácí borce.

Ve druhé třetině se skóre měnilo celkem třikrát. Poprvé se rozsvítilo světlo za hostujícím gólmanem Hanuljakem, a to v čase 25:07, kdy při signalizované výhodě domácího celku se puk dostal na modrou čáru k Alexandru Lhotskému, který již neměl problém propálit vše, co mu stálo v cestě. Chomutov zahrozil v šestatřicáté minutě, kdy se ovšem po střele Jakuba Grofa rozezvučila pouze tyč domácí branky. V osmatřicáté minutě padl třetí gól do chomutovské svatině. Po naprostém vyšachování hostující obrany, se kterou si dělali domácí co chtěli, se puk dostal k Lubomíru Korhoňovi a ten ho pouze doklepl do brány. Další branka Olomouce přišla o dvě minuty později, kdy opět Lubomír Korhoň dostal puk, obkroužil s ním branku a bekhendem zakončil. Stav po dvou třetinách byl 4:0.

Ve třetí třetině padlo po dvou brankách na obou stranách. První kdo se radoval z branky, byl opět domácí celek. Chomutov šel do oslabení pěti proti třem a domácí toho bezezbytku využili. Po pěkné kombinace Lhotský – Černý – Brančík, se puk dostal až k posledně jmenovanému, který pěknou střelou poslal domácí do pětibrankového vedení. Neuběhli ani čtyři minuty a hosté znovu lovili puk ze své sítě. Při dalším signalizovaném vyloučení hostů přišla tvrdá rána od modré čáry a hostující Hanuljak vůbec nevěděl, kde puk v té chvíli je. Jakub Čuřík pak již střílel do prázdné brány. Alespoň malý úspěch pro chomutovské barvy zaznamenali Petr Domin a Jaroslav Hašek, kteří zužitkovali zaváhaní domácí obrany a naprosto totožně v přečíslení dva na jednoho uzavřeli skóre dnešního zápasu na 6:2 pro domácí HC Olomouc.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov