Reportáže

Chomutov se střelecky rozjel až v závěrečné třetině

Napsal 15.12.2007 Jaroslav Poštolka
C h o m u t o v - Třicáté kolo druhé české nejvyšší soutěže svedlo proti sobě nejlepší tým západní skupiny KLH Chomutov a šestý celek moravské divize HC Duklu Jihlava. Poprvé v letošní sezóně nastoupil do začátku zápasu v domácí brance Michal Podolka. V úvodní třetině padl gól na obou stranách, nejprve domácí se ujali vedení z hole Chatrnúcha v přesilové hře a poté hosté vyrovnali brankou zblízka. I prostřední třetina přinesla vyrovnané skóre, Dukla se v polovině zápasu dostala v přesilovce do vedení a stejnou mincí oplácel Chomutov, který střelou Haška ve dvojnásobné početní výhodě v závěru vyrovnal. V závěrečné části hry Severočeši rozjeli střelecký koncert, vstřelili celkem pět branek a jihlavská Dukla se jen zmohla jednou brankou na korigování výsledku.
30.kolo so 15.12.2007
CHM
7:3(1:1, 1:1, 5:1)
JIH
Chomutov
Podolka (Horčička) - Březina, Chatrnúch, Bombic, Trefný, Kolda, Černý, Malinský, Révay - Havlůj, Charousek, Šíp - Polodna, Jíra, Kostourek - Boušek, Jeslínek, Mikšovic - Hašek, Tauš, Heinisch
Jihlava
Řehoř (Vajner) - Ficenc, R. Míka, P. Staněk, O. Martinka, Kuchyňa, Štrach, Duben - Fiedler, Hradecký, Čachotský - M. Krupka, Hanzal, Říha - Jonáš, Suk, L. Krupka - Ježek, Man

Shrnutí

První třetinu začali chomutovští hokejisté velmi vlažně. V přesilové hře na úvodu třetiny se takřka nedostali k zakončení. Přesilovku si také vyzkoušeli hosté, kteří byli střelecky úspěšnější nežli soupeř. Při druhé přesilovce Chomutova na začátku 6. minuty se přesnou střelou od modré čáry trefil Roman Chatrnúch - 1:0. Následovaly vyloučení na obou stranách, ale ve hře 4 proti 4 se neprosadil ani jeden z týmů. V 11. minutě si šel na trestnou lavici sednout chomutovský Mikšovic a odpykat osobní trest za nesportovní chování v trvání 10 minut. Následovalo další vyloučení na straně domácích a Dukla tak dostala další výhodu přesilové hry, kterou ale opět gólově nezužitkovala. Ve 13. minutě přebruslil Lukáš Krupka chomutovské obránce a dostal se před Podolku který jeho střelu zblízka nevykryl - 1:1. Chomutovští se několikrát podívali do prázdné jihlavské brány ale nedokázali propasírovat puk přes obránce za Řehořova záda. Ke konci třetiny se po chybné rozehrávce domácích dostal do úniku jihlavský Fiedler, jenže branku přestřelil a tak první třetina skončila nerozhodně 1:1.

Ve druhé části dohrávali Chomutovští přesilovku z první třetiny ale hosté se ubránili. Ve 24. minutě střela hostujícího Hradeckého nadělala Podolkovi velké starosti, nejprve ramenem vyrazil a poté si puk málem srazil sám do brány. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Nebyly vidět žádné pořádné akce. Oběma týmům chyběla přesná přihrávka. Ve 31. minutě dostali hosté výhodu přesilové hry 5 na 3 ve trvání 23 vteřin. Těsně po skončení prvního trestu propasíroval puk kolem levé tyče jihlavský Jonáš Fiedler - 1:2. Tuto výhodu dostali také domácí ve 37. minutě, kdy byli vyloučeni dva jihlavští hráči půl minutu po sobě. Chomutov přesilovku využil a srovnal skóre. Po křižné přihrávce se trefil Jaroslav Hašek - 2:2.

Třetí třetina začala opět v duchu vyloučení. Ve 41. minutě si šel za katr sednout domácí Kolda a následně ve 42. minutě hostující Staněk. Chomutov se dostává opět do vedení. Střelou z pravého kruhu se trefuje opět Jaroslav Hašek - 3:2. Ve 44. minutě posílá rozhodčí na trestnou lavici jihlavského Říhu a nabízí tak domácím přesilovku 5 proti 3 v trvání 59 sekund. Domácí přesilovku využili, kdy do poloprázdné brány dorážel odražený puk od zadního mantinelu Petr Jíra a dostali se tak do dvoubrankového vedení - 4:2. V 50. minutě si za katr šel sednout domácí Chatrnúch za napadení. Jihlavský Radek Míka se trefil přesnou střelou pod horní tyč a snížil na 4:3. Opět se otevíraly dvířka trestných lavic na obou stranách, ale využili toho jenom domácí třemi rychlými góly. V 57. minutě dorazil vyražený kotouč do jihlavské brány Petr Polodna - 5:3, v 59. minutě opět v přesilové hře trefuje přesně Stanislav Mikšovic a v 60. minutě upravil Milan Kostourek zblízka přes ležícího gólmana na konečných 7:3.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov