Reportáže

Prohra v prodloužení nechává Chomutov na šesté příčce

Napsal 29.01.2005 Lukáš Bajgar, Petr Kubica
C h o m u t o v - Pokud chce KLH Chomutov pomýšlet na konečné alespoň 4.místo po základní části, výhodnější pro postavení v play-off, musí vozit body i z ostatních stadionů. O to se pokusil ve 45.kole, kdy se utkal v Ostravě s místní Sarezou, která v minulém vzájemném zápase nadělila chomutovským na jejich ledě šest branek. - Do utkání vstoupili lépe Severočeši, když ve 13.minutě otevřel gólový účet Hahn a o šest minut později dokázali domácí odpovědět trefou Chmelíře na 1:1. Po dvou třetinách mohli být hosté spokojenější, protože ve 37.minutě šli opět do vedení zásluhou Mikšovice, ale ostravští se dočkali vyrovnání na 2:2 úspěchem Gelačáka. Dalším zásahem v 57.minutě strhl vedení na stranu Chomutova Jíra, ale po minutě bylo opět srovnáno na 3:3 Dibelkou. Utkání dospělo do prodloužení, ve kterém se gólově prosadil ostravský Duba a poslal tak Chomutov domů s jedním bodem.
45.kolo so 29.1.2005
SAR
4:3p(1:1, 0:1, 2:1 - 1:0)
CHM
Poruba
Lakosil - Chmelíř, Gróf, Holík, Mocek, Ovšák, Vrtík - Bařica, Dibelka, Duba, Gelačák, Glas, Janeček, Pavlačka, Procházka, Valčák, Šebesta
Chomutov
Horčička - Hájek, Nosek, Plaček, Prošek, Révay, Szakal, Jakub Šulc, Řezníček - Boušek, Buchal, Charousek, Hahn, Jíra, Koláček, Malát, Mikšovic, Polodna, Pražák, Jan Šulc, Řepík

Shrnutí

Prořídlé řady diváků porubského Zimního stadionu, jež zavinil paralelní televizní souboj extraligových Vítkovic se Spartou, byly zvědavy na důležitý souboj dvou aspirantů o play-off. Aktivněji do hry vstoupil hostující Chomutov podařenou střelou Szakala zpoza modré linie do Lakosilových betonů. Stejně, jen z menší vzdálenosti si počínal Grof, ale i proti tomuto pokusu byl gólman, jmenovitě Horčička. Ve 3. minutě se parádním vystřelením lapačky předvedl Lakosil, když zlikvidoval Buchalovu ránu z otočky. Následujících osm minut se oba mančafty předháněly ve střeleckých pokusech, z nichž jen málo ohrozilo brankáře. V 11. minutě se ostravský kapitán Šebesta prokličkoval až před Horčičku, ale kotouč nasměroval do ochranné sítě vysoko nad kýženým cílem. V čase 12.42 ujela domácím dvojice chomutovských a Milan Hahn své sólo korunoval gólem přes bezmocného Lakosila – 0:1. Vyrovnávající branka mohla přijít již v průběhu 17.-18. minuty, kdy se hosté bránili ve třech, ale bránili na výbornou, jenže trest v podobě branky přišel až ve hře ve čtyřech Chmelířovou dělovkou, na kterou si Horčička betonem sáhl, ale kotouč přes chránič přepadl. V samotném závěru první části pokouší štěstí chomutovský Jíra – bezvýsledně.

Ve druhé části se toho po stránce šancí vstřelit branku dlouho nic nedělo. Hra byla pozorná z obou stran – obrany nepouštěly nikoho ke svým gólmanům. A tak se na dlouhé minuty stala nejzajímavější akcí šance Polodny, který se čtveřicí svých spoluhráčů využil chybného střídání Ostravy, kteří najížděli proti dvěma domácím, jenže ji řádně nepotrestali. Ve 31. minutě nejdříve hostující Řepík překonal Lakosila, jenže kotouč spadl těsně vedle tyče. A z následného protiútoku neproměňuje Grof se Šebestou své šance. 4 minuty nato popadl puk opět Grof, namířil si to přímo na Horčičku, ten chytá. V čase 36.21 baseballovým úderem prostřelil Mikšovič domácího gólmana z bezprostřední vzdálenosti. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:2 a vypjatost hráčů obou týmů slibovala zajímavou podívanou do poslední části.

I třetí třetina byla zpočátku skoupá na střely. Poprvé se zapotil až Lakosil ve 46. minutě, kdy instinktivně vyráží betony Proškovu střelu, kterou neviděl. Dvě minuty později je před Horčičkou sám Mocek, ale také svou šanci promarnil. Domácí dostali druhou možnost hry pěti proti třem – tuto již využil Gelačák mezi betony chomutovského brankáře. Domácí nabudilo nepotrestané napadení Pavlačky. Uzamykají hosty, ale branku dostávají sami. Jíra v 57. minutě využívá přesilovou hru a domácím nezbývá než hrát hop nebo trop. Na vyrovnání se nečekalo dlouho. Dibelka zužitkoval třetí přesilovou hru Ostravy – 3:3. Vše již směřovalo k prodloužení.

V prodloužení domácí hráli mnohem aktivněji. V 61. minutě nejdříve nezakončil své sólo Grof; a přesně dvě minuty nato rozhoduje utkání Duba gólem na 4:3.

Ohlasy trenérů

Petr Rambousek(Sareza Ostrava): „Chomutov je velmi kvalitní mančaft. Jsme se dvěma body nadmíru spokojeni. V první třetině byli hosté lepší, i když jsme hru vyrovnali. Měli jsme sice 2 přesilové hry 5 na 3, ale ty jsme nevyužili. Hosté mají zkušenější tým, hrají ligu už nějaký ten rok. Ve druhé části jsme hru vyrovnali. Ve třetí jsme dostali nesmyslný gól v oslabení. Bylo to 2:3, už jsme ani nepočítali s body, ale z přesilovky jsme dali my na 3:3 a v prodloužení jsem věřil, že dáme 4. gól, protože máme útočící obránce – takže jsme útočili ve třech a s jedním jsme bránili. Skláním se před Chomutov, mají silný tým.“

Vladimír Kýhos(Chomutov): Odmítl rozhovor, byl rozhořčen na sudí.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov