Reportáže

Chomutov utrpěl v Opavě nejvyšší debakl za poslední tři roky!

Napsal 22.01.2005 Michal Berg, Martin Bocian
C h o m u t o v – Po domácím vítězství nad Berounem museli chomutovští hokejisté vyrazit na dlouhou štreku. Utkání 43. kola je zavedlo až do dalekého Slezska, na led dvanáctého celku Opavy. Domácí zaskočili favorizovaného soupeře rychlou brankou z hole Langhammera. V 7. minutě využil přesilovou hru Lhotský a stanovil skóre na 2:0. Po přestávce se znovu prosadil mladý Sparťan ve službách domácích Langhammer a zvýšil už na 3:0. Chomutov se ale ani za tohoto stavu nevzdal. Nejprve ve 35. minutě snížil na 3:1 Jan Šulc a o dvě minuty později využil přesilovku Martin Malát. Po čtyřiceti minutách tak byl stav těsný 3:2. To ale po 70ti vteřinách třetí části změnil Luděk Lhotský, který upravil výsledek na 4:2. Poté se hosté přesvědčili o tom, jak relativní je v hokeji čas. Během pouhých 14ti vteřin totiž Adamčík a Kříž svými trefami definitivně rozhodli o osudu zápasu – 6:2. Opava přidala do konce zápasu další dva góly a uštědřila Chomutovu nečekaně vysoký debakl 8:2.
43.kolo so 22.1.2005
OPA
8:2(2:0, 1:2, 5:0)
CHM
Opava
Šlupina - Kramný, Wantulok, Procházka, Bršlica, Vnenk, Přibyla - T.Lhotský, Harazim, Adamčík - Kříž, Boháč, L.Lhotský - Korotvička, Hulva, Langhammer - Martiník, Kašík, Suchánek - Kapsa.
Chomutov
Podolka - Hájek, Szakal, Trefný, Jakub Šulc, Plaček, Řezníček, Revay - Hahn, Šíp, Boušek - Charousek, Jíra, Malát - Mikšovic, Jan Šulc, Řepík - Buchal, Pražák.

Shrnutí

Výkony opavského týmu jdou v poslední době nahoru a přestože se to zatím příliš neprojevilo na výsledcích, na ledě to už poznat je. I proti Chomutovu měla Opava podobně jako v minulém domácím zápase s Brnem bleskový nástup - uplynulo jen 106 vteřin a z první branky se radoval Jakub Langhammer, když dorazil za Podolku střelu jmenovce Hulvy. V sedmé minutě to bylo už 2:0, když se při vyloučení hostujícího Revaye prosadil útok Daniela Boháče - jeho centr vyhrál buly, Procházka vystřelil od modré a Luděk Lhotský, který se do sestavy vrátil po třízápasové absenci, dorazil puk z brankoviště.

Až do 12. minuty zápasu se Šlupina v domácí brance nudil, teprve střela Šípa jej přiměla k prvnímu vážnějšímu zákroku. hosté působili unaveným dojmem a často otevírali okénka v obraně, jedno takové nedokázali využít v přečíslení 2 na 1 Hulva s Korotvičkou.

Zatímco proti Brnu Opava dokázala na začátku druhé třetiny prohospodařit dvoubrankové vedení, severočeský soupeř výraznější změnu aktivity po přestávce nepředvedl. Naopak třetí branku brzo přidala Opava, Hulva vybojoval za brankou puk, nahrál jej před branku a Langhammer skóroval v zápase podruhé.

Až v 35. minutě hosté ukázali, proč jsou v prvoligové tabulce na čtvrtém místě. Nejprve dokázal Revayovu střelu od modré doklepnout zblízka za Šlupinu Jan Šulc, poté se hosté prosadili při Vnenkově vyloučení - opět střela Revaye a dorážka nehlídaného hráče z brankoviště, kterým by tentokrát Malát.

Opavských fanoušků by se v té chvíli krve nedořezal. Tři a půl minuty do konce druhé třetiny odehráli domácí v křeči, zato hostům narostla křídla a jen díky výborným zákrokům brankáře šlupiny držel Slezan i po 40 minutách vedení.

Ve třetí části se všeobecně očekával silný nápor KLH, ovšem ten se na led z neznámých důvodů nedostavil. Naopak, 70 vteřin po úvodním buly dokázal po pravém křídle zatáhnout puk Kříž, přes Řezníčka poslal přihrávku na Luďka Lhotského a ten se trefil přesně mezi Podolkovy betony.

O několik minut později mohl na druhé straně snížit Charousek, ale z jasné šance trefil jen Podolkovu vyrážečku, vzápětí domácím zatrnulo při ráně Šípa, která šla těsně nad. Když do třetice neuspěl v brejku Boušek, bylo po Chomutovských nadějích. Domácí bek Wantulok totiž vyslal přesnou přihrávkou do brejku Adamčíka a ten se po několika zpackaných pokusech v předchozích zápasech dokázal tváří v tvář prosadit - 5:2

Hosté se v tu chvíli sesypali a domácí proměnili zápas v exhibici. O 16 vteřin později předvedl ekvilibristiku s pukem domácí Kříž, který zpracoval puk těsně před brankou a přidal šestý gól, o další tři minuty později se radoval pro změnu Procházka, když využil čtvrtou gólovou přihrávku Boháče v zápase.

Na konečných 8:2 uzavřel v 58 minutě Jakub Langhammer, který využil špatné rozehrávky Podolky a střelou od modré čáry do prázdné branky završil svůj hattrick. Volání domácích fanoušků po desítce mohl ještě v poslední minutě dvakrát vyslyšet Tomáš Lhotský, ale i výhra 8:2 představuje v Opavě nejvíce vstřelených branek v soutěžním utkání za posledních deset let.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov