Reportáže

Ve vyrovnaném souboji vyválčil Chomutov bod

Napsal 13.12.2004 Petr Kubica
C h o m u t o v - K utkání 32.kola zajížděli hokejisté Chomutova na led východočeského soupeře HC VČE Hradec Králové, kde se snažili odčinit bodový nezdar ze dvou posledních zápasů. Dal se čekat vyrovnaný boj, ale ve vzájemných soubojích vždy znamenala úspěch výhoda domácího prostředí. Radost z prvního vstřeleného gólu si mohli vychutnat Energetici, kteří se ujali vedení v polovině úvodní části Patrikem Beckem. Prostřední dějství bylo hlavně ve znamení řady oboustranných vyloučení, avšak přesilové hry skončili bez gólového efektu. Do záverečné třetiny vstoupili lépe hosté gólem Martina Szakala po 15 vteřinách od vhazování. Na konci zápasu se ujali domácí opět vedení gólem Tomáše Martince, na které dokázal odpovědět Ladislav Boušek a následovalo prodloužení, ve kterém již žádná branka nepadla.
31.kolo po 13.12.2004
HKR
2:2p(1:0, 0:0, 1:2 - 0:0)
CHM
Hr.Králové
Hylák - Mečiar, Kolafa, Suchý Petr, Pazdera, Táborský, Linhart, Hendrich, Evan - Fořt, Roubík, Beck - Cetkovský, Martinec, Vondrka - Jelínek, Domin, Suchý Pavel - Šulc, Zima, Potůček.
Chomutov
Podolka - Hájek, Revay, Plaček, Szakal, Trefný, Prošek, Neudorfský - Malát, Šíp, Jíra - Polodna, Koláček, Jeslínek - Boušek, Charousek, Buchal - Martenek, Mikšovic, Pražák.

Shrnutí

První třetina přinesla řadu pohledných akcí na obou stranách, úspěch ale slavila pouze ta z 11. minuty, kdy krásně přihrál Patriku Beckovi jmenovec Fořt a prvně jmenovaný přesnou střelou z prvé překonal Michala Podolku v chomutovské brance poprvé. Hosté měli asi největší příležitost v 5. minutě, to si Jaroslav Buchal obhodil Hyláka, ale následně prázdnou hradeckou branku trestuhodně minul.

Ve druhé dvacetiminutovce pokračoval rychlý hokej a hráči i nadále servírovali divákům hezkou hokejovou podívanou. Za zmínku určitě stojí čtyři největší akce a to po dvou na každé straně. Nejprve se řítil ve 24. minutě po nedorozumění domácí obrany přes celé hřiště sám na Hyláka Ladislav Boušek, ale blafákem si na hradeckého brankáře nepřišel. Zvýšit náskok Energetiků mohl o chvíli později Jiří Cetkovský, ale ani jeho krásný slalom chomutovským pásmem a následná střela na Podolkovu lapačku v brance neskončil. Neuběhla ani minuta a puk mohl lovit ze své branky i Hylák, ale bomba Plačka pouze orazítkovala spojnici jeho klece. Tečku za druhou třetinou udělal v přesilové hře Michal Vondrka, který po přihrávce Petra Suchého přiťuknutím z brankové čáry minul tři chomutovské tyče jen o milimetry.

O svůj hubený náskok přišli Energetici hned po 15 vteřinách třetí třetiny, kdy Hyláka propálil od modré Martin Szakal. Poslat hosty do vedení mohl Petr Polodna, ale ten v obrovské šanci z 51. minuty osamocen před hradeckou brankou ztroskotal na Hylákovi. Domácí se přeci jen dočkali vedoucí branky, na 2:1 zvýšil v 55. minutě po přihrávce Jiřího Cetkovského Tomáš Martinec. Z vedení se domácí neradovali dlouho, konečnou podobu výsledku dal přesně v 57. minutě Ladislav Boušek, který se štěstím protlačil puk pod Hylákovými betony do jeho branky. V prodloužení sice hráli Energetici přesilovou hru, ale ani v ní se kýženého gólu nedočkali a tak zápas skončil nerozhodně 2:2.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Hradce Králové): "Ukázalo se, že Chomutov je silný tým, věděli jsme, že nedá nic zadarmo a dokáže využít každé situace, i když dnes zrovna některé vyložené šance neproměnil. Musíme pochválit Sašu, že nás hodně podržel. Bylo to bojovné utkání, z naší strany nemělo určitě špatné nasazení a může nás mrzet to, že jsme ho nedokázali v přesilových hrách rozhodnout a hlavně za stavu 2:1 vedení udržet."

Vladimír Kýhos (trenér Chomutova): "Odehráli jsme velmi dobře první třetinu v níž jsme neproměnili tři vyložené šance a prohráli ji 0:1. U nás se asi projevuje to, že po dvou zápasech, ve kterých jsme dali 19 gólů, jsme se jakoby vystříleli a strašně se nadřeme na gól. Od toho se také odvíjel dnešní zápas, který byl ve druhé a třetí třetině vyrovnaný, šance byly na obou stranách a remíza si myslím, že je spravedlivá."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov