Reportáže

Rozhodl Tomáš Lhotský ruku v ruce s Žigardym

Napsal 11.12.2004 Libor Kult
C h o m u t o v - Utkání 30.kola nenabídlo fanouškům na Duhovém stadionu příliš hokejové krásy. Urputně se bojovalo o každý metr ledu a nepřesnosti na obou stranách hatili zakládání útoků. Hosté z Opavy přijeli důsledně bránit, což se jim dařilo a využívali každé příležitosti ke kontrům. Přesto si domácí dokázali vytvořit dostatek možností ke skórovaní, ale pohříchu je na rozdíl od posledních dvou zápasů na svém ledě neproměňovali. Po dvou brankách ve druhé třetině do konce normální hrací doby gól nepadl. Hosté nikam nepospíchali, a tak jim stačila trefa Tomáše Lhotského v prodloužení k zisku dvou bodů.
30.kolo so 11.12.2004
CHM
1:2p(0:0,1:1, 0:0 - 0:1)
OPA
Chomutov
Podolka - Hájek, Révay, Nosek, Trefný, Prošek, Plaček, Szakal - Malát, Šíp, Jíra - Polodna, Koláček, Jeslínek - Boušek, Charousek, Buchal - Pražák, Mikšovic, Martenek
Opava
Žigardy - Bartoň, Spitzer, Kramný, Procházka, Přibyla, Vnenk, Sadloň - T.Lhotský, Harazim, Adamčík - Kříž, Boháč, L.Lhotský - Suchánek, Kašík, Langhammer - Martiník, Suchánek

Shrnutí

Dá se říci, že souboj Chomutova s Opavou se zúžil na rovinu chomutovští střelci versus opavský gólman Žigardy. Ten dokázal pochytat i nemožné a otupil spolu s důslednou obranou ostří Severočeského útoku z posledních utkání na Duhovém stadionu.

Počátek zápasu se nesl ve znamení vzájemného oťukávání soupeřů. Obě družstva poměrně často kazila finální přihrávky, a tak šancí bylo poskrovnu. Dříve zpřesnili hru domácí, ale šance zůstaly nevyužity. V 7.minutě jela dvojice Šíp-Jíra na jediného obránce, ovšem obránci svou chybu napravili a Šíp dodatečně pokryli. Za dvě minuty neuspěl v samostatném nájezdu Mikšovic a za dalších 60 sekund dopadl stejně Jíra, které defenziva Slezanů nechala za svými zády. Oba vychytal Žigardy. V polovině třetiny se opavští na delší čas usadili v útočném pásmu, avšak jejich kombinace se odehrávaly povětšinou v rohu nebo u mantinelů. Domácím se nedařily ani přesilovky. Poté dvakrát zahrozili hosté, ale se švihem Kramného i pokusem Boháče si Podolka poradil. V předposlední minutě třetiny se už už radoval Révay, ale jeho tečovaná rána skončila na tyči.

I úvod druhého dějství byl poznamenán špatnou kombinací obou týmu. Z ničeho nic však udeřili ve 22.minutě hosté. Stačilo jim k tomu 24 vteřin první přesilovky, po nichž zavěsil Tomáš Lhotský – 0:1. Gól pořádně rozlítil nejproduktivnějšího obránce ligy Davida Hájka, který si za protesty vysloužil 10-minutový trest a po něm i trest do konce utkání. I bez své opory dokázali Chomutovští vyrovnat. Jediná sekunda zbývala vypršet z 26.minuty, když na modré napřáhl Martin Szakal a propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. V dalším průběhu této třetiny došlo k dvěma menším strkanicím, které se obešly bez vyšších trestů.

V nástupu do třetí části hry se Severočeši snažili strhnout vítězství na svou stranu, i přes oslabení, které hráli hned v 41.minutě. Na počátku 44.minuty jeli dva Opavané na Josefa Révaye, který se jednomu z útočníků vrhl pod nohy, čímž uhasil rodící se požár. V následujících minutách měl gól na holi Kamil Koláček, který však z bezprostřední blízkosti v obou případech neskóroval. Poslední pětiminutovku normální hrací doby zahájila souhra Adamčíka s Tomášem Lhotským, ovšem druhý jmenovaný ještě neuspěl. Za minutu krásně projel obranným pásmem soupeře Šíp, ale dovezl puk až k zadnímu mantinelu. Odtud nabil Jírovi, jenž ztroskotal opět na vynikajícím Žigardym. Jako poslední mohl odvrátit prodloužení aktivní Tomáš Lhotský, kterého nenechal vyniknout Podolka.

V prodloužení měl obrovskou šanci Charousek. Tváří v tvář hostujícímu brankáři pálil nad. Po něm kouzlil Buchal, ale v poslední chvíli jej zastavil jeden z opavských beků. A tak v čase 62:32 dokonal dílo zkázy pro domácí Tomáš Lhotský, který nedal blafákem Podolkovi nárok – 1:2.

Ohlasy trenérů

Vladimír Petrovka (Chomutov): „Nejlépe jsme sehráli první třetinu. Pak se bohužel projevilo naše laxní zakončení. Za stavu 0:0 nebo 1:1 musí hráči zakončovat mnohem lépe. Opava ve druhé třetině vstřelila branku, která byla v podstatě neregulérní, protože předcházel jasný faul na Davida Hájka. Po té brance jsme se dostali neuvěřitelně z tempa. Po celý zápas jsme si vytvářeli šance, ale soupeř z minima vytěžil maximum."

Trenéra hostí se nepodařilo zastihnout.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov