This text will be replaced


Reportáže

Duel ozdobený dvěma bitkami nakonec zvládli Piráti, Litoměřice přetlačili díky přesilovkám

Napsal 13.08.2019 Kateřina Kundertová, Ondřej Bartůněk
C h o m u t o v - V rámci pátého přípravného duelu před Chance ligou se utkali Piráti s nedalekými Litoměřicemi. Z velice emotivního střetnutí, v němž diváci zhlédli dvě bitky, vyšli nakonec vítězně Piráti. Na rychle nabitý náskok 2:0 z prvního dějství již nedokázali hosté odpovědět, a i proto se Piráti radují z druhé výhry v přípravě.
přát. út 13.8.2019
CHM
3:2(2:0, 1:1, 0:1)
LTM
Chomutov
Pavlát (30. Altrichter) – Žovinec, Rýgl, Blaha, Lang, Tejnor, Štochl, Zeman, Havel – Stloukal, Pitule, Rudovský – Tomica, Vrhel, J. Sklenář – Chrpa, Suchý, T. Koblížek – Tupý, Hrala, J. Svoboda
Litoměřice
Král – Mlčák, Pavlas, Kukla, Strejček, Procházka, Gula, Dajčar, Klejna – Voženílek, Šik, P. Svoboda – Kadlec, Střondala, Jánský – Štohanzl, Vitouch, Grim – Kropáček, Arnošt, D. Sklenář

Branky a nahrávky

Chomutov
13. Hrala (Suchý), 17. Pitule (Rudovský, Rýgl), 34. Suchý (Lang, Chrpa)
Litoměřice
25. Kadlec (Strejček), 56. Střondala

Statistiky

Vyloučení
13:12
Využití
3:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
22:31
Diváci
803
Rozhodčí
Petružálek, Zubzanda - Kokrment, Herles
Vyšší tresty
Voženílek (Litoměřice) 10 minut

Shrnutí

Utkání z obou stran začalo aktivně, více střel měly Litoměřice, ale na Dominika Pavláta si nepřišly. Chvíli poté, co Piráti ubránili vlastní oslabení, dostali se do výhody o jednoho hráče, čehož využil lehkou tečí v brankovišti Kryštof Hrala po přihrávce od Filipa Suchého – 1:0.

Za pár okamžiků se scénář opakoval: Domácí se ubránili a opět udeřili v početní výhodě, když po tlaku do brány skóroval Tomáš Pitule znovu mezi Královy betony – 2:0.

V úvodu prostřední části si najel do dobré pozice Jakub Sklenář, ale na Tomáše Krále si nepřišel. O chvíli později Stadion sice nevyužil přesilovku, ale krátce po ní se individuálně prosadil Martin Kadlec, když dorazil svůj pokus z těsné blízkosti – 2:1.

V polovině základní hrací doby Pavlát přenechal místo Martinu Altrichterovi. Ve třiatřicáté minutě během už probíhající přesilovky Chomutova se strhla bitka, ze které vstoupili domácí do dvounásobné početní výhody, po skrumáži novic Viktor Lang přihrál Filipu Suchému, jenž vrátil svému týmu dvougólové vedení – 3:1.

Zbytek přenesené přesilovky svěřenci Martina Štrby nevyužili a přečkali i velkou šanci Martina Kadlece, který před prázdnou bránou promáchl. Skóre se neměnilo ani po bitce mezi Dušanem Žovincem a Janem Strejček a po jedné přesilové hře na obou stranách.

V 54. minutě sáhl Martin Rýgl po záchranné brzdě v podobě faulu, který potrestal Vojtěch Střondala ránou z vrcholu kruhu zadělal na drama – 3:2. Přibližně minutu a půl do konce duelu šli Piráti do čtyřech, Litoměřice si vzaly oddechový čas a zkusily to v šesti. Největší šanci měl na holi Martin Kadlec, jenž z levé strany nastřelil pouze tyč.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Bylo to pro nás důležité vítězství, protože jsme odehráli doma celkem slušné zápasy, ale nevyhráli jsme. Začátek zápasu nebyl z naší strany moc kvalitní, měli jsme špatný pohyb, ale od desáté minuty jsme se zlepšili. Vyšly nám výborně přesilovky, které jsme trénovali a odehráli velmi kvalitně. Jsou věci, které trénujeme a pořád se objevují, chtěli bychom to ještě zlepšit.“

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Byl to vyrovnaný přípravný zápas. Domácí využili tři přesilové hry a my jenom jednu, proto vyhráli. Výsledek nebyl ale moc důležitý. Hrálo se ostře a bylo to vyhecované, což bylo pro našich třináct juniorů v sestavě poučné.“