2
Lukáš Sáblík

2
Lukáš Sáblík

brankář
Narozen: 5.8.1976
Výška: 190cm
Váha: 95 kg
Hůl: levá

Aktuální statistiky

SezónaZápMinStřInkZásPrůÚspČKTMin
nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

UtkáníMinStřInkZásÚspAsisTMin
nenalezeny žádné aktuální statistiky

Dvaatřicetilý Lukáš Sáblík patří již třetím rokem do kádru karlovarské Energie, s kterou v loňském roce slavil největší úspěch tamního hokeje a sice druhé místo v O2 extralize. Jihlavský rodák hokejově vyrůstal právě v domovské Dukle v jejímž dresu i v sezóně 1994/95 poprvé nakoukl do tuzemské nejvyšší soutěže. Postupem času dostával v brankovišti Dukly více a více prostoru, post jedničky si však trvale vybojoval až v sezóně 1998/99. Tehdy se ovšem celému týmu nedařilo a neúspěšná sezóna skočila sestupem do druhé nejvyšší soutěže. V sezóně 2004/05 se sice Dukla do nejvyšší soutěže vrátila, to už ovšem u toho Lukáš Sáblík nebyl.

Vládcem jihlavského brankoviště v první lize byl pět sezón, ve kterých dvakrát narazil v bojích playoff na hokejisty Chomutova a vždy se svými spoluhráči slavil postup. Ročník 2003/04 zahájil zkušený brankář v Karlových Varech, ale příliš se v lázeňském městě neohřál a zamířil do Ústí nad Labem. V dresu Slovanu strávil tři sezóny a blýskl se zejména v ročníku 2004/05, kdy vychytal rekordních jedenáct čistých kont a dovedl Ústecké Lvy až do finále první ligy. V něm ale Lvi nestačili na jihlavskou Duklu.

Poté již následoval definitivní přesun do Karlových Varů, ze kterých si vždy na několik utkání odskočil do první ligy, aby pomohl jihlavské Dukle či sousednímu Mostu. V Chomutově prozatím odchytal exjihlavský brankář jediné utkání. Stalo se tak v rámci šestého kola proti Olomouci. Dobře rozehrané utkání nakonec chomutovští do zdárného konce dotáhnout nedokázali a museli skousnout hořkost porážky.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov