11
Marko Toivonen

11
Marko Toivonen

obránce
Narozen: 9.5.1978
Výška: 197cm
Váha: 107 kg
Hůl: pravá

Aktuální statistiky

Sezóna Záp G A B +/− TMin
nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

Utkání G A B +/− TMin
nenalezeny žádné aktuální statistiky

Statut: Kmenový hráč KLH Chomutov

Marko Toivonen je druhým zástupcem finské hokejové školy v bílomodrém dresu. Robustního obránce jistě na ledové ploše nelze přehlédnout. Se svými 197 cm výšky a sto sedmi kilogramy živé váhy, patří k fyzicky nejvybavenějším hráčů celé soutěže. Hokejový bohatýr se narodil v malinkatém městečku nesoucím název Laitila, které čítá něco okolo osmi tisíc obyvatel.

Svou první velkou šanci ukázat své schopnosti dostal v týmu Lukko Rauma, ve kterém si připsal i první starty ve finské nejvyšší soutěži. V celku Raumy vydržel nesmlouvavý bek několik dlouhých sezón, ve kterých střídavě nastupoval za juniorský tým, „A“ mužstvo v SM-Liize a také vypomáhal prvoligovému týmu Uusikaupunki Jää-Kotkat. Odchod z Raumy přišel až v sezóně 2002/03, kdy bez tří centimetrů dvoumetrový obránce zamířil nejprve do celku Ilves Tampere, hrací taktéž nejvyšší finskou soutěž. Sezónu však Marko dokončil v norském týmu Storhamar IL.

Po svém návratu do země tisíce jezer na několik utkání oblékl dres HPK Hämeenlinna, aby se jeho dalším „domovem“ stal na čtyři sezóny celek Ässät Pori. V jeho dresu nastupoval každou sezónu pravidelně, avšak po poslední sezóně, která v Pori nevyšla nikomu, se rozhodl pro změnu. Jako své další angažmá zvolil tvrdý a řízný obránce právě podkrušnohorský Chomutov. Hned od úvodních zápasů se potom „Big Marko“ stal miláčkem publika. Jeho čisté, tvrdé hity a především tvrdá a přesná rána dostávají publikum do varu.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov