Rozhovory

Vít Seemann závodil v Německu: „Měl jsem slušný čas.“ Na procházky razí do Bezručáku

Napsala 28.05.2023 Kateřina Kundertová
Pirátští zástupci se zúčastnili Rodinného vandrování, v rámci kterého si desítky lidi udělaly za slunného počasí krásnou procházku. Ty má rád i Vít Seemann, jenž během volna stihl odpočívat a dávat se do formy na závodech v Německu. Zanedlouho třiadvacetiletý obránce už vyhlíží nadcházející ročník a boj o postup.

V sobotu na konci května proběhlo jako již tradičně Rodinné vandrování, které spojuje pohyb s poznáváním Krušných hor v okolí Kalku. Letos se v cíli podepisovali Jakub Lauko, Viktor Hübl, Milan Kostourek a Vít Seemann, jenž nachodí spousty kilometrů.

„Moc rád chodím a nachodím toho opravdu hodně, denně to je navíc až k pěti kilometrům. Jelikož máme s přítelkyní pejska, chodíme pořád na procházky a když je možnost, vyjedeme někam do lesa,“ říká zanedlouho třiadvacetiletý obránce.

Vít Seemann se narodil v Mostě, kde dělal i první hokejové krůčky, ale od sedmé třídy spojil drtivou většinou hokejové kariéry s Chomutovem, kde se také zabydlel. „Nejlepší na procházky je Bezručovo údolí a v horách se dá chodit kdekoliv, když vyjedete na Blatno, je to super všude. Vždycky na procházce vypnu, vyčistím si hlavu a nadýchám se čistého vzduchu,“ doporučuje krásy Krušných hor.

Piráti měli po konci sezóny takřka dva měsíce volno, které si mladý zadák zpestřil zajímavými závody. „Kromě toho, že jsem teď byl na dovolených, jezdil jsem po závodech ve cvičení, které bych přirovnal ke crossfitovým závodům. Běží se osm kilometrových úseků a mezi tím se vždycky dělá nějaký cvik,“ popisuje.

K prvnímu HYROX závodu vyrazil Vít Seemann do německého Hannoveru, kde zvládl stanovenou trať za hodinu, osmnáct minut a třicet vteřin. „Vedlo se mi dobře, až mě to překvapilo. Na to, že jsem takový závod běžel poprvé, jsem měl slušný čas. Měl jsem ze sebe radost. Ještě mě nějaké závody čekají, tak snad se ještě zlepším,“ přeje si.

„Jsou super doplněk k suché přípravě a moc se mi líbí, protože jsou to závody zaměřené převážně na nohy, které k hokeji potřebuju nejvíc,“ upozorňuje. Společná příprava začíná chomutovskému týmu poslední květnové pondělí, kdy se poprvé sejde pohromadě na atletickém stadionu. „Těším se, protože je zpestřením a něco jiného než klasická sezóna. Posilovnu mám rád a běhání mi nevadí, takže už se těším,“ říká radostně.

Piráti mají před sebou náročnou letní šichtu, která by je měla připravit na boj o postup. V obraně po minulé sezóně, která skončila nezdarem v semifinále, zůstalo pouze pět obránců. „Moc mě to potěšilo. Jednali jsme s Jirkou Sochorem dopředu, já jsem tu chtěl zůstat a poprat se o postup do první ligy,“ hlásí odhodlaně Vít Seemann. „Osobně bych chtěl podávat co nejlepší výkony, pomoct týmu v obraně i dopředu bodově, abychom to dotáhli k dobrému konci.“

Tomu by mělo přispět doplnění zadních řad, do kterých Martin Pešout přivedl pět nových jmen. „Kluky více méně znám. S Ríšou Zárubou jsem hrál v mládežnických kategoriích a s Patrikem Kadeřávkem jsme se potkali v Sokolově. Myslím, že to bude dobré. Spousta beků je ofenzivně laděných. Jsem zvědavý, jak se nám bude dařit. Třeba budeme jako tým dávat více gólů, když pomůžeme útočníkům a dáme nějaké góly od modré,“ přemýšlí závěrem Vít Seemann.