Rozhovory

Virtuální Piráti trápili favority ECL Lite, o bod zůstali před branami play-off

Napsal 07.05.2022 Michal Luxa
C h o m u t o v - Na poslední chvíli obdrželi Piráti nabídku, aby se zúčastnili ECL ´22: SPRING – LITE, což je třetí nejvyšší evropská soutěž. Tím se soubor kolem kapitána Danka Deveriho posunul na pozici nejvýše postaveného českého týmu. Chomutovské mužstvo v lize vystřídalo Točené Salámy a nevedlo si vůbec zle.

Virtuální Piráti před začátkem soutěže vyhlásili, že jejich cílem je záchrana. Nejenom, že tým cíle absolutně vyvrátil, ale dokonce bojoval i o postup do vyřazovacích bojů. Chomutovští v posledních dvou zápasech vyzvali tehdy druhé Bastu a potřebovali vyválčit alespoň jeden bod. S finským soupeřem odehráli dva vyrovnané zápasy, avšak na bodový příděl nedosáhli. A tak soubor kolem Danka Deveriho vypadl o pouhý bod z vysněné osmičky a sezona pro Piráty skončila.

„Od začátku jsem klukům říkal, že každý bod, který urveme, může být pro nás na konci důležitý. To jsem ale spíše myslel na boj o záchranu. V současné chvíli vypadnutí hodně mrzí, protože i v posledním dvojutkání proti druhému celku tabulky jsme sahali po bodu,“ uvedl zklamaně Danko Deveri.

„Kdyby mi někdo před startem ECL Lite řekl, že se nás nebude týkat boj o záchranu a budeme hrát na hraně play-off, byl bych maximálně spokojený. S ohledem na průběh soutěže nás to určitě mrzí, protože jsme si na pozici v osmičce věřili a měli na ní,“ dodal ještě k hodnocení.

Z Točených Salámů se do dresu Pirátů převlékli Radek Kumbera a Jindřich Fencl, kteří tak doplnili řady už tak kvalitního týmu. První jmenovaný se pak stal důležitou ofenzivní posilou, což předvedl v tabulce týmové produktivity, kterou ovládl. Naopak přezdívaný JiFi23 pomohl zkvalitni obrannou činnost a občas vypomoci na centru.

„Bylo by asi naivní si namlouvat, že bez Radka Kumbery a Jindřicha Fencla by naše pozice v tabulce byla stejná,“ vypálil zcela okamžitě manažer esportového týmu. „Právě oni totiž táhli náš tým po celou dobu soutěže. Radek byl suverénně naším nejlepším hráčem, na což poukazuje i kanadské bodování. Naopak Jindra byl zase pilířem obrany a jeho rozehrávka nám často pomohla k úspěchu,“ doplnil ještě.

Všechny hráče mrzí ztracené dobře rozehrané zápasy, kdy třeba s Rahinage nebo Roki Esports ztratili duely v posledních třetinách. Co Pirátům vyšší soutěž ukázala? „Ukázala nám především nedostatky a slabiny. Hodně nás mrzí nezkušenost v závěrech zápasů, ale také přesilovky a oslabení. Na druhou stranu se potvrdilo, že máme dobrou partu, která se umí semknout a zabrat, když je to nejvíce zapotřebí,“ popisoval devětadvacetiletý rodák z Třebíče. „Uvidíme, jak tým bude vypadat v příští ECL, která by měla probíhat zhruba na podzim. Od toho stanovíme cíle. Především doufám, že udržíme Radka s Jindrou a případně najdeme další posily,“ odpovídal na další otázku.

Na vrata už ťukají další turnaje, které lákají chomutovský výběr. Jaké jsou následující vyhlídky virtuálních Pirátů? „V současné chvíli neprobíhá žádná soutěž, avšak za nedlouho se rozjede Rivality. Řadu z nás čeká zasloužené volno,“ poodhalil. „Mě čeká v brzké době schůzka s vedením klubu, kde zhodnotíme naše dosavadní vystoupení v esports světě a domluvíme se, co bude dál,“ uzavřel.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov