Aktuální zprávy

Velká pocta pro bývalého Piráta, Ondřej Kaše byl nominován na prestižní cenu v NHL

Napsal 25.04.2022 David Panuška
C h o m u t o v - Bývalý chomutovský útočník Ondřej Kaše byl v NHL nominován na velmi prestižní cenu – Bill Masterton Memorial Trophy. Ta oceňuje hráče za oddanost a věrnost hokeji. Kadaňského odchovance si za oceánem váží kvůli tomu, že to i přes zranění nikdy nevzdal.

Ryan Getzlaf, Carey Price či zkušený slovenský obr Zdeno Chára. To jsou hráči, kteří byli letos nominováni na cenu, která vznikla jako počest Billu Mastertonovi. Z každého týmu se vybere jeden kandidát, který si to ze všech hokejistů z celku zaslouží nejvíce. Ve slavném Torontu byl vybrán český útočník. 

Nominované vybírá samotná asociace novinářů, Ondřej Kaše byl za Toronto jasným kandidátem. I přes svůj nesporný talent má velké zdravotní problémy. Když se v minulém roce rozbíhala v lednu zkrácená sezona, byl někdejší Pirát zraněn hned v prvním utkání proti New Jersey – otřes mozku. Popáté v profesionální kariéře. 

Vypadalo to na konec v nejlepší hokejové lize a daleko nejspíše nebylo ani od úplného konce v hokeji. Jenže v Torontu podepsal David Kämpf a vedení slavného celku si řeklo, že na zkoušku přivede jeho hokejového bratra – Ondřeje Kašeho. Zkouška se proměnila v podpis smlouvy a kadaňský rodák ukázal, že do nejprestižnější hokejové ligy patří. 

Letos naskočil již do 50 zápasů, ve kterých nasbíral velmi solidních 27 bodů. Ve svém Torontu je považován za jednoho z nejlepších útočníků, kteří jsou výborní v ofenzivě i defenzivě. Bohužel ve druhé polovině března přišel nešťastný střet s Mattem Duchenem, který autora 57 gólů v NHL opět vyřadil ze hry. 

Podívejte se na zákrok, který Ondřeje Kašeho letos vyřadil ze hry: 

Nyní se ale již připravuje na návrat na led, pomoct by mohl už v prvním kole play-off. „Chce se vrátit a tvrdě na tom pracuje. Když byl zdravý, hrál na nejvyšší úrovni. Je moc soutěživý a jde vidět, že miluje své spoluhráče a celý tým,“ řekl pro kanadský web Sportsnet trenér Maple Leafs Sheldon Keefe.

Zatím jediný českým hráčem, kterému se povedlo tuto trofej vyhrát, byl Jaromír Jágr v roce 2016. Vítěze vybírá novinářská obec napříč NHL, ta zvolí tři hráče do finálního výběru, ze kterého na galavečeru předávání cen vzejde nový držitel obří trofeje. Konkurence ale bude velká.

TOP foto: www.nhl.com

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov