Preview k zápasu

Už není na co čekat! Všichni na svá místa, třetí semifinále se hraje ve čtvrtek!

Napsal 05.04.2023 Michal Novotný
Podruhé během krátké doby budou Piráti odvracet konec sezóny. Tentokrát je situace ještě o něco kritičtější než ve čtvrtfinále, protože ze Znojma si přivezli dvě těsné porážky. Pojďte vrhnout všechny síly do podpory v hledišti a buďte tím pomyslným jazýčkem na vahách. Třetí semifinále je na programu již ve čtvrtek 6. dubna v 17:30. Pokud družina trenérů Koláčka s Martínkem zvítězí, bude následovat hned v pátek 7. dubna ve stejný čas čtvrtý zápas série.
ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA ZÁPAS PIRÁTI CHOMUTOV – APTEC ORLI ZNOJMO

Tři pokladny

Už rozhodující čtvrtfinále s Příbramí ukázalo, že zájem o hokej v Chomutově graduje, proto klub posílí prodej na pokladnách před samotným zápasem. „Stále nejvíc doporučujeme online předprodej, který je nyní ještě pohodlnější, protože díky čtečkám stačí mít vstupenku v mobilu bez nutnosti tisknout ji,“ říká tiskový mluvčí klubu Libor Kult. „Jsme si ale vědomi, že ne každý má chytrý telefon nebo chce nakupovat online. Proto jsme se dohodli se společností Enigoo na poskytnutí techniky a otevřeme i pokladnu 2, protože podle předprodeje očekáváme minimálně podobný zájem jako na páté čtvrtfinále,“ doplňuje.

Chomutovští na jihu Moravy oba úvodní zápasy série těsně prohráli

V semifinále druhé ligy již došlo na souboje týmů, které se celou sezónu nepotkaly, protože hrály v různých skupinách a byla tak k vidění srovnání úrovně mezi Východem a Západem. Série mezi Piráty a Orly byla dvěma zápasy rozehrána na jihu Moravy, protože Znojmo suverénně zvítězilo v základní části skupiny Východ. V prvním zápase po většinu času vedli hosté, po druhé třetině ještě 3:1. Nicméně domácí zmobilizovali síly. Ve třetí třetině zužitkovali velkou střeleckou převahu a utkání otočili. Vítěznou branku přitom Jakub Jenáček vsítil pouhou vteřinu před koncem zápasu.

Do druhého střetnutí hraného ve znojemské NEVOGA ARÉNĚ vstoupili lépe domácí, když uzavřeli první třetinu gólem do šatny. Trefil se exchomutovský Martin Šťovíček. V polovině zápasu již ale bylo srovnáno, když přesilovou hru Chomutova využil Stanislav Vrhel. Rozhodující branka zápasu tentokrát padla v osmačtyřicáté minutě z hole Lukáše Zukala. Piráti na ni již neodpověděli. Přestože oba duely skončily jen těsnými výhrami domácích, vracejí se z města okurek s nepořízenou. Stav série je tedy 2:0 pro Znojemské a svěřenci Kamila Koláčka s Petrem Martínkem budou na svém ledě odvracet konec sezóny.

APTEC ORLI ZNOJMO – PIRÁTI CHOMUTOV 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Šťovíček (Tomáš Svoboda, Hruška), 48. Zukal (Köver, Beránek) – 30. Vrhel (Mála, Havel).
Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Střely na branku: 30:22. Diváci: 1927.

Sestava Orlů: Groh – Stránský, Tejnor, Mareš, Sedláček, J. Jenáček, Zukal, Remta – Sklenář, Hruška, Köver, O. Svoboda, Kotrba, Beránek, Pigl, Adámek, Nižnikov, Špaček, Čermák, Šťovíček, Tomáš Svoboda.

Sestava Pirátů: Hanuljak – M. Žižka, Němec, Havel, F. Hynek, Váchal, Filip – Lukeš, Hübl, Tadeáš Svoboda – Vrhel, Koblížek, Chrpa – Kostourek, Mála, Zajíček – Veselý, Chlouba, Ekrt – Mežnar.

Statistiky obou soupeřů v dlouhodobé části

ChomutovZnojmo
2. místo (97 bodů)pozice1. místo (111 bodů)
214:125skóre226:63
29-3-4-8bilance35-2-2-1
Viktor Hübl 64 (24+40)nejproduktivnější hráčMartin Šťovíček 69 (36+33)
Jakub Chrpa 32 gólůnejlepší střelecMartin Šťovíček 36 gólů

Statistiky obou soupeřů v aktuálním play-off

ChomutovZnojmo
11 zápasů / 6 vítězstvízápasová bilance8 zápasů / 8 vítězství
44:27skóre42:11
2365 divákůprůměrná domácí návštěva1558 diváků
Viktor Hübl 18 (7+11)nejproduktivnější hráčMartin Šťovíček 18 (8+10)
Stanislav Vrhel 7 gólůnejlepší střelecMartin Šťovíček 8 gólů

Jak si vedou Piráti v osobních statistikách v probíhajícím play-off?

Do branky ve třech duelech nastoupil Richard Běhula a dařilo se mu na výbornou. V době jeho nemoci zaskočil zkušený Miroslav Hanuljak, který dochytal sérii s Mostem a v brance stál i ve čtvtfinálových soubojích s Příbramí. Ve Znojmě pak chytal každý jeden zápas. Hanuljak disponuje průměrem 2,14 inkasované branky na zápas a úspěšností zásahů přes 91 %. Obráncům stejně jako v dlouhodobé části zatím vévodí Jakub Matai, který vstřelil jednu branku a na devět dalších přihrál. Produktivitu útočníků vede kapitán Viktor Hübl s osmnácti kanadskými body za sedm branek a jedenáct nahrávek. Sedm branek vstřelil ještě Stanislav Vrhel.

brankář obránceútočník

Miroslav Hanuljak

Jakub Matai

Viktor Hübl
420 odch. minut10 (1+9)18 (7+11)
2,14 gólu/zápas8 tr. minut14 tr. minut

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov