Ohlasy po utkání

„Utkání mělo nasazení Chance ligy,“ hodnotí Richard Běhula

Napsal 12.02.2023 Eliška Ratiborská
Piráti po sedmi vyhraných domácích zápasech v řadě padli s Táborem 2:3. Utkání stejně jako předchozí společný střet 21. ledna dospělo až k nájezdům. V chomutovské brance byl v obou případech Richard Běhula, který se za oběma zápasy ohlédl v pozápasovém rozhovoru.

Richard Běhula nastoupil do utkání po třech týdnech. „Cítil jsem se výborně. Neřešil jsem vůbec, kdy jsem chytal naposledy. Prostě byl další zápas, do kterého jsem šel s čistou hlavou jako do každého,“ říkal gólman, který zatím v sezóně za Piráty odchytal 1001 minut v 18 bojích. 

Dvaadvacetiletý brankář před svou pauzou odchytal utkání v Táboře, které také zakončily až nájezdy. „Řekl bych, že to byla podobná utkání. Obě dvě byla velice vyhrocená. Všechno bylo velice vyrovnané. V tomhle zápase akorát padlo v základní hrací době o dva góly méně na každé straně. Myslím, že se zápas povedl oběma týmům, bylo to opravdu dobré utkání. Mělo to nasazení. Řekl bych, že tam byla úroveň Chance ligy,“ hodnotil. 

Po přestávce nebyl nervózní, nastoupil sebevědomě. „Na nájezdy jsem si opravdu věřil. Doufal jsem, že vyhrajeme a vrátíme jim tu prohru z nájezdů v Táboře. Mrzí mě, že to nevyšlo. Nicméně jsem se cítil dobře všechny tři třetiny, během prodloužení i nájezdů,“ svěřil se. „Nájezdy mám rád… ale teď nám to vlastně už podruhé nevyšlo, takže už je tolik rád nemám. Ale ne, baví mě to,“ smál se.

Táboru se i podruhé podařilo Piráty překonat, a to opět stejným počtem střel. V obou střetech jich na mladého gólmana vyslali pětadvacet. „Je to určitě kvalitní tým, který má spoustu zkušených hráčů. Minulý rok hráli baráž, ze které se jim skoro podařilo postoupit do vyšší ligy. Půlka týmu zůstala stejná, takže zkušenosti určitě mají. A taky to tomu odpovídá,“ popisoval Richard Běhula.

„Mají hlavně výborné přesilovky. Chodí dobře do brány, což mi to opravdu ztížilo, jelikož jsem pak málokterý puk viděl. Nicméně kluci mi pomáhali. Asi můžeme být rádi za ten bod, i když kdybychom měli štěstíčko, tak můžeme mít alespoň dva,“ pokračoval.

Chomutovští sice vstřelili úvodní branku, Táborští ale zanedlouho vyrovnali a v úvodu třetí třetiny se dostali do vedení. To domácí zvrátili až po třinácti minutách. „Upřímně to nijak nevnímám. Prostě chytám puk za pukem a je jedno, jaký je stav, jestli je to 1:1 nebo 5:0. Zkrátka se snažím chytit každý puk,“ říkal zlínský rodák.

Příliš nechybělo a zápas mohl být rozhodnutý už v základní hrací době, když se Richard Běhula v poslední minutě rozhodl vyjet z branky. „Já sám nevím, co se stalo. Myslím, že můžeme být rádi, že to neskončilo gólem a víc bych se o tom nebavil. Samozřejmě jsem rád, že jsem si něco dovolil a že mi to nějakým způsobem vyšlo. Důležité je, že to nepotrestali. Jak se říká, zkoušet se to musí,“ vyprávěl.

Už za týden čeká ROCKNET ARÉNU speciální utkání pro nemocnici, které se uskuteční v rámci duelu s vedoucími Letňany v sobotu 18. února 2023 od 17 hodin a 30 minut. Výtěžek dražby tentokrát poputuje do chomutovské porodnice. „Tato speciální utkání jsou fajn, je to změna. Je příjemné, že se to zase něčím obmění a jsem za to rád,“ těšil se Richard Běhula.