Aktuální zprávy

Tři podpisy před play-off: Piráty zůstávají Richard Běhula, Jakub Zajíček a Vít Seemann

09.03.2023 Tisková zpráva
Před startem osmifinále s Mosteckými Lvy, které vypukne už v sobotu 11. března, přichází dobré zprávy směrem ke tvorbě kádru pro nadcházející sezónu. Klub se domluvil na pokračování spolupráce se třemi mladými zástupci všech tří postů. Nové roční smlouvy podepsali brankář Richard Běhula, obránce Vít Seemann a útočník Jakub Zajíček.

„Jednali jsme s kluky už nějakou dobu a jsem rád, že jsme se dohodli,“ říká manažer A-týmu Jiří Sochor. „Další formování mužstva a podpisy smluv už budou plně v kompetenci nového sportovního manažera A-týmu,“ doplňuje směrem k Martinovi Pešoutovi.

Nejmladším z celé trojice je dvacetiletý útočník Jakub Zajíček, který teprve v létě opustil mládežnické kategorie a sbírá první zápasy v dospělém hokeji. Zatím jich odchovanec benáteckého hokeje ve druhé lize nastřádal jednačtyřicet, v nichž osmnáctkrát skóroval a přidal stejný počet asistencí, což ho řadí na šesté místo týmové produktivity.

„V posledních zápasech se Kuba dostal do výborné formy a jeho přechod do seniorského hokeje graduje. Věříme, že s přibývajícími zkušenostmi a rostoucím sebevědomím se zařadí mezi stěžejní hráče příští sezóny,“ přibližuje člen výkonného výboru klubu.

Dvaadvacetiletý Richard Běhula i přes zranění odchytal v základní části nejvíc střetnutí ze všech gólmanů. Rodák ze Zlína tak rozšířil dosavadních pět startů v chomutovském áčku na osmadvacet duelů. „V první polovině sezóny měl Ríša bohužel smůlu na zranění a pro návrat do formy z přípravy potřeboval trochu čas. Teď potvrzuje, proč jsme ho avizovali jako brankáře číslo jedna. Je oporou, což potvrdil i v Chance lize v dresu Litoměřic,“ uvádí Jiří Sochor.

Nejstarším ze zmíněného tria je rovněž stále dvaadvacetiletý Vít Seemann, který je o pět měsíců starší než maskovaný mladík. Odchovanec mosteckého hokeje se do Chomutova rovněž vrátil a v aktuálním ročníku doposud zapsal o jedno utkání více než při předchozích štacích v áčku, takže je v tuto chvíli na 83 zářezech. V základní části druhé ligy byl třetím nejproduktivnějším bekem mužstva, když vstřelil šest gólů a přidal čtrnáct asistencí.

„Víťa patřil před sezónou mezi prioritní posily. Jeho výkony během sezóny rostly, proto jsme měli zájem, aby s námi pokračoval ve společné cestě,“ konstatuje manažer A-týmu na adresu zadáka, který v dlouhodobé části více než zdvojnásobil své bodové konto v pirátském áčku.