Aktuální zprávy

Třetí promítání dokumentu Kraj okoření v kině Jirkov beseda s posilami i bronzová medaile z MS

Napsal 03.06.2022 Klub
C h o m u t o v - Už v neděli 5. června proběhne promítání postupového dokumentu Kraj poprvé mimo Chomutov. Potřetí bude dílo Ladislava Bittnera z The Emotions Videography uvedeno veřejnosti v jirkovském kině, kam si stále můžete kupovat vstupenky. I tentokrát se můžete těšit na doprovodný program, jehož součástí bude možnost položit otázky nejnovějším posilám Pirátů či se vyfotit s bronzovou medailí z nedávno skončeného světového šampionátu.

Jak už bylo zmíněno, dokument Kraj poprvé opustí hranice města, v němž Piráti působí. Cesta však nebude dlouhá a je logická, neboť řada fanoušků právě v Jirkově bydlí. „Provozovatel jirkovského kina Jakub Jenč mě oslovil, že by dokument chtěl promítat,“ popisuje autor snímku Ladislav Bittner. „Domluvili jsme se s tím, že celý výtěžek ze vstupného půjde na Nadační fond Pirátské srdce,“ doplňuje ještě.

Pokud ještě nemáte vstupenku, využijte předprodej, neboť program nebude zahrnovat pouze promítnutí samotného filmu. „Jsem moc rád, že dokument uvidí poprvé při veřejném promítání jeden z jeho hlavních protagonistů Petr Freiberg, který se bude moct podělit o své pocity s fanoušky bezprostředně na místě,“ libuje si Ladislav Bittner.

Kromě výše uvedených dorazí rovněž zatím poslední posily A-týmu Pirátů Viktor Hübl a František Lukeš, kteří budou připraveni odpovídat na dotazy přítomných fanoušků. Překvapením je pak účast pirátského odchovance Davida Kämpfa, který dorazí i s bronzovou medailí z finského mistrovství světa.

„Vzhledem k tomu, že David z Jirkova pochází a po sezóně v zámoří se do města vždycky vrací, jsme chtěli využít možnosti, že se dokument promítá takříkajíc u něj doma,“ vysvětluje Roman Jüngling z klubového marketingu s tím, že vzácný host se podělí o dojmy z filmu i šampionátu.

Pokud jste dokument Kraj ještě neviděli a nemáte na nedělní večer plány, neváhejte. Přijít samozřejmě můžete, přestože jste film už viděli a chcete se na něco zeptat nových posil. Zkrátka dorazte z jakéhokoliv důvodu, neboť tím mimo jiné pomůžete dobré věci.